LOS ANGELES, CALIFORNIA - JUNE 25: Greta Gerwig, Ryan Gosling, and Margot Robbie attend the press junket and Photo Call for

(SeaPRwire) –   Ryan Gosling mengeluarkan kenyataan yang sangat kuat bertindak balas kepada apa yang mungkin menjadi penyingkiran paling kontroversi di .

Gosling, yang memainkan watak Ken dalam filem terlaris musim panas tahun lalu , telah dicalonkan untuk Pelakon Pembantu Terbaik di Anugerah Akademi. Tetapi tiada pengarah Greta Gerwig mahupun bintang Margot Robbie, yang bersama-sama , menerima pencalonan dalam kategori masing-masing.

Gosling menyatakan kegembiraannya terhadap pengiktirafan sendiri dan kekecewaannya terhadap rakan sekerjanya dalam kenyataan pada Selasa malam.

Kenyataan penuh Ryan Gosling

“Saya amat terhormat dicalonkan oleh rakan sekerja saya bersama seniman luar biasa yang begitu hebat pada tahun berjaya filem. Dan saya tidak pernah terfikir akan mengatakan ini, tetapi saya juga amat terhormat dan bangga bahawa ia kerana memegang watak boneka plastik bernama Ken.

Tetapi tiada Ken tanpa Barbie, dan tiada filem Barbie tanpa Greta Gerwig dan Margot Robbie, dua orang yang paling bertanggungjawab untuk filem ini yang memecah rekod dan diraikan secara global.

Tiada pengiktirafan mungkin bagi sesiapa dalam filem tanpa bakat, semangat dan kejeniusan mereka.

Untuk mengatakan bahawa saya kecewa mereka tidak dicalonkan dalam kategori masing-masing adalah kurang memberi penekanan.

Menentang segala kemungkinan dengan tiada apa-apa selain sepasang boneka plastik tanpa jiwa, sedikit pakaian dan untungnya tanpa pusat, mereka membuat kita ketawa, mereka pecahkan hati kita, mereka dorong budaya dan mereka buat sejarah. Hasil kerja mereka harus diiktiraf bersama dengan pencalon yang lain yang sangat layak.

Dengan itu, saya amat gembira untuk America Ferrera dan artis luar biasa yang lain yang menyumbang bakat mereka untuk membuat filem ini menjadi satu yang memecah batasan.

America Ferrera juga bertindak balas

America Ferrera, yang dicalonkan untuk Pelakon Pembantu Terbaik, merupakan satu-satunya ahli barisan pelakon Barbie yang menerima pencalonan Pelakon Aksi Akademi pada Selasa.

“Saya masih belum benar-benar dapat masuk ke dalam perasaan saya kerana saya masih pada lapisan atas ‘Saya tidak dapat percaya bahawa ini adalah nyata,'” katanya kepada penerbitan perdagangan , tetapi beliau juga mencatat penyingkiran Gerwig dan Robbie: “Saya amat kecewa bahawa mereka tidak dicalonkan.”

“Greta telah melakukan hampir segala-galanya yang boleh dilakukan seorang pengarah untuk layak,” kata Ferrera. “Mencipta dunia ini, dan mengambil sesuatu yang tidak mempunyai nilai asas kepada kebanyakan orang dan membuatnya fenomena global. Ia terasa kecewa untuk tidak melihat namanya dalam senarai itu.”

Berkenaan Robbie, beliau menambah: “Mungkin orang tertipu dengan menganggap kerja itu mudah, tetapi Margot ialah seorang ahli sihir sebagai pelakon di skrin, dan ia merupakan satu daripada penghormatan kerjaya saya untuk mendapat peluang menyaksikan beliau menarik prestasi hebat yang dilakukannya. Beliau membawa banyak hati dan humor dan kedalaman dan kegembiraan dan kesenangan kepada watak itu. Bagi saya, beliau seorang master.”

Ferrera bagaimanapun menunjuk kepada kepentingan Barbie, sebagai filem wanita terkemuka jarang, menerima pencalonan untuk Filem Terbaik:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.