Alpine Ski Johnson Banned

(SeaPRwire) –   COLORADO SPRINGS, Co. — Penggari ski jatuh Breezy Johnson telah dilarang selama 14 bulan kerana tiga pelanggaran peraturan anti-doping dan tidak boleh bertanding sehingga Disember.

US Anti-Doping Agency lewat Isnin untuk Johnson kerana gagal mematuhi peraturan kehadiran. Mereka mewajibkan atlet untuk menyatakan di mana mereka boleh dijumpai selama satu jam setiap hari untuk memberikan sampel tanpa notis terlebih dahulu.

Atlet telah dilarang sehingga dua tahun jika mereka mempunyai tiga pelanggaran dalam tempoh 12 bulan, seperti ujian yang dilewatkan atau kegagalan untuk mengemaskini butiran tepat tentang lokasi mereka.

Kegagalan kehadiran Johnson adalah pada 29 Oktober 2022, kemudian 13 Jun 2023 dan 10 Oktober 2023, kata USADA.

USADA berkata 14 bulan adalah larangan yang sesuai untuk Johnson 28 tahun kerana “darjah kesalahannya adalah agak rendah mengikut keadaan kes ini.”

Johnson tidak bertanding dalam Piala Dunia musim lalu dan tidak dijadualkan melepasi mana-mana perlumbaan musim depan dalam acara kejatuhan dan super-G khususnya sebelum larangan itu tamat pada 9 Disember.

Keputusan USADA boleh dicabar oleh Agensi Anti-Doping Sedunia dan Persekutuan Ski dan Salji Antarabangsa di mahkamah Timbangan untuk Sukan.

Kerjaya perlumbaan Johnson mencapai puncaknya dalam tempoh setahun melalui Disember 2021 apabila beliau mendapat tiga tempat kedua dan empat tempat ketiga dalam kejatuhan Piala Dunia.

Dia melepasi Sukan Olimpik Beijing 2022 kerana kecederaan lutut yang diperoleh tiga minggu sebelum permainan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.