US-ECONOMY-RETAIL-INFLATION

(SeaPRwire) –   Target telah dilaporkan menghentikan jualan produk pendidikan kanak-kanak yang meraikan sejarah Hak Asasi Sivil selepas video yang telah ditonton lebih 960,000 kali menunjukkan bahawa beberapa pemimpin sejarah telah disalah label.

Dalam video TikTok yang dimuat naik awal minggu ini, seorang guru sejarah SMA Amerika Syarikat, dinamakan oleh sebagai Tierra Espy, yang berkongsi kandungan di bawah nama pengguna @issatete, berkata beliau membeli aktiviti pembelajaran magnetik untuk anak-anaknya untuk Bulan Sejarah Hitam di AS pada bulan Februari, tetapi segera menyedari ketidakserasian.

Beliau menunjukkan nama tiga ikon Hak Asasi Sivil – Carter G. Woodson, W.E.B. DuBois dan Booker T. Washington – tidak sepadan dengan gambaran kartun foto mereka yang beliau jumpai secara atas talian.

“Saya tidak tahu siapa yang bertanggungjawab ke atas Target, tetapi ini perlu ditarik dari rak, segera, saya faham, kesilapan berlaku, tetapi ini perlu diperbetulkan secepat mungkin,” katanya.

Idk who needs to correct it but it needs to be pulled off the shelves nontheless. Any person could have missed the mistake but it just takes one person to point it out and ask for corrections

Dalam kenyataan kepada AP yang dilaporkan pada Jumaat, Target berkata ia tidak akan lagi menjual item itu di kedai-kedai atau atas talian dan telah memastikan penerbit produk mengetahui kesilapan.

Kulit depan aktiviti pembelajaran magnetik dalam video itu membawa logo .

Dalam video yang dimuat naik selepas laporan Target menarik balik produk itu, Espy berkata bahawa sebagai guru sejarah AS, beliau perlu menyatakan kesilapan itu. “Saya tidak akan membiarkannya terlepas untuk 200 pelajar saya atau dua bayi saya, yang saya bertanggungjawab mengajar.”

TIME menghubungi Target, penerbit, dan Espy untuk ulasan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.