Britney Spears; Justin Timberlake

(SeaPRwire) –   Lagu terbaru Justin Timberlake yang bertajuk “Selfish” yang dilancarkan pada Khamis lalu mendapat saingan terberat daripada bekas teman wanitanya, Britney Spears. Pada Jumaat, lagu Spears 2011 bertajuk “Selfish” daripada album Femme Fatal berjaya naik ke tangga teratas carta iTunes 40 lagu single teratas, menolak Timberlake ke tangga ketiga. (Belum menembusi carta Spotify sehingga kini, tetapi lagu Spears kini mendapat putaran radio.)

Akaun penyokong Spears telah bergerak bersama-sama pada Khamis untuk membeli lagu tersebut bagi membantu ia menaiki carta, berikutan pelancaran oleh Timberlake. Menjelang hari berikutnya, lagu berusia 13 tahun – yang tidak pernah dikeluarkan sebagai single – berjaya ke tangga teratas carta iTunes (walaupun pada petang Jumaat, mereka ditolak oleh Tom MacDonald dan Ben Shapiro dengan “FACTS”).

Timberlake tidak mengeluarkan muzik solo sejak album terakhirnya pada 2018 bertajuk Man of the Woods. Sejak itu, beliau menjadi subjek kontroversi berikutan perlakuannya terhadap Spears selepas hubungan mereka berakhir pada 2002 dan tingkah lakunya semasa insiden terdedah dalam dokumentari New York Times 2021 bertajuk Framing Britney Spears. Pada tahun itu, penyanyi “Mirrors” itu melepaskan permintaan maaf samar di Instagram kepada kedua-dua wanita, mengakui bahawa beliau “sangat menyesal atas masa dalam hidup saya di mana tindakan saya menyumbang kepada masalah, di mana saya bercakap di luar topik, atau tidak berkata apa-apa untuk apa yang betul.”

Beliau terus berkata, “Saya faham bahawa saya telah gagal dalam momen-momen ini dan banyak lagi dan mendapat manfaat daripada sistem yang mengampuni misogini dan rasisme.” Timberlake berjanji akan berusaha lebih baik pada masa hadapan.

Baru-baru ini, perlakuan Timberlake terhadap Spears menerima perhatian semula berikutan penerbitan buku hariannya pada Oktober lalu. Dalam buku harian itu, Spears menulis bahawa beliau mengugurkan kandungan kerana Timberlake belum bersedia menjadi bapa. Beliau menulis bahawa beliau “mengambil pil-pil kecil itu” dan dalam kesakitan yang menyiksa. “Justin masuk ke dalam bilik air dan berbaring di lantai bersamaku,” beliau menulis. “Pada satu masa, beliau fikir mungkin muzik akan membantu, jadi beliau mendapatkan gitar beliau, dan beliau berbaring di sana denganku, memetiknya.”

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.