(SeaPRwire) –   melepaskan album baru adalah peristiwa. Bukan sahaja kerana beliau adalah salah satu bintang pop terbesar di dunia, tetapi juga kerana muziknya menuntut untuk dianalisis dengan gigi halus. Kami mula melihat pada melihat topik tertentu dari sudut yang berbeza dan menjelajahi genre baru dengan muziknya pada tahun 2016 dengan pelancaran Lemonade, album yang terbuka tentang panggilan beliau terhadap khianat suaminya. Pada tahun 2022, beliau melancarkan Renaissance, harta karun sampel, interpolasi, penulis lagu, penerbit, sejarah, rujukan, kilauan, dan kemewahan yang menyambut komuniti bola queer yang turut menyumbang kepada penghidupan genre rumah. , dilancarkan hari ini selepas tujuh minggu menimbulkan keghairahan, membina idea memberi penghormatan kepada pembuat jalan Black yang membuka jalan.

Album ini telah dalam pembuatan selama lima tahun. Apabila Beyoncé melepaskan karya seni album lebih awal bulan ini, beliau menulis dalam keterangan Instagram bahawa projek itu “lahir daripada pengalaman yang saya alami beberapa tahun lalu di mana saya tidak merasa disambut.” Ramai yang meramalkan beliau merujuk kepada persembahan 2016 beliau untuk “Daddy Lessons” bersama The Chicks, yang juga menghadapi sendiri dengan penubuhan negara. Persembahan itu kontroversial, dan beberapa pengkritik bahkan tidak reda menyembunyikan rasisme yang dimasukkan dalam penolakan mereka.

Beliau kemudian menulis dalam keterangan itu, “Kritikan yang saya hadapi apabila saya pertama kali memasuki genre ini memaksa saya untuk melangkaui had yang dikenakan kepada saya. Aksi II adalah hasil cabaran diri saya, dan mengambil masa untuk melengkung dan menggabungkan genre bersama untuk mencipta koleksi kerja ini.” Dalam kenyataan akhbar yang dikeluarkan Jumaat, Beyoncé berkata bahawa pada asalnya beliau merancang untuk melepaskan Cowboy Carter sebelum Renaissance, tetapi wabak COVID-19 menyebabkan beliau menukar fikiran. “Terlalu banyak keberatan di dunia,” katanya. “Kami mahu menari. Kami layak menari. Tetapi saya perlu mempercayai masa Tuhan.”

Cowboy Carter padat dengan rujukan budaya—menggabungkan suara legenda negara seperti sementara juga mengangkat bakat negara hitam yang lebih muda seperti Tanner Adell, Shaboozey, Brittney Spencer, Tiera Kennedy, dan Reyna Roberts. Dalam album ini, Beyoncé juga mendedahkan sedikit lebih tentang dirinya dalam beberapa lagu termasuk, dalam satu, perasaannya mengenai kehilangan Album of the Year di Grammy.

Berikut adalah segala yang kami pelajari daripada album baru Beyoncé, Cowboy Carter.

Beyoncé menyusuri sejarah muzik negara

Sama seperti Renaissance boleh dilihat sebagai teks untuk memahami tahun awal genre muzik rumah, Cowboy Carter berfungsi serupa, merentasi sejarah negara dengan mata khusus terhadap sumbangan artis hitam. Trek pembuka, “American Requiiem,” bermula dengan perisytiharan bahawa muzik negara perlu berubah untuk mengelak daripada pupus. “Hello, kawan lama saya,” katanya, nampaknya menyapa genre secara keseluruhan. “Anda mengubah nama tetapi tidak cara berpura-pura anda bermain.” Lagu itu melambangkan kelahiran genre dan asal-usul negara lebih lanjut disentuh dengan sertaman suara , yang membantu mempopularkan genre “outlaw country” pada tahun 1960-an.

Album terus berjalan, kami mendapat nota suara daripada dua wanita—yang boleh dianggap penyanyi wanita muzik negara paling berpengaruh—Linda Martell dan Dolly Parton. Parton telah menjual lebih 100 juta rekod di seluruh dunia, menjadikannya salah satu artis rakaman terlaris sepanjang zaman. Martell adalah wanita hitam pertama yang mencapai kejayaan komersial dalam ruang muzik negara selepas mendapat lagu dalam 25 teratas carta Lagu Negara Billboard pada tahun 1969 dengan “Color Him Father,” walaupun kerjayanya kemudian terhalang oleh apa yang digambarkannya sebagai senarai hitam. Beliau juga wanita hitam pertama yang bermain Grand Ole Opry. Beyoncé kemudian menekankan masa depan muzik negara sebagai satu yang menerima campuran dengan genre lain, seperti yang dicampurkannya hip hop ke dalam trek pada ketiga-tiga bahagian terakhir album (dan “Spaghettii,” yang terdapat dalam separuh pertama album).

Lagu cover beliau untuk “Blackbird” membawa makna mendalam

Beyoncé menjadi lebih sengaja dalam tahun-tahun kebelakangan ini dengan setiap aspek projek muziknya. Beliau tidak diketahui menutup lagu, jadi untuk mempunyai dua tutup lagu dalam album terbarunya adalah menarik perhatian. Salah satu tutup lagu adalah lagu The Beatles 1968, “Blackbird” (yang beliau gaya sebagai “Blackbiird”) dan menampilkan empat artis wanita muda negara hitam: Tanner Adell, Brittney Spencer, Tiera Kennedy, dan Reyna Roberts. Keputusan Beyoncé untuk menutup lagu itu membawa makna penting mengingat McCartney telah menyatakan ia diilhamkan oleh wanita hitam dalam gerakan hak awam.

Beyoncé menjadi peribadi dalam trek tentang menjadi ibu dan anak

Peminat Beyoncé mendapat rasa apa album baru akan sentuh pada Februari apabila beliau mengumumkan Aksi II akan datang dan melepaskan dua single, “16 Carriages” dan “Texas Hold ‘Em.” Yang pertama adalah trek merenung yang melihat Beyoncé memikirkan betapa cepatnya beliau membesar sebagai bintangnya bangkit pada usia muda ketika beliau berada di Destiny’s Child. Dalam album ini, lagu manis ini mengalir ke dalam “Protector,” trek tentang kasih sayang ibu, yang menampilkan suara anak perempuannya, Rumi, meminta jika beliau boleh mendengar lagu pengantar tidur. Beyoncé menyanyi dengan anggun tentang bangga dengan siapa dirinya dan bangga menjadi ibu yang baik kerana beliau tahu anak-anaknya memerlukannya.

Pada “Daughter,” beliau memberikan dunia rasa vokal operanya apabila menyanyikan aria Itali terkenal “Caro Mio Ben.” Lagu itu nampaknya memanggil balik lagu 2016 beliau “Daddy Lessons,” di mana beliau bercakap tentang bagaimana kanak-kanak belajar tingkah laku daripada bapa mereka. Dalam “Daughter,” beliau berkata, “Jika anda melanggarku, saya hanya seperti bapa saya,” dan menggambarkan kesudahan pergaduhan ganas.

Beliau merenung ke atas kehilangan Album of the Year di Grammy 2023

Lama-kelamaan, Beyoncé menjadi kurang prihatin dengan mengejar anugerah, sekurang-kurangnya secara terang-terangan. Beliau adalah artis paling dianugerahkan dalam sejarah Grammy tetapi belum pernah memenangi trofi Album of the Year. Beliau nampaknya tidak terlalu prihatin, dan membuat ketidakprihatinan itu diketahui dalam “Sweet Honey Buckin’,” di mana beliau merap mengenai A-O-T-Y, Saya tak menang (Itu keren)/ Saya tak berlagak tentang mereka/ Ambil s-t itu di dagu/ Kembali dan f-ck up pen

Kehilangan terbaru beliau di Grammy menyoroti ketidakadilan dalam kategori utama. Jay-Z membangkitkan penolakan itu dalam ucapan , “Saya tak mahu memalukan wanita muda ini, tetapi dia mempunyai lebih banyak Grammy daripada sesiapa dan tidak pernah memenangi Album of the Year.”

Kali pertama kami mendengar Beyoncé berkata dia tidak kisah tentang anugerah adalah pada “Nice,” daripada album kolaborasi 2018 dengan suaminya, The Carters. Dia berkata, “,” merujuk kepada bagaimana pada asalnya album itu hanya tersedia di Tidal untuk tiga tahun pertama pelancarannya. Pada 2023, Beyoncé nampaknya pasti untuk Album of the Year, selepas beberapa penerbitan menamakan Renaissance sebagai pilihan teratas mereka untuk album terbaik tahun itu.

Beyoncé mengubah suai lirik “Jolene”

— Pop Base (@PopBase)

Beliau membuat sambungan secara harfiah antara Aksi I dan Aksi II

Secara tematik, sambungan antara dua album ini jelas. Beyoncé menggunakan platform dan pengetahuan muziknya yang luas untuk menekankan tokoh yang kurang diwakili dalam genre yang diperkenalkan oleh artis hitam. Dia melakukannya dalam sampel yang dipilih, serta artis yang dijemput untuk menjadi penulis lagu dan kolaborator. Seperti semua orang menyelami rujukan Beyoncé sembunyikan di sepanjang Cowboy Carter, artis jemputan Post Malone membuat sambungan itu secara harfiah. Pada penutup “Levii’s Jeans,” dia berkata: ” kamu adalah . “

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

Beliau membuat penggunaan antara lagu yang hebat

Tiga ikon muzik negara bertindak sebagai panduan untuk pendengar pada Cowboy Carter. Mereka memotong album dan memperkenalkan beberapa trek. mendapat dua “Smoke Hour” tunjuk