(SeaPRwire) –   Amaran: Pos ini mengandungi maklumat mengenai Netflix Virgin River.

Akhirnya tiba musim perayaan di , di mana cuaca mungkin sejuk tetapi gosip sentiasa panas. Netflix baru sahaja mengeluarkan dua episod terakhir musim ini, dan walaupun ia memberi tumpuan kepada acara perayaan yang menyenangkan, masih banyak drama yang berputar di kalangan penduduk bandar kecil rekaan California Utara ini.

Apabila kita terakhir melihat jururawat Mel Monroe (Alexandra Breckenridge) dari Virgin River, beliau baru sahaja mengetahui maklumat mengejutkan mengenai keluarganya. Selepas kehilangan kedua-dua ibu bapanya bertahun-tahun lalu, Mel selama ini menganggap dirinya agak yatim. Tetapi pada akhir bahagian pertama musim 5, Mel mendapati bahawa ibunya pernah berhubungan sulit dengan seorang lelaki – yang mungkin merupakan bapanya secara biologi. Berazam untuk mendedahkan kebenaran, Mel dan tunangnya Jack (Martin Henderson) berangkat ke satu pengembaraan mata-membuka. Semasa mengikuti petunjuk yang membawa mereka kepada lelaki yang mungkin merupakan bapanya, penduduk bandar yang lain sedang sibuk bersiap sedia untuk menyambut perayaan, dengan beberapa watak bersedia untuk membuat perubahan hidup yang besar. Berikut adalah momen terbesar dari episod perayaan Virgin River.

Lizzie memberitahu ibunya dia hamil

Virgin River. Deb Podowski sebagai Deidre dalam episod 512 dari Virgin River. Cr. Courtesy of Netflix © 2023

Walaupun Lizzie (Sarah Dugdale) dan Denny (Kai Bradbury) gembira akan menjadi ibu bapa, bekas itu tidak gembira untuk memberitahu ibunya bahawa dia hamil. Apabila dia pertama kali melihat ibunya, yang sedang melawat dari luar bandar, Lizzie mengelakkan topik itu sepenuhnya. Hope (Annette O’Toole) bertanya kepada Lizzie sama ada dia enggan bercakap dengan ibunya kerana dia mempunyai keraguan kedua tentang kehamilannya, tetapi Lizzie memberitahu dia bahawa dia tidak mempunyai sebarang keraguan, dan lebih prihatin bahawa ibunya akan fikir dia tidak dapat menangani membesarkan seorang anak. Malangnya, semasa Hope dan Lizzie sedang berbual tentang itu, ibunya Lizzie berada dalam jarak pendengaran dan mendengar mereka.

Akhirnya, Lizzie mencari ibunya, dan meminta sokongan dalam keputusannya untuk mempunyai bayi. Ibunya menerangkan bahawa dia bimbang Lizzie akan mengambil terlalu banyak tanggungjawab dengan menjaga Denny, yang menghidap penyakit Huntington, dan bayi mereka. Tetapi Lizzie mengesahkan hasrat dalamnya untuk menjadi ibu, dan betapa kuat keinginannya untuk mempunyai bayi, yang membawa ibunya berubah fikiran. Kemudian, Lizzie dan Denny mengumumkan kepada ibunya Lizzie dan Hope bahawa mereka mengandungkan seorang gadis.

Cameron dan Muriel menimbang masa depan mereka

Virgin River. (L to R) Mark GhanimŽ sebagai Dr Cameron Hayek, Teryl Rothery sebagai Muriel, Trevor Lerner sebagai Bert, Ava Anton sebagai Hazel, Kai Bradbury sebagai Denny dalam episod 511 dari Virgin River. Cr. Courtesy of Netflix © 2023

Selepas persembahan bandar, Cameron (Mark Ghanime) mendapat kejutan: bekas isterinya ada di sana. Kini bersih dari dadah, dia mahu memberi mereka peluang kedua dan memulakan keluarga bersama. Tetapi Cameron memberitahu dia bahawa dia sudah mempunyai kehidupan di Virgin River, bersama Muriel (Teryl Rothery). Apabila dia memberitahu Muriel tentang perbualan itu, dia lega, tetapi dia memberitahu Cameron bahawa dia tidak berminat mempunyai anak. Cameron berkata dia baik-baik sahaja dengan keluarga mereka sekarang, yang kemudian Muriel syak. Dia menyatakan kepadanya bahawa dia tidak mahu Cameron menyesal di kemudian hari, dan memintanya untuk benar-benar memikirkan apa yang bermakna bagi masa depan mereka jika mereka kekal bersama.

Charmaine akhirnya bersalin

Virgin River. (L to R) Tim Matheson sebagai Doc Mullins, Lauren Hammersley sebagai Charmaine dalam episod 502 dari Virgin River. Cr. Courtesy of Netflix © 2023

Akhirnya, selepas hamil dengan kembar selama hampir keseluruhan siri, Jack bekas teman wanita Charmaine (Lauren Hammersley) bersalin. Walaupun berbohong kepada Jack dan Mel tentang keturunan bayi selama beberapa bulan, pasangan itu telah memaafkan Charmaine dan kini semua berjalan lancar antara ketiga-tiga. Mel bahkan membantu kelahiran di klinik Doc. Charmaine juga berhadapan dengan bapa sebenar bayi, bos dadah tempatan Calvin, yang mungkin telah memulakan kelahirannya. Walaupun dia tiba bersama Charmaine di klinik, Mel memberitahu dia untuk pergi kerana Charmaine tidak mahu dia ada di situ. Calvin enggan, tetapi berjalan pergi. Walaupun situasi dengan Calvin mungkin sukar, Charmine gembira telah melahirkan dua bayi yang sihat.

Teman wanita baru Brady kelihatan mencurigakan

Virgin River. Benjamin Hollingsworth sebagai Brady dalam episod 511 dari Virgin River. Cr. Courtesy of Netflix © 2023

Selepas akhirnya keluar dari lingkaran dadah yang menyebabkan kehidupan peribadinya berantakan, Brady (Benjamin Hollingsworth) akhirnya di jalan kepada kehidupan yang lebih mudah dan selamat. Dia telah melihat seorang ibu tunggal bernama Lark (Elise Gatien) yang mempunyai seorang anak perempuan muda. Ketiganya kelihatan gembira bersama, dan Brady mungkin sebenarnya sedang bergerak dari Brie (Zibby Allen). Tetapi semasa ketiganya bermain di bilik tidur Brady, Lark menerima panggilan luar. Ia adalah Jimmy – pengedar dadah di penjara yang dimainkan oleh Ian Tracey – yang kelihatan menjadi bapa anak Lark, dan bertanya kepadanya tentang Brady. Lark memberitahu dia bahawa Brady “tidak curiga langsung”. Kelihatan cubaan Brady untuk tinggal jauh dari drama lingkaran dadah baru sahaja menjadi jauh lebih rumit.

Mayat Wes dikenal pasti

Virgin River. Colin Lawrence sebagai Preacher dalam episod 511 dari Virgin River. Cr. Courtesy of Netflix © 2023

Preacher (Colin Lawrence) dan Kaia (Kandyse McClure) seolah-olah berada dalam komedi romantis mereka sendiri semasa episod ini, sehingga semuanya runtuh pada minit-minit akhir untuk Preach tua. Mereka telah menghabiskan banyak masa bermesra bersama, dia bahkan memberitahu dia mencintainya, dan dia memberitahu dia akan mengambil pekerjaan di Virgin River, jadi masa depan mereka kelihatan cerah. Tetapi menggantung di atas kasih sayang mereka adalah sesuatu yang amat membimbangkan: Preacher tahu mayat Wes telah dijumpai di hutan di mana dia menanamnya. Dan ia kembali pada akhir episod terakhir: Preacher menerima panggilan bahawa mayat Wes telah dikenal pasti.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

Mel jejak bapanya

Virgin River. (L to R) Alexandra Breckenridge sebagai Mel Monroe, Jenny Cooper sebagai Joey Barnes dalam episod 511 dari Virgin River. Cr. Courtesy of Netflix © 2023

Seperti yang disinggung pada akhir bahagian pertama musim kelima, adik Mel Joey (Jenny Cooper) mendapati surat cinta yang ditulis kepada ibunya sebelum Mel dilahirkan. Surat itu ditandatangani dari Virgin River, yang menarik kerana tiada satu pun adik beradik mengetahui ibunya mengenali sesiapa dari bandar kecil itu. Berdasarkan kandungan dan tarikh surat, Joey percaya bahawa orang yang menulis surat itu adalah bapa biologi Mel. Jadi, Mel memutuskan untuk mencari identiti lelaki misteri itu bersama Jack. Mereka memulakan dengan mencari alamat pos yang dikembalikan – Kotak Pos – dan mencari bekas pengendali pos dari masa itu. Ternyata bekas pengendali pos itu adalah Santa Claus di Clear River, di mana Mel dan Jack pergi untuk bertanya tentang alamat itu. Walaupun lelaki tua itu tidak ingat nama tepat lelaki di sebalik Kotak Pos, dia memberi Mel dan Jack petunjuk yang sangat membantu: bahawa lelaki itu sering bangga menang pertandingan th