John Fetterman

(SeaPRwire) –   Washington — Senator Pennsylvania, telah dirawat di hospital kerana bahu lebam selepas kemalangan kereta pada pagi Ahad, menurut kenyataan dari pejabat Senat beliau. Beliau telah dilepaskan dari hospital pada petang Ahad.

Fetterman, seorang Demokrat, dan isterinya Gisele “terlibat dalam kemalangan kereta dengan pemandu lain,” kata kenyataan itu, dan kedua-duanya telah dinilai di hospital tempatan dan dilepaskan dalam masa beberapa jam. Senator itu kembali ke rumahnya di Braddock, Pennsylvania, dan dijangka kembali ke Senat untuk pengundian minggu ini.

Jurucakap Fetterman, Carrie Adams, berkata senator itu memandu kereta dan kemalangan itu berlaku di Interstate 70 di Maryland. Keadaan pemandu lain tidak jelas.

Fetterman, 54,  pada Mei 2022 ketika beliau sedang berkempen untuk kerusinya. Akibatnya, beliau masih mengalami masalah bercakap dengan lancar dan memproses perbualan lisan dengan cepat, dan beliau sering menggunakan peranti dalam pendengaran kongres dan perbualan rutin untuk menyalin perkataan lisan secara real-time.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.