(SeaPRwire) –   Pada malam Ahad, Taylor Swift memenangi Anugerah Grammy ke-13 dalam kategori Album Vokal Pop Terbaik untuk Midnights, dan mengumumkan semasa ucapan penerimaannya, bahawa akan keluar. Manakala peminat Swift menjangka pengumumannya ialah album kelima yang dirakam semula, Reputation (Taylor’s Version), bintang pop ini mengejutkan semua dengan mendedahkan satu projek baru, album studio kesebelasnya. 

Dalam ucapannya, Swift berkata dia ingin mengucapkan terima kasih kepada peminat dengan memberitahu mereka tentang rahsia yang telah dirahsiakannya selama dua tahun. “Album baharu saya akan mula dijual pada 19 April,” kata Swift semasa ucapan penerimaannya. “Ia dipanggil The Tortured Poets Department. Saya akan pergi dan menyiarkan kulit album itu di belakang pentas, sekarang.”

Inilah segala-galanya yang perlu diketahui tentang The Tortured Poets Department.

Bilakah album baharu Taylor Swift akan mula dijual?

The Tortured Poets Department akan dikeluarkan pada 19 April. Swift telah menyediakan album tersebut untuk selepas pengumumannya pada majlis Grammy.

Apakah lagu-lagu dalam The Tortured Poets Department?

Pada hari Isnin, Swift menyiarkan senarai lagu rasmi untuk album baharu itu. The Tortured Poets Department akan menampilkan 16 lagu dan satu lagu bonus, bertajuk “The Manuscript.” Tajuk-tajuk yang lain termasuk: “I Can Fix Him (No Really I Can),” “My Boy Only Breaks His Favorite Toys,” “But Daddy I Love Him,” dan “I Can Do It With a Broken Heart.”

Siapa yang ditampilkan dalam album baharu Taylor Swift?

The Tortured Poets Department mempunyai dua penyertaan. Lagu pertama, “Fortnight,” menyertakan penyertaan oleh Post Malone dan lagu “Florida!!!” menampilkan Florence and the Machine.

Apa yang difikirkan oleh peminat tentang The Tortured Poets Department

Berikutan pengumuman Swift, peminat dalam talian mula mencari makna dan petunjuk di sebalik butiran yang diberikannya. Menurut sesetengah di internet, tajuk album itu seolah-olah mengingatkan kepada bekas teman lelakinya, Joe Alwyn. Pada tahun 2022, semasa temu bual Pelakon dengan Pelakon Alwyn bersama Paul Mescal, dia membuat kelab dengan Mescal dan pelakon Andrew Scott yang dikenali sebagai “The Tortured Man Club.””

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.