Wicked Teaser

(SeaPRwire) –   Sejak filem muzikal Wicked diumumkan, peminat setia pentas muzikal yang sudah lama berlangsung telah menunggu dengan penuh semangat untuk melihat adaptasi arahan Jon M. Chu itu. Cynthia Erivo dan Ariana Grande akan memegang watak sebagai Elphaba dan Glinda, masing-masing, bersama barisan pelakon bertaraf bintang yang terdiri daripada Jonathan Bailey, Michelle Yeoh, Jeff Goldblum, Bowen Yang dan Ethan Slater. Teaser yang berdurasi seminit telah dikeluarkan sejurus selepas Super Bowl LVIII bermula dan meraih maklum balas yang sangat bersemangat daripada pengguna media sosial.

Tidak banyak dialog dalam treler tersebut, tetapi terdapat satu momen muzikal khususnya yang mencetuskan perbualan di media sosial. Pada akhir treler teaser itu, kita dapat mendengar petikan terakhir Erivo untuk salah satu nombor pertunjukan yang paling terkenal, “Defying Gravity.” Penghasilan semula tersebut memperkenalkan beberapa perubahan sedikit pada versi yang dipopularkan oleh Idina Menzel, dan konsep baharu itu memecah belahkan peminat muzikal tersebut. “Persembahan klimaks Defying Gravity Cynthia membuatkan saya menjerit di pangsapuri ini,” tulis seseorang di X.

“Ini nampak tidak masuk akal, walaupun saya tidak pasti bagaimana perasaan saya tentang persembahan Cynthia di akhir Defying Gravity,” tulis seorang lagi.

Keseronokan untuk treler tersebut dapat dilihat dengan jelas di media sosial ketika orang-orang menyiarkan reaksi mereka.

Tidak lama selepas treler teaser tersebut dikeluarkan, dengan Erivo dan Grande, tempat mereka berbincang tentang pembuatan filem tersebut. Penerbit, Marc Platt bercakap tentang keputusan untuk menghasilkan filem itu menjadi dua bahagian. “Kami tidak mahu menghasilkan filem berdurasi empat jam dan kemudian memotong lagu-lagu,” katanya. “Kami ingin memuaskan hati peminat muzikal tersebut.” Beberapa peminat berpendapat bahawa lagu-lagu terbaik muzikal itu terdapat pada separuh pertama.

Wicked disayangi dalam kalangan komuniti teater dan merupakan salah satu muzikal paling berjaya yang pernah berjaya di Great White Way, oleh itu apa-apa perubahan pasti akan mencetuskan perbincangan. Pertunjukan asal telah memulai debutnya di Broadway pada tahun 2003 dan tahun lepas, pertunjukan tersebut telah meraikan ulang tahun ke-20. Kristin Chenoweth dan Idina Menzel memulakan watak Glinda dan Elphaba. Kisah ini, diadaptasi daripada novel Gregory Maguire 1995 Wicked: The Life and Times of the Wicked Witch of the West, pada dasarnya berfungsi sebagai prekuel kisah Wicked Witch of the West dalam The Wizard of Oz dan mengikuti dua ahli sihir yang menjadi sahabat dan kemudian menjadi musuh.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.