Trader-Joes Dumpling Recall

(SeaPRwire) –   NEW YORK — Lebih daripada 61,000 paun sup ayam stim yang dijual di Trader Joe akan dipanggil balik berkemungkinan mengandungi plastik keras, menurut pengawal atur Amerika Syarikat.

Jabatan Pertanian, Perkhidmatan Keselamatan dan Pemeriksaan Makanan menyatakan bahawa dumpling yang dipanggil balik sekarang, yang dihasilkan oleh CJ Foods Manufacturing Beaumont Corp yang berpangkalan di California, mungkin tercemar dengan bahan asing—”khususnya plastik keras daripada penanda kekal.”

Panggilan balik itu dibuat selepas pengguna melaporkan mendapati plastik keras dalam produk berjenama Trader Joe, kata FSIS. Sehingga kini, tiada penyakit berkait atau kecederaan telah dilaporkan.

FSIS menggesa pengguna memeriksa peti sejuk beku mereka. “Sup Ayam Stim Trader Joe” seberat 6 auns yang dipanggil balik itu dihasilkan pada 7 Disember, 2023—dan boleh dikenal pasti melalui label kotak sisi bertulis 03.07.25.C1-1 dan 03.07.25.C1-2.

Dalam talian berhubung panggilan balik itu, Trader Joe meminta pengguna agar membuang dumpling yang terlibat itu atau memulangkannya ke mana-mana cawangan kedai untuk mendapatkan bayaran balik penuh.

Seorang jurucakap dari CJ Foods Manufacturing Beaumont Corp memberitahu The Associated Press bahawa syarikat itu正在menyiasat isu yang berlaku semasa proses pengilangan. Dalam satu kenyataan melalui emel, pembuat makanan itu menambah bahawa “keselamatan pelanggan adalah keutamaan No. 1 kami.”

Kontaminasi objek asing merupakan isu am untuk panggilan balik makanan di Amerika Syarikat hari ini. Selain plastik, kepingan logam dan lebih banyak bahan “luar” telah mencetuskan panggilan balik dengan memasuki bungkusan makanan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.