House Lawmakers Work On Capitol Hill

Artikel ini adalah sebahagian daripada The D.C. Brief, buletin politik TIME. Daftar masuk di sini untuk mendapatkan cerita seperti ini dihantar ke peti masuk anda.

Pembesar Suara Dewan yang putus asa, menghadapi prospek penutupan kerajaan atas tuntutan tidak realistik dari sayap kanan puaknya sendiri dan ancaman terhadap pegangannya sendiri ke atas kuasa, sudah cukup. Dia sudah bersedia untuk membayar harganya. Baiklah. Biarkan Puak Kebebasan yang menghasut perang mereka. Sudah tiba masanya untuk, meminjam versi G-rated ungkapan tentera, f-k sekitar, dapati: “Ada had apa yang boleh kita lakukan, tetapi ini adalah pertempuran yang mereka mahu,” katanya berkata semasa makan malam dengan dewan perangnya. “Biarkan mereka ada pertempuran itu. Kemudian mungkin mereka akan belajar pelajaran mereka.”

[time-brightcove not-tgx=”true”]

Itulah kedudukan John Boehner satu dekad yang lalu, ketika Senator Ted Cruz yang baru dipilih memandu kerajaan persekutuan ke dalam penutupan kerana Presiden Barack Obama enggan menarik balik Undang-Undang Penjagaan Kesihatan Termampu, undang-undang penjagaan kesihatan tandatangannya. Boehner dan sekutunya tahu ia adalah perjuangan yang sia-sia, tetapi mereka meneruskan usaha yang pasti gagal itu. Lagipun, Boehner sebenarnya tidak dapat menghentikannya. Penutupan 13 hari yang berikut merosakkan jenama GOP ketika imej taman negara yang ditutup beredar di TV kabel, calon GOP untuk Gabenor di Virginia kalah dalam pertempuran yang boleh dimenangi, dan ekonomi kehilangan $24 bilion.

Mainkan pita hari ini dan kelihatan seperti senario yang sama sedang menanti, dengan banyak radikal yang sama dalam majoriti membuktikan mengapa kita tidak boleh ada perkara yang baik.

Tetapi inilah perkara itu: lebam pada GOP itu tidak kekal. Dalam masa tiga tahun, cabang politik elektorat bakar-musnah itu menamakan dan memilih pendatang baru Donald Trump ke Rumah Putih mengatasi calon yang jauh lebih layak dalam Hillary Clinton. Ingatan pendek. Dan akibatnya tidak ada.

Awal tahun ini di sekitar Washington, persoalan utama adalah sama ada Speaker Kevin McCarthy dapat mengemudi puaknya menjauhi penutupan kerajaan. Itu tidak lagi kelihatan terbuka untuk perdebatan. Sekarang soalan yang terbang di sekitar Capitol datang dalam dua kategori. Paling diingati adalah yang logistik: Bila kerajaan akan ditutup? Dan berapa lama?

Kemudian ada pertanyaan yang lebih halus: Apa harga, jika ada, yang akan McCarthy bayar kerana menggilap kerajaan AS ke penghentian, dengan itu menghantar jutaan pekerja persekutuan pulang tanpa gaji sementara memaksa jutaan lagi dalam seragam terus tampil secara percuma? Dan adakah mana-mana daripadanya akan menjadi isu apabila pengundi menuju ke peti undi pada 2024? Lagipun, McCarthy bersetuju dengan peruntukan yang membolehkan seorang ahli menawarkan mosi untuk menendangnya, dan ia meninggalkannya secara berterusan di ambang kemusnahan.

Lapan bulan yang lalu, McCarthy memerlukan 15 pusingan pengundian untuk memenangi jawatan Speaker. Pada masa ini, beliau memerintah parti yang hanya boleh menampung empat pembelotan pada mana-mana undian, dengan menganggap semua orang hadir dan mengundi. McCarthy telah berikrar untuk tidak membawa apa-apa ke dewan tanpa sokongan majoriti parti beliau, bermakna Demokrat tidak dapat menyelamatkannya di sini. Ringkasnya: McCarthy memegang gaung dengan margin terkecil mana-mana Speaker penggal pertama sejak 1931.

Puak Kebebasan Dewan telah terbuka tentang rancangan mereka untuk memanfaatkan akhir 30 September tahun fiskal persekutuan untuk mendesak agenda kesayangan mereka, seperti menarik balik pendakwa yang menyiasat jenayah bekas Presiden Donald Trump yang didakwa. Tuntutan itu seberani dan semati jika sampai ke Senat, yang dikawal oleh Demokrat dan memerlukan 60 undi dwipartisan untuk membelanjakan wang. Dengan kata lain, mereka mengejar agenda yang DOA di sebelah utara Capitol. McCarthy tahu. Puak Kebebasan sepatutnya tahu. Setiap Senator tunggal tahu.

Dan namun Washington akan menghabiskan bulan depan terhuyung-hayang dari satu tuntutan ke tuntutan seterusnya untuk mungkin menyampaikan rancangan perbelanjaan sementara yang mengekalkan peringkat perbelanjaan semasa.

Apabila para pembuat undang-undang mengemas beg mereka untuk kembali dari Rehat Ogos, mereka juga membawa banyak niat jahat dan animositi. Seperti yang dilaporkan Nik Popli TIME pada masa itu, para pembuat undang-undang meninggalkan bandar pada bulan Julai setelah menendang rang undang-undang untuk membiayai Jabatan Pertanian yang relatif neutral dan Pentadbiran Makanan dan Dadah. Mereka kembali dengan hanya 12 hari kerja di Dewan pada bulan September untuk meluluskan 11 daripada 12 rang undang-undang peruntukan tahunan. (Satu-satunya rang undang-undang perbelanjaan yang diluluskan Dewan membiayai program veteran dan bangunan tentera, tetapi membawa peruntukan yang mengehadkan hak pengguguran untuk wanita dalam seragam, mengakibatkan kelulusan sempit 219 berbanding 211, dengan setiap Demokrat dan dua Republikan menentangnya. Prospeknya di Senat, dengan jujur, agak goyah.)

Sudah pun, penasihat kanan di Capitol Hill dan di seluruh pentadbiran Biden secara senyap memberitahu kakitangan junior untuk menghabiskan musim panas menyimpan wang tunai tambahan supaya mereka dapat membayar sewa apabila penutupan tiba. Beberapa kawan saya telah menambah shift tambahan di kerja sampingan mereka. (Ya, banyak yang bekerja dalam pekerjaan paling berprestij di ibu negara bekerja sambilan sebagai bartender, pelayan, dan valet untuk menampung kehidupan di Washington yang mahal, di mana sewa bulanan median melebihi $2,600 dan kakitangan junior Rumah Putih memperoleh sedikit lebih daripada $51,000 setahun.)

Biasanya, pekerja persekutuan mendapat gaji belakang apabila kerajaan akhirnya dibuka semula, walaupun beberapa bimbang tunggakan tidak akan ditawarkan kali ini. Ahli-ahli Dewan yang sama yang sanggup menenggelamkan kerajaan persekutuan mempunyai sedikit penghargaan terhadap tenaga kerja persekutuan, yang dilihat oleh aktivis anti-kerajaan sebagai lintah pada puting pembayar cukai.

Tetapi inilah yang dilepaskan oleh para pembuat undang-undang ini: 60% tenaga kerja awam mendapati diri mereka dalam gaji di Kementerian Pertahanan, Hal Ehwal Veteran, dan Keselamatan Dalam Negeri. Bagi mereka yang memakai pin Gadsden Flag dipasangkan dengan Bintang dan Jalur mereka, kontradiksi intrinsik dalam menggagalkan mereka yang terlibat dalam mengekalkan keselamatan negara kita demi agenda partisan mungkin tidak menjadi masalah. Ia cerita yang berbeza bagi banyak Republikan di Kongres yang mungkin tidak dapat mengelak situasi tebusan yang mereka sendiri tidak sokong.

Di bawah Perlembagaan, mana-mana rang undang-undang perbelanjaan sebahagian besarnya dianggap perlu bermula—untuk asal, dalam bahasa undang-undang—di Dewan. Itu sebahagian besarnya membebaskan Ketua Minoriti Senat Mitch McConnell dari sebarang kulit. Seperti pertempuran had hutang awal tahun ini, McConnell memberi McCarthy tali kekang. (Walaupun McConnell