Placentia church evacuated during service, 1 detained during search for armed man

(SeaPRwire) –   KING CITY, California – Kumpulan lelaki bertopeng membuka api ke atas parti luar di California tengah, membunuh empat orang dan mencederakan tiga orang lagi Ahad malam, polis berkata.

Polis menangani laporan penembakan sekitar pukul 6 petang di King City dan mendapati tiga lelaki dengan luka tembakan yang diisytiharkan mati di halaman hadapan, kata Jabatan Polis King City dalam kenyataan.

Empat orang lain menerima luka tembakan, termasuk seorang wanita yang meninggal dunia selepas dipindahkan ke Hospital Memorial Mee di King City, kira-kira 106 batu (170 kilometer) selatan San Jose.

Tiga lelaki cedera dipindahkan ke Hospital Natividad di Salinas, polis berkata.

Beberapa orang hadir di parti luar rumah apabila tiga lelaki berpakaian gelap dan bertopeng keluar dari kereta perak dan menembak kumpulan itu. Suspek, yang tidak dikenalpasti segera, kemudian melarikan diri dari tempat kejadian dalam kereta itu.

Penyiasatan sedang berjalan, kata polis.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.