The Prince And Princess Of Wales Celebrate Black History Month

(SeaPRwire) –   Putera William telah menenangkan orang ramai bahawa Kate Middleton dan keluarganya “sedang berada dalam keadaan baik”, di tengah istirahat isterinya daripada tanggungjawab awam kerana menjalani “rawatan” untuk jenis barah yang tidak didedahkan.

Putera Wales memberikan kemaskini jarang ini semasa siri tugas diraja pada Selasa, termasuk lawatan ke cawangan baru Newcastle untuk lelaki yang berjuang dengan ideasi bunuh diri di Utara England.

“Adakah saya boleh tanya bagaimana isteri dan anak-anak anda?” . “Semua dalam keadaan baik, terima kasih. Ya, kami sedang berada dalam keadaan baik,” William menjawab.

Komentar itu datang beberapa minggu selepas Puteri Wales mengumumkan bahawa beliau akan mengambil cuti berikutan pembedahan perut yang dirancang. Dalam mesej video pada 22 Mac, Kate berkata berita itu datang sebagai “kejutan besar” dan beliau dan keluarganya perlu masa untuk menangani berita itu sebelum berkongsi dengan orang ramai.

“Ia mengambil masa bagi saya untuk pulih daripada pembedahan besar untuk memulakan rawatan saya,” katanya ketika itu. “Tetapi yang paling penting, ia mengambil masa bagi kami untuk menerangkan segala-galanya kepada George, Charlotte dan Louis dengan cara yang sesuai untuk mereka dan untuk menenangkan mereka bahawa saya akan baik-baik saja”

The Prince of Wales Visits The Northeast Of England

Middleton tidak dilihat di awam sejak Hari Krismas, dan minggu berlalu – dan hanya imej terselindung atau diedit muncul daripada kerabat diraja – orang ramai mula mengenai keberadaannya.

William telah mengambil cuti sebentar awal tahun untuk menjaga isterinya, serta mengambil cuti untuk cuti Easter. Pasangan itu dilaporkan menghabiskan masa dengan anak-anak Putera George, Puteri Charlotte dan Putera Louis di Estate Sandringham. Tetapi jadual diraja William kini kembali penuh ghairah.

Pasangan itu menyambut ulang tahun perkahwinan ke-13 mereka pada 29 April, berkongsi gambar yang diambil oleh Millie Pilkington untuk menandakan peristiwa itu.

Selasa juga menandakan ulang tahun pertama Raja Charles III sejak juga didiagnosis dengan jenis barah yang tidak didedahkan pada Februari. Lawatan rasmi pertama baginda adalah isu yang rapat dengan rumah, apabila baginda dan Permaisuri Camilla melawat pusat rawatan kanser di London.

Lawatan itu bertujuan untuk menggarisbawahi penyelidikan yang menyelamatkan nyawa yang dijalankan di Pusat Kanser Macmillan Universiti Hospital College, sambil menekankan kepentingan diagnosis kanser awal.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.