Police respond to Perry High School in Perry, Iowa., on Jan. 4, 2024. Police say there has been a shooting at the city's high school.

(SeaPRwire) –   Telah berlaku penembak aktif di Sekolah Menengah Perry di Iowa pada pagi Khamis, menurut satu kenyataan di laman Facebook .

Banyak pihak penguatkuasa dan kakitangan perubatan berada di tapak, dan sekolah telah dipastikan selamat, menurut Penguatkuasa Polis Perry yang mengesahkan. Laporan awal mengenai kemungkinan penembak aktif di sekolah diterima sekitar pukul 7.40 pagi CST, menurut . Belum jelas sama ada terdapat kematian atau kecederaan.

Menurut kalendar akademik sekolah, ini merupakan hari pertama semester baharu.

Penguatkuasa Polis Perry dan sekolah tidak segera menjawab panggilan telefon.

Ini merupakan berita terkini dan akan dikemaskini.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.