AFI FEST 2019 Presented By Audi –

(SeaPRwire) –   Penyanyi rap Snoop Dogg, bersama rakan perniagaannya Master P, menyaman Walmart dan Post Consumer Brands, sebuah syarikat pengeluaran sereal, atas pertikaian yang melibatkan sereal. Penyanyi rap itu menuduh mereka sengaja merosakkan jenama “Snoop Cereal” miliknya pada tahun 2022.

Apabila sereal itu dilancarkan di Walmart tahun lalu, ia dilakukan di bawah syarikat induk Broadus Foods, yang Master P kata merupakan jenama sereal bermilik hitam pertama.

“Ini telah berlaku selama lebih 100 tahun, bahawa kami telah menjadi pengguna dan bukan pemilik, jadi kami menukar permainan itu,” kata Master P kepada .

Tetapi sejak itu, Snoop Dogg dan Master P mendakwa peminat sukar menjumpai sereal mereka di rak Walmart di 20 buah negeri yang berbeza. Dengan menggunakan bukti video anekdot daripada peminat, pasangan itu mendakwa Walmart menyimpan sereal di bilik stok dan menjauhkannya daripada rak kedai di 20 negeri berbeza.

“Di puluhan Walmart di seluruh Amerika, semua orang pergi dan berkata, ‘Di mana sereal Snoop?’ kata Benjamin Crump, peguam bagi dua penyanyi rap itu dalam sidang media pada Rabu.

Crump juga menyatakan bahawa kontrak yang ditandatangani oleh muzik itu memerlukan Snoop Dogg dan Master P membeli semula apa-apa sereal yang tidak terjual.

“Ruang rak di mana-mana pasar raya bernilai jutaan dan sangat terhad,” kata Eugen Radcliff, penasihat undang-undang am Broadus Foods semasa sidang media.

“Post Consumer Brands gembira bekerjasama dengan Broadus Foods dan kami telah membuat pelaburan besar dalam perniagaan itu. Kami sama-sama kecewa kerana permintaan pengguna tidak memenuhi jangkaan,” kata wakil Post Consumer Brands [Post Foods] kepada TIME melalui emel.

TIME telah menghubungi Walmart untuk komen.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.