Toby Keith Receives BMI Icon Award at the 2022 BMI Country Awards

(SeaPRwire) –   Bintang-bintang muzik country memberikan penghormatan kepada pada usia 62 tahun setelah berjuang melawan kanser perut, berkongsi kenangan mereka tentang bintang itu dan impak muziknya terhadap kehidupan mereka.

Penyanyi country Zach Bryan mengenangkan muzik Keith dalam satu catatan media sosial pada X, menulis, “terlalu banyak menaiki kereta bapa saya yang lama sambil mendengar Toby Keith. sangat sukar untuk mendengar berita ini, sahabat kami sayang kepada anda”

Bintang country Jason Aldean menyebutnya “hari yang menyedihkan” bagi muzik country dan peminatnya, dan menulis pada X, “Toby sangat berpengaruh dalam perniagaan kami dan seseorang yang kami semua junjung dan hormati. Anda dan muzik anda akan kekal diingati selamanya, lelaki hebat.”

Penyanyi-penulis lagu John Rich menyebut Keith “lebih besar daripada hidup” dalam satu catatan pada X. “Bangun untuk berita buruk bahawa rakan kita, dan legenda Toby Keith telah meninggal dunia akibat kanser. Beliau seorang Patriot sejati, penyanyi/penulis lagu kelas pertama, dan seorang lelaki yang lebih besar daripada hidup. Dia akan sangat dirindui.”

“Saddle up the horses, Jesus, ’cause a true blue COWBOY just made his ride up to heaven!!! Introduce him to all the Okies and sign that boy up for the choir,” penyanyi Carrie Underwood menulis pada , disusuli dengan karusel gambar dengan Keith. “Kami akan merinduimu, Toby, tetapi hatiku tidak ragu bahawa kamu sekarang berdiri di hadirat Raja kita!!! Jumpa lagi nanti, kawan.”

Artis-artis lain berjanji untuk “mengangkat cawan solo merah” bagi menghormati Keith, sebagai rujukan kepada lagunya pada tahun 2011, “Red Solo Cup”. 

“Toby Keith adalah perintis sejati. Autentik dan ikhlas tetapi sentiasa dengan senyuman sehingga akhir,” . “Dia lebih besar daripada kehidupan dalam banyak cara dan muziknya akan hidup selama-lamanya! Mengangkat cawan solo merah kami malam ini—anda akan dirindui oleh ramai orang. Kedamaian.”

Keith tidak kebal terhadap kontroversi dengan bintang-bintang country lain sepanjang kariernya, sebahagiannya disebabkan oleh politik konservatifnya. Keith terkenal bertengkar dengan Natalie Maines dari kumpulan muzik country The Chicks dan penyanyi Kris Kristofferson, yang tidak mengulas secara terbuka mengenai pemergiannya.

Bintang itu mula-mula berterus terang mengenai diagnosis kanser perutnya pada tahun 2022, dan terus berterus terang mengenai pengalamannya sepanjang proses rawatan. Beliau meninggalkan isteri Tricia, tiga orang anak, dan empat orang cucu.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.