Trooping The Colour 2023

(SeaPRwire) –   Tentera British telah mengeluarkan tuntutan bahawa Kate, Putera Wales akan menghadiri acara Trooping the Colour tahunan mereka.

Sehingga Selasa, tiket untuk perarakan tentera pada 8 Jun dijual bersama-sama dengan imej diraja. Ia dijangka bahawa Kate akan meninjau paparan sebagai sebahagian daripada peranannya sebagai Kolonel Pengawal Ireland – rejimen yang menunjukkan warna mereka musim panas ini.

Laman web juga mengiklankan acara Trooping the Colour kedua untuk Perarakan Hari Kelahiran Raja, yang mengumumkan bahawa Raja Charles III akan meninjau tentera pada 15 Jun.

Tentera kini telah mengeluarkan tuntutan bahawa Kate akan hadir pada acara itu, kerana butiran itu tidak disahkan secara rasmi oleh Istana Kensington sebelum ia diterbitkan. Istana Buckingham belum mengesahkan kehadiran Charles, tetapi penyertaannya pada laman web tentera telah kekal.

Difahamkan bahawa kehadiran diraja senior biasanya disahkan lebih dekat dengan tarikh acara. Istana Kensington tidak segera menanggapi permintaan komen TIME dan Kementerian Pertahanan UK tidak mempunyai komen awam untuk ditawarkan.

Kesalahan komunikasi ini telah menimbulkan kekeliruan lanjut mengenai spekulasi yang berkembang tentang kesihatan Kate dan bapanya sendiri, Raja Charles.

Raja juga telah menangguhkan komitmen awam semasa beliau mencari rawatan untuk , seperti yang diumumkan secara awam pada 6 Februari. Raja berusia 75 tahun itu terbuka dengan berita diagnosisnya untuk “mencegah spekulasi” tentang penyakitnya.

Beliau kemudian terus dengan beberapa tugas rasmi, seperti audiens mingguan secara bersemuka dengan Perdana Menteri UK Rishi Sunak.

Tetapi maklumat tentang penyakit Kate telah lebih diskret. Wanita berusia 42 tahun itu dirawat di hospital selama dua minggu pada Januari berikutan ” dan sejak itu pulih di Windsor. Ia disahkan bahawa beliau tidak akan menjalankan tugas diraja semasa tempoh ini.

Kate tidak dilihat secara awam sejak tugas terakhirnya di Norfolk, England, semasa tempoh perayaan Krismas, sehingga foto paparazzi Kate pada Selasa.

Imej itu menunjukkan diraja dalam kereta bersama ibunya, Carole Middleton, memandu di kawasan Windsor, yang banyak penerbitan UK memilih untuk tidak menerbitkan, kelihatannya kerana menghormati privasinya. Foto itu datang ketika spekulasi meluas tentang ke mana perginya.

Menangani spekulasi, Istana Kensington dalam kenyataan minggu lalu: “Kami sangat jelas dari awal bahawa Putera Wales berada di luar sehingga selepas Easter dan Istana Kensington hanya akan memberikan kemaskini apabila sesuatu menjadi penting.”

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.