Christina Applegate and Anthony Anderson at the 75th Primetime Emmy Awards in Los Angeles, on Jan. 15, 2024

(SeaPRwire) –   Kini Hollywood kembali aktif selepas kedua-dua mogok penulis skrip dan pelakon tamat pada tahun lalu, Anugerah Emmy ke-75 Tahunan yang sangat ditunggu-tunggu akhirnya diadakan. Walaupun Emmy biasanya diadakan pada bulan September, ia telah dipindahkan kerana mogok dan kini jatuh pada musim anugerah filem Hollywood yang tradisional, dan kurang tradisionalnya, pada Hari Martin Luther King Jr.

Acara tahun ini dihoskan oleh pelakon dan pelawak Anthony Anderson, yang tidak asing dengan Emmy, kerana beliau pernah dicalonkan untuk beberapa anugerah sendiri untuk peranannya dalam black-ish. Beliau mempunyai tugas besar di hadapannya kerana ini adalah ulang tahun berlian acara tersebut dan penerbit bertekad untuk mengadakan acara yang hebat. Bukan sahaja pelakon akan diberikan anugerah, tetapi upacara itu akan menghargai sejarah televisyen dari tahun 1950-an hingga kini dengan barisan penyatuan semula barisan pelakon termasuk untuk Ally McBeal, Cheers, dan Martin.

Pasti akan banyak anugerah untuk The Bear dan Succession, serta pelbagai lagu aneh, lawakan yang gagal, kejutan mengejutkan, dan kekalahan. Kami di sini untuk menceritakan yang baik, buruk, lucu sekali dan keadaan canggung yang lucu.

Kaedah Pengiraan Masa Baru yang Membahagi

Anderson memulakan acara dengan pengumuman sedikit pengurusan rumah. Acara akan memberikan 27 anugerah, yang bermakna 27 ucapan terima kasih. Untuk mengekalkan ucapan ringkas, beliau mencadangkan hanya mengucapkan terima kasih kepada “Yesus dan ibu kamu,” dan untuk menggalakkan kependekan, ibunya sendiri, Doris Bowman, akan berada di sana untuk memotong orang. Untuk membuktikannya, ibunya berteriak dari kerumunan, “Masa habis, sayang, potong ke intinya!” Walau bagaimanapun, sesetengah di Twitter berpendapat segmen itu kurang menghormati.

Momennya Emmy Paling VMA

75th Primetime Emmy Awards - Show

Walaupun ini adalah Emmy dan bukan Anugerah Video Muzik MTV, Travis Barker dari kumpulan Blink-182 muncul di pentas untuk memainkan fill drum dari lagu “In The Air Tonight” karya Phil Collins dalam penghormatan Anderson kepada Miami Vice.

Cara Terbaik untuk Membuka Acara

Christina Applegate, yang berkongsi diagnosis sklerosis berganda pada tahun 2021, menerima tepukan gemuruh apabila muncul di pentas, menyebut peranannya dalam Married… With Children, Samantha Who?, Dead to Me dan sebagai bayi dalam Days of Our Lives. Beliau bergurau kerumunan itu “malu” kecacatannya “dengan berdiri” dan kemudian mengkritik kerumunan itu kerana bertepuk: “Anda tidak perlu bertepuk setiap kali saya melakukan sesuatu!”

Cara Paling Bersemangat untuk Mengumumkan Pemenang

Apabila Applegate mengumumkan Ayo Edibiri dari The Bear sebagai pemenang Sokongan Wanita Terbaik dalam Komedi – di mana Edibiri kemudian memberikan ucapan lucu dan bermakna memberikan terima kasih kepada keluarganya – beliau membuka sampul dan berteriak: “Ayo, naik ke sini!”

Penyatuan Barisan Pelakon Terbaik Berturut-turut

Jennifer Coolidge and Michael Imperioli at the 75th Primetime Emmy Awards.

Lorraine Bracco dan Michael Imperioli dijemput sebagai salah satu daripada banyak penyatuan barisan pelakon sepanjang malam, serta untuk menandakan ulang tahun ke-25 The Sopranos dan mengumumkan anugerah untuk Pelakon Sokongan Wanita Terbaik dalam Drama. Anugerah itu diberikan kepada Jennifer Coolidge dan apabila beliau tiba untuk menerima piala, beliau disatukan semula dengan rakan seperjuangannya dalam The White Lotus Musim 2, Imperioli.

Pengesahan Pemilihan Barisan Pelakon Paling Kecewa

Apabila Coolidge memenangi peranannya dalam The White Lotus, beliau secara semula jadi memberikan terima kasih kepada pencipta Mike White. Walau bagaimanapun, peminat mungkin tidak akan memberikan terima kasih kepadanya sebaliknya, kerana Coolidge mengesahkan bahawa beliau tidak akan kembali untuk musim hadapan. “Dia mengatakan saya pasti mati, jadi saya terus dengan itu,” katanya, sebelum mengambil masa untuk “memberikan terima kasih kepada semua gay jahat” kerana membuatnya menjadi ikon.

Lawan Terbaik dan Penyensoran Terbaik

Keiran Culkin memulakan pertengkaran kecil dengan Pedro Pascal semasa Anugerah Golden Globe dan apabila Pascal datang untuk mengumumkan anugerah di Emmy, beliau menggunakan peluang itu untuk (secara jenaka) memperbesarkannya. Sayangnya, penonton di rumah tidak dapat mendengar persis apa yang dikatakannya tentang Culkin, kerana keseluruhan baris itu disaring, tetapi berdasarkan ekspresi muka Culkin, perang ini belum berakhir lagi.

Penolakan Terbesar

Walaupun Martin tidak pernah dicalonkan untuk Emmy sepanjang jalan ceritanya pada tahun 1990-an, ahli barisan pelakon (Martin Lawrence, Tisha Campbell, Carl Anthony Payne II, dan Tichina Arnold) bersatu di pentas dan menunjukkan semua sebab mengapa mereka sepatutnya menerima. Itulah ketika Anthony Anderson menyertai mereka di pentas untuk mengucapkan terima kasih atas sumbangan mereka kepada sejarah televisyen dan mengesahkan bahawa, memang, mereka tidak pernah menerima Emmy.

Penggunaan Masa Terbaik

John Oliver, winner of Outstanding Scripted Variety Series with

Apabila John Oliver menerima anugerahnya, beliau mengumumkan bahawa beliau tidak akan meninggalkan pentas sehingga beliau dimainkan lagu oleh ibu Anderson, jadi selepas memberikan ucapan terima kasih, beliau mula senaraikan setiap ahli pasukan bola sepak Liverpool dan kedudukan mereka. Beliau sempat melalui tiga pemain apabila Bowman berdiri dan memotongnya dengan satu perkataan kecewa: “Sayang.” Beliau dengan cepat memberikan terima kasih kepada Yesus dan keluarganya, seperti yang diarahkan, dan meninggalkan pentas.

Penghargaan Terjujur

Apabila Niecy Nash-Betts menerima anugerahnya untuk persembahan dalam Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story, beliau memberikan terima kasih kepada banyak orang, tetapi kemudian berhenti dan berkata, “Anda tahu siapa saya mahu berterima kasih? Saya mahu berterima kasih kepada saya sendiri.” Beliau teruskan, “Dan saya mahu berkata kepada diri saya di hadapan semua orang cantik ini, ‘Teruskan, gadis, dengan dirimu sendiri. Anda telah berjaya melakukannya!’ ” Nash-Betts berkata beliau menerima anugerah bagi pihak Sandra Bland, Breonna Taylor, dan setiap wanita hitam dan perang lain yang tidak didengari tetapi berlebihan dipantau, dengan menyatakan bahawa tugasnya sebagai artis ialah berbicara kebenaran kepada kuasa.

Penggunaan Pentas Terbaik sebagai Platform

Apabila RuPaul tiba untuk mengumpul anugerah untuk Program Persaingan Realiti Terbaik untuk RuPaul’s Drag Race, beliau menggunakan momen itu untuk berkhotbah. “Jika ratu gay mahu membacakan cerita di perpustakaan, dengarkan dia,” katanya. “Kerana ilmu ialah kuasa dan jika seseorang cuba menghadkan akses anda kepada kuasa mereka cuba menakut-nakutkan anda.”

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.