trump-lawyers-bond-impossible-civil-fraud

(SeaPRwire) –   NEW YORK — Peguam Trump memberitahu mahkamah rayuan negeri New York Isnin bahawa adalah mustahil bagi beliau untuk menyediakan bon menampung jumlah penuh tuntutan sivil berjumlah $454 juta.

Peguam bekas presiden menulis dalam fail mahkamah bahawa “mendapatkan bon rayuan untuk jumlah penuh” tuntutan itu “tidak mungkin dalam keadaan yang diberikan.”

Dengan faedah, Trump berhutang $456.8 juta. Secara keseluruhannya, beliau dan defendan lain termasuk syarikatnya dan pegawai kanan berhutang $467.3 juta. Untuk mendapatkan bon, mereka perlu menyediakan agunan bernilai $557 juta, kata peguam Trump.

Seorang hakim mahkamah rayuan negeri membuat keputusan bulan lepas bahawa Trump perlu menyediakan bon menampung jumlah penuh untuk menangguhkan pelaksanaan tuntutan, yang akan bermula pada 25 Mac.

Hakim Arthur Engoron membuat keputusan pada bulan Februari bahawa Trump, syarikatnya dan pegawai kanan teratas, termasuk anak-anak lelakinya Eric dan Donald Trump Jr., merancang selama bertahun-tahun untuk menipu bank dan penanggung dengan melebih-lebihkan kekayaannya dalam penyata kewangan yang digunakan untuk memperoleh pinjaman dan melakukan perjanjian.

Antara hukuman lain, hakim meletakkan sekatan ketat terhadap keupayaan syarikat Trump, , untuk menjalankan perniagaan.

Trump memohon kepada panel rayuan mahkamah negeri untuk memutuskan sama ada Engoron “melakukan kesilapan undang-undang dan/atau fakta” dan sama ada beliau melampaui bidang kuasanya atau “bertindak melebihi” bidang kuasanya.

Trump tidak dikehendaki membayar penalti atau menyediakan bon untuk merayu, dan memohon rayuan itu tidak secara automatik menangguhkan pelaksanaan tuntutan.

Peguam Agung New York , seorang Demokrat, telah berkata bahawa beliau akan cuba merampas sebahagian aset Trump jika beliau tidak mampu membayar tuntutan.

Trump akan menerima tangguhan automatik jika beliau menyediakan wang, aset atau bon rayuan menampung hutangnya. Beliau juga mempunyai pilihan, yang kini dilaksanakan, untuk meminta mahkamah rayuan memberikan tangguhan dengan bon untuk jumlah yang lebih rendah.

Trump mengatakan beliau mempunyai beberapa bilion dolar dan memberi keterangan tahun lepas bahawa beliau mempunyai kira-kira $400 juta tunai, selain harta dan pelaburan lain.

Pada Januari, sebuah juri memerintahkan Trump membayar pampasan kepada E. Jean Carroll atas fitnah selepas menuduh beliau pada 2019 melakukan serangan seksual terhadapnya di sebuah kedai jabatan di Manhattan pada tahun 1990-an. Trump baru-baru ini menyediakan bon menampung jumlah itu semasa merayu.

Ini selain pampasan $25 juta dalam perbicaraan berkaitan tahun lepas.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.