(SeaPRwire) –   Semasa majlis Anugerah Emmy pada Isnin malam, barisan pelakon dan krew Better Call Saul meninggalkan Teater Peacock di Los Angeles tanpa apa-apa.

Tetapi ia bukan pengalaman baru untuk siri jenayah ini, yang mula disiarkan pada tahun 2015 dan berakhir pada tahun 2022. Better Call Saul kini dikatakan memegang rekod untuk kebanyakan kekalahan Emmy, menurut penerbitan perdagangan, yang menamakannya “siri paling diabaikan sepanjang zaman.”

Siri ini – yang menampilkan pelakon Bob Odenkirk sebagai Saul Goodman dan berfungsi sebagai sambungan kepada siri TV terkenal Breaking Bad – telah menerima lebih daripada 30 pencalonan semasa larian enam musimnya tetapi tidak berjaya memenangi mana-mana.

Tahun ini, musim akhir Better Call Saul dicalonkan untuk empat Anugerah Emmy Perdana, termasuk Siri Drama Terbaik, Pelakon Utama Terbaik dalam Siri Drama (yang Odenkirk telah dicalonkan enam kali), Pelakon Pembantu Wanita Terbaik dalam Siri Drama, dan Penulisan Terbaik untuk Siri Drama. Ia kalah kepada Succession dalam semua kecuali satu kategori (Jennifer Coolidge dari The White Lotus menewaskan Rhea Seehorn Better Call Saul untuk pelakon pembantu wanita terbaik.)

Walaupun ditolak secara bersejarah oleh Akademi Televisyen, Better Call Saul telah menerima pelbagai anugerah lain semasa larian siri ini. Tahun lepas, ia memenangi siri drama terbaik dan pelakon lelaki terbaik dalam siri drama di Anugerah Pilihan Pengkritik dan Anugerah Golden Globe.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.