The Princess of Wales Recovers In The London Clinic After Successful Abdominal Surgery.

(SeaPRwire) –   Kate Middleton telah dilihat buat kali pertama sejak beliau menjalani pembedahan ” dua bulan lalu.

Pada Isnin, TMZ menerbitkan gambar-gambar Kate Middleton berusia 42 tahun dalam kereta bersama ibunya berhampiran Kastil Windsor. Imej-imej ini mengikuti minggu-minggu spekulasi tanpa henti secara dalam talian, dan bahkan , tentang kesihatan dan keberadaannya. Putera Wales terakhir dilihat bersama Putera William dan kanak-kanak mereka semasa perayaan Krismas di Norfolk, England, tetapi tiada penampilan atau imej beliau sejak itu.

Sementara itu, bapa saudara Putera Wales menjadi peserta rancangan realiti TV British Big Brother pada Isnin malam, dan beliau berkata bahawa kemenakannya berada di “rumah yang baik di suatu tempat” memulihkan diri daripada pembedahan.

Istana Kensington mengeluarkan kenyataan pada Januari mengumumkan bahawa Kate menjalani pembedahan perut pada Januari dan akan pulih—di luar sorotan media—sehingga selepas Easter. Kenyataan itu menambah bahawa keinginannya adalah untuk mengekalkan “normaliti sebanyak mungkin untuk kanak-kanaknya” dan menjaga maklumat perubatan peribadinya rahsia.

Tetapi pengguna media sosial dan pemerhati diraja mula berkongsi pelbagai teori konspirasi tentang ketiadaan Kate yang berpanjangan. Kate dikatakan , selepas dua minggu di hospital, dengan Istana Kensington mengumumkan bahawa beliau “membuat kemajuan yang baik” dan pulih di rumah keluarga mereka di Windsor.

Putera William menangguhkan komitmen diraja semasa Kate pulih tetapi beliau kembali ke tugas pada Feb. 7 untuk upacara pelantikan di Kastil Windsor. Sementara itu, Kate dijadual mengambil bahagian dalam perarakan keluarga diraja tahunan pada 8 Jun.

Spekulasi tentang kesihatan dan keberadaan Putera Wales datang pada masa yang sensitif bagi keluarga diraja, selepas Istana Buckingham mengumumkan pada bulan lepas bahawa Raja Charles didiagnosis dengan .

Tiada media utama British telah menerbitkan imej TMZ setakat ini. “Terdapat gambar paparazzi Putera Wales. Kami tidak akan menerbitkannya kerana menghormati privasinya semasa pemulihan daripada pembedahan mengikut jangka masa yang diberikan,” tulis Chris Ship, editor diraja ITV, dalam tweet pada X. “Setakat yang saya tahu, tiada stesen penyiaran atau akhbar UK lain telah menerbitkan gambar juga.”

Keluarga diraja mempunyai sejarah kerahsiaan tentang maklumat perubatan, tetapi Putera dan Putera Wales pernah terbuka tentang hal ehwal perubatan, termasuk kehamilan dan kesihatan mental.

“Itulah sebabnya ketidaksediaan William dan Kate tentang apa yang berlaku dengan mereka adalah aneh,” sejarawan diraja Clare McHugh pernah berkata kepada TIME.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.