Mattel Movies Photo Illustrations

(SeaPRwire) –   Barbie dan Oppenheimer mungkin filem yang paling dinanti-nantikan – dan antara filem yang paling dinanti-nantikan – tetapi masih terdapat lapan filem lain yang bersaing untuk Anugerah Akademi bagi Filem Terbaik tahun ini. Dalam Maestro, Bradley Cooper menjelajahi seksualiti konduktor Leonard Bernstein, manakala dalam Poor Things, Emma Stone memainkan wanita dewasa dengan otak kanak-kanak yang menemui seksualitinya.

Peminat sejarah boleh menonton , tentang keluarga yang hidup berhampiran Auschwitz, dan karya Martin Scorsese, tentang kematian misteri dalam keluarga Indian Osage.

Sebelum Anugerah Akademi 2024, ini tempat untuk menonton atau menstriem kesemua 10 filem yang bersaing untuk Filem Terbaik. Untuk membantu anda memutuskan yang mana untuk ditonton dan yang mana untuk dilangkau, kami telah sertakan pandangan daripada ulasan oleh pengkritik filem TIME, .

American Fiction

Tempat untuk menonton

Di pawagam. Beli melalui , , , ,

Kritikan kami mengatakan

“Novel Everett Erasure sangat lucu, serta marah dan mencari; filem yang diarahkan penulis-pengarah Cord Jefferson daripadanya lebih santai, dan pukulannya tidak begitu kuat. Sekiranya, American Fiction kebanyakannya berjaya, terutamanya kerana bintangnya, Jeffrey Wright, menyalurkan semangat perjuangan novel Everett walaupun dalam konteks lebih ramah penonton ini. Ini bukan kes ‘buku lebih baik daripada filem’; ia lebih kepada contoh seorang pengarah menentukan cara untuk menangani idea yang rumit, kontroversi sambil menimbangkan nuansa nada.” (Klik untuk membaca ulasan penuh.)

Anatomy of a Fall

Tempat untuk menonton

Di pawagam terpilih. Sewa atau beli melalui , , , ,

Kritikan kami mengatakan

Anatomy of a Fall—yang memenangi Anugerah Emas di Cannes bulan Mei lalu—ialah kedua-dua misteri pembunuhan dan prosedur mahkamah, filem teka-teki yang tenang, elegan dibina yang tidak memberikan apa-apa secara mudah; malah pada akhirnya, anda mungkin tidak berasa 100 peratus pasti anda tahu apa yang berlaku, tetapi ia kelihatan dilakukan dengan sengaja.” (Klik untuk membaca ulasan penuh.)

Barbie

Tempat untuk menonton

Menstriam di ; sewa atau beli melalui , , dan

Cerita utama TIME

“Jika anda bertanya sama ada Barbie ialah satira terhadap hasrat kapitalis syarikat mainan, dakwaan pedih terhadap keadaan semasa hubungan jantina yang rumit, penghormatan yang menyentuh hati walaupun kadang-kadang klise terhadap kuasa wanita, atau spektakel muzikal penuh lagu-lagu yang menjadi kegemaran daripada dan , jawapannya ialah ya. Semuanya. Dan lebih lagi.” (Klik untuk membaca cerita penuh.)

The Holdovers

Tempat untuk menonton

Di pawagam terpilih. Menstriam di ; sewa atau beli melalui , , , ,

Kritikan kami mengatakan

“Masalahnya bukan apa yang berlaku dalam The Holdovers; ia lebih kepada bagaimana Payne, kerap dipuji sebagai seorang pengarah berwit sarkastik, dengan mata yang tajam terhadap sisi berduri sifat manusia, menangani bahan. Seperti kebanyakan filem Payne (Sideways, , Nebraska), The Holdovers hanyalah dilapisi kulit ringan misantropi yang Payne perlahan-lahan kilatkan untuk mendedahkan perasaan manusia sebenar. Ia mekanisme yang berfungsi untuknya, tetapi bukan bermakna ia baik.” (Klik untuk membaca ulasan penuh)

Killers of the Flower Moon

Tempat untuk menonton

Di pawagam terpilih. Menstriam di ; beli melalui , , , ,

Cerita utama TIME

“Ia berkisar tentang jenis keganasan yang berbeza, lahir daripada tamak, perkauman, dan rasa berhak. Tetapi ia juga tentang perkahwinan, antara watak-watak yang dimainkan oleh dan Lily Gladstone yang luar biasa. DiCaprio merupakan bekas tentera Perang Dunia I kadang-kadang manis, kadang-kadang licik , terpesona dengan bapa saudaranya yang kelihatan murah hati, peniaga lembu besar (Robert De Niro). Gladstone memainkan wanita Osage yang dia kahwini dan bangunkan kehidupan bersama, bekas . Hak minyak di atas tanahnya telah membuatkan dia kaya, tetapi dia menyaksikan dengan kesedihan bagaimana ahli-ahli keluarganya mula meninggal dunia secara misteri; kesihatannya sendiri merosot pada kadar yang menghairankan.” (Klik untuk membaca cerita penuh.)

Maestro

Tempat untuk menonton

Menstriam di Netflix

Kritikan kami mengatakan

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

“Ada Bernstein yang lebih tua Be