Red Lobster Mulls Possible Bankruptcy Filing Amid Debt And Rising Labor Costs

(SeaPRwire) –   Dozens of lokasi Red Lobster akan menutup pintu mereka kerana kesukaran kewangan untuk rantaian restoran itu, termasuk beberapa di New York dan New Jersey, mengikut penjualan restoran.

Sekurang-kurangnya 48 lokasi di 21 negeri akan ditutup, dan TAGeX Brands akan menjalankan lelongan dalam talian untuk menjual stok daripada penutupan, termasuk peralatan dapur dan perabot. Lelongan itu, yang bermula pada Isnin, dijadualkan akan berterusan sehingga Khamis, 16 Mei, pengasas TAGeX Brands memaparkan di . “Perabot, Perkakasan, dan Peralatan daripada lokasi Red Lobster terpilih PERLU DIJUAL SEGERA!,” Neal Sherman menulis.

Syarikat itu, yang kini mempunyai kira-kira 650 lokasi, telah menutup lokasi di Buffalo, New York, Bridgewater, New Jersey, dan Orlando Florida, antara banyak lagi. Rantaian restoran itu sedang mempertimbangkan untuk memfailkan Muflis Bab 11 kerana cuba untuk merangka semula hutang, melaporkan.

Pada bulan Mac rantaian restoran itu, yang telah dibuka sejak 1968, melantik Jonathan Tibus, yang mempunyai pengalaman merangka semula, sebagai CEO baharu. Belum jelas sama ada kedai-kedai yang ditutup akan dibuka semula. Red Lobster tidak menjawab permintaan komen TIME.

Red Lobster melaporkan kerugian sebanyak $11 juta pada suku ketiga 2023, terutamanya disebabkan oleh promosi “Ultimate Endless Shrimp” yang ditawarkan musim panas lalu, di mana pelanggan akan membayar $20 untuk udang tanpa had. Item menu itu sebelumnya adalah tawaran terhad, tetapi Red Lobster memutuskan untuk membuatnya kekal. , tetapi dilaporkan bahawa itu tidak membantu dengan kerugian.

Ludovic Regis Henri Garnier, CFO Thai Union Group, pemilik Red Lobster, berkata pada musim gugur lalu bahawa promosi itu bertujuan untuk membantu mendapatkan pelanggan masuk ke restoran. “Jadi kami mahu meningkatkan lalu lintas kami, dan ia tidak berfungsi,” katanya, .

Pengguna media sosial dengan cepat mula memaparkan tentang penutupan secara dalam talian. Berita itu bahkan mula menjadi trending di X.

“Ia menyedihkan untuk melihat Red Lobster pergi. Mereka sentiasa mempunyai makanan laut terbaik.” . Satu lagi , “Orang Amerika memakan Red Lobster ke bankrupsi.”

Dan sesetengahnya merindui apa yang bermakna Red Lobster kepada mereka selama ini.

“Saya baru sahaja mengetahui bahawa lokasi Red Lobster di mana saya bekerja selama bertahun-tahun telah ditutup. Jika bukan kerana pekerjaan itu, saya tidak akan pernah bertemu suami saya dan mempunyai keluarga yang hebat saya sekarang. Saya rasa sangat sedih untuk mempunyai satu bab lagi dalam hidup saya ditutup,” .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.