President Biden Campaigns In Pennsylvania

(SeaPRwire) –   Dalam iklan kempen pilihan raya presiden baharu, Presiden menatap terus ke kamera dan segera membincangkan gajah dalam bilik: umurnya.

“Lihat saya bukan orang muda, ini bukan rahsia,” kata lelaki berusia 81 tahun itu. “Tapi beginilah perkara sebenar, saya memahami bagaimana untuk menyelesaikan perkara untuk rakyat Amerika.”

Iklan ini merupakan yang pertama dalam siri selama enam minggu, oleh kempen Biden menjelang pilihan raya November. Umur Presiden telah menjadi isu —bahkan lebih daripada bekas Presiden Donald Trump, yang berusia 77 tahun. Pada 2021, Biden merupakan Presiden tertua yang dilantik—memecah rekod yang ditetapkan oleh Trump sebelum ini.

Selain membincangkan umurnya, Biden dalam iklan ini turut mempromosikan rekodnya dalam bidang kesihatan, ekonomi, infrastruktur, perubahan iklim dan hak abortus.

Presiden menyatakan beliau memimpin negara melalui krisis COVID (pandemik bermula di bawah pentadbiran Trump dan vaksin diluluskan untuk kegunaan kecemasan pada Disember 2020, selepas pilihan raya Biden tetapi sebelum pelantikannya).

Biden mengumumkan bahawa AS mempunyai ekonomi terkuat di dunia (ia memegang kedudukan teratas dari 1960 hingga 2023, ). Beliau menyatakan beliau menandatangani undang-undang yang merangkumi peruntukan untuk dan menetapkan harga insulin yang lebih rendah untuk warga tua dengan diabetes (ia untuk pesakit di bawah Medicare, beberapa syarikat farmaseutikal juga ).

Beliau menambah bahawa semasa pentadbirannya, Kongres meluluskan undang-undang infrastruktur besar setelah , dan juga meluluskan “undang-undang terbesar dalam sejarah untuk memerangi perubahan iklim.”

Akhir sekali, Biden menuduh Trump mengambil “kebebasan wanita untuk memilih.” Mahkamah Agung AS, yang terdiri daripada hakim yang dilantik oleh Trump, yang melakukan itu pada 2022 dengan membatalkan keputusan Roe v. Wade. Trump mengambil kredit pada 2023, dengan berkata dalam laman sesawangnya: “Saya berjaya membunuh Roe v. Wade.”

Biden dalam iklan itu berkata: “Saya bertekad untuk menjadikan Roe v. Wade sebagai undang-undang negara sekali lagi.”

“Donald Trump percaya tugas Presiden ialah menjaga Donald Trump. Saya percaya tugas Presiden ialah memperjuangkan anda, rakyat Amerika, dan itulah yang saya lakukan,” Biden terus berkata.

Biden juga mengakhiri iklan itu dengan bergurau tentang umurnya. Dalam babak tambahan, beliau bergurau dengan ketawa: “Lihat, saya sangat muda, berenergi dan tampan. Apa yang saya lakukan ini untuk?”

Kempen Trump telah , dengan satu pada April 2023 melukiskan gambaran ketakutan tentang imigresen, peperangan, jenayah keganasan, inflasi dan lebih di bawah “Amerika Joe Biden”.

“Letakkan Amerika, kelas pertengahan terlebih dahulu, dan letakkan globalis, elitis dan korup di tempat mereka. Bawa kembali kebanggaan dalam impian Amerika, untuk memberitahu dunia—jangan ganggu kami.” iklan kempen Trump itu berkata. “Buat Amerika hebat untuk kami sekali lagi.”

Iklan pro-Trump lain minggu ini, dikeluarkan oleh super PAC MAGA Inc. menyokongnya, mempersoalkan umur dan keupayaan Biden, meminta sama ada Presiden boleh “bertahan sehingga 2029.” Jawapan rasmi kempen Biden Ammar Moussa dalam kenyataan iklan itu merupakan “stunt sakit dan terpesong dari kempen yang gagal dan tertekan.”

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.