Donald Trump Campaigns Holds Campaign Rally In Richmond, Virginia

(SeaPRwire) –   Artikel ini adalah sebahagian daripada The D.C. Brief, surat berita politik TIME. Daftarkan diri anda untuk menerima berita seperti ini ke dalam peti surat anda.

Sarah Longwell merupakan jenis Republikan yang mengekalkan harapan sehingga dia boleh. Pada tahun 2016, pro K Street berjaya mengekalkan Log Cabin Republicans daripada menyokong calon Donald Trump, menafikan calon itu sokongan daripada organisasi konservatif LGBTQ terbesar negara untuk orang Republikan selama beberapa minggu, Longwell dan rakan pengurusan mendengar daripada bab negeri, dermawan, aktivis, dan kumpulan kecil tetapi berpengaruh dalam kalangan elit dalaman parti itu. Mereka semua membuat kes yang meyakinkan bahawa tidak menyokong calon parti itu adalah sokongan terselindung untuk Hillary Clinton.

Apabila Trump memulakan kempen pemilihan semula tiga tahun kemudian, bagaimanapun, Longwell dan penyokong institusional yang berfikiran sama tidak dapat menghalangnya. Log Cabin Republicans mengubah arah dan menyokong Trump untuk penggal kedua walaupun rekod yang ditandai dengan ketidakpedulian terhadap diskriminasi dan sikap negatif terhadap individu transgender khususnya. Sebagai balasan, beberapa ahli lembaga termasuk Longwell, yang kredibiliti konservatif tidak benar-benar dipertikaikan kerana masa beliau bersama Sen. Rick Santorum – meninggalkan organisasi itu, bersama-sama dengan penyokongnya. Longwell segera menjadi salah seorang pengkritik Trump yang paling kelihatan dan lantang di negara ini, selepas membantu melancarkan Defending Democracy Together dan projek Republican Voters Against Trumpnya. Ia merupakan kerja yang sunyi, tetapi Longwell mengekalkan harapan bahawa pandangan jangka panjangnya tentang pergerakan konservatif di Amerika Syarikat akan kembali ke keseimbangan dengan tangannya yang konsisten.

Optimisme itu kini lenyap. “Demam itu tidak akan pecah,” kata Longwell kepada saya menjelang penutupan undian Super Selasa di 15 negeri untuk pengundi Republikan. “Pengundi tidak berminat dalam pecahannya. Kita tidak akan kembali lagi.”

Untuk Longwell dan pengkritik “Never Trump” yang komited seperti itu, Nikki Haley merupakan harapan terakhir mereka. Tetapi apabila Trump dijangka menewaskan pesaingnya yang terakhir dari California hingga Maine malam Selasa, raison d’être Haley menjadi jauh kurang mampan. Bekas gabenor South Carolina itu tidak mempunyai iklan televisyen selepas Selasa atau perhentian kempen yang dijadualkan. Apabila kempen zombi beliau semakin merosot ke latar belakang, pengkritik Trump seperti Longwell mendapat lebih tekanan untuk menyokong calon parti itu.

Dengan terang-terangan: anda adalah seorang Republikan atau “Never Trumper”. Anda tidak boleh menjadi kedua-duanya.

Untuk Longwell, pilihan itu mudah. Jika pilihan adalah antara Trump dan Biden, beliau akan mengundi presiden Demokrat itu.

“Apabila orang mengatakan NeverTrumpers perlu memilih satu pihak, mereka melepasi bahagian besar,” kata Longwell. “Saya akan menyokong sesiapa sahaja menentang Trump. Never bermakna tidak pernah.”

Dengar:

Ramai Republikan kini menghadapi persimpangan yang sama. Mungkin tidak setegas Longwell. Gagasan mengundi Demokrat untuk Presiden, walaupun pilihan alternatif adalah Trump, membuatkan mereka gelisah. Parti politik telah menjadi seperti DNA, dan menukar jalur boleh terasa seperti pengkhianatan identiti diri. Trump mungkin merupakan penyimpangan daripada ortodoksi parti, tetapi menafikan parti sepenuhnya untuk kebanyakan boleh kelihatan seperti kegagalan yang tidak dapat dilupakan.

Penyokong Haley yang paling lantang menegaskan beliau masih boleh menafikan Trump delegasi yang diperlukan. Secara realistik, hitungan itu hampir mustahil, memandangkan kalendar akan menjadi jauh lebih sukar dan peraturan mula menindas lebih agresif terhadap pesaing. Walaupun dengan lawatannya di Washington, D.C. pada hujung minggu, hitungan delegasi menentukan kadar perlumbaan ini ditutup lebih daripada apa yang dilakukan pengundi.

Semuanya kelihatan berpihak kepada Trump. Mahkamah Agung sehari sebelum Super Selasa tidak dapat menyingkirkan Trump daripada undi-undi atas peranannya pada 6 Januari 2021. Dan semakin mungkin setiap hari bahawa ancaman undang-undang paling serius kepada kesahan Trump akan berlalu di luar konvensyen penetapan calon GOP Julai dan mungkin ke dalam musim gugur – atau seterusnya. Drama mahkamah paling dekat adalah yang difokuskan pada pembayaran diam Trump kepada bintang filem lucah, mungkin yang paling tidak penting dalam fikiran pengundi.

Ini bukan bermakna Trump berada di landasan licin kemenangan. Kira-kira satu daripada tiga pengundi sehingga kini telah mengundi bahawa Trump tidak sesuai menjadi Presiden jika disabit kesalahan jenayah, menurut undian keluar, tetapi tidak jelas berbohong tentang hubungan dengan bintang porno benar-benar tidak layak, walaupun juri memutuskan ia bersamaan campur tangan pilihan raya. Dengan bermakna, 59% pengundi Haley di South Carolina mengundi bahawa mereka tidak akan mengundi Trump pada November jika beliau calon.

Trump telah memberitahu penyokong dan dermawan Haley bahawa beliau tidak mahu sokongan mereka, lebih suka kemurnian parti daripada pembinaan perikatan. Ini merupakan taktik popular di MAGAverse; Kari Lake mengundi semasa tawaran berapi beliau untuk gabenor Arizona bahawa beliau tidak akan mengalu-alukan sokongan daripada sayap John McCain dalam GOP. Lake kini bertanding untuk Senat dan bukannya duduk di Pejabat Gabenor, dan jelas bahawa kekeliruannya tentang warisan Mavrick terkenal itu merupakan sebab utama mengapa.

Bilangan penyokong Haley yang enggan menukar kepada Trumpisme mungkin mengejutkan jika Haley enggan memberikan sokongannya, seperti yang beliau telah cadangkan baru-baru ini. Selepas semua, beliau telah mencatat beberapa kritikan paling ganas terhadap bekas bosnya. Walaupun kebanyakan kumpulan itu tidak sejauh mengundi Biden, keputusan untuk tinggal di rumah masih buruk bagi GOP.

“Jika seseorang yang telah mengundi Trump dua kali kemudian tidak mengundinya, itu masih negatif bersih dalam kolum beliau,” kata Longwell. “Dalam dunia ideal, mereka akan mengundi Republikan. Mereka tidak mempunyai seorang Republikan yang boleh diterima.”

Dan itulah di mana kekalahan Haley boleh benar-benar membawa kesan bukan sahaja kepada Trump tetapi juga Biden. Haley masih melihat dirinya mempunyai masa depan dalam Parti Republikan, dan beliau mungkin tidak melihat fatamorgana. Selama ini terdapat kes yang boleh dipercayai bahawa wanita pertama Presiden negara akan datang daripada Parti Republikan yang dapat memecahkan kod dengan ibu bandar dan profesional berijazah.

“Saya kecewa dengan Nikki Hilary untuk beberapa tahun kebelakangan. Dengan beliau bertanding dalam pusingan ini, beliau telah memahami Parti Republikan yang disertai bukanlah Parti Republikan hari ini,” kata Longwell. Tetapi beliau tidak bersendirian dalam kebenaran ini, dan banyak pengundi yang mengekalkan harapan tentang Haley adalah bekas Republikan pada 2020 yang akhirnya menyokong Biden. “Terdapat sebahagian besar pengundi Nikki Haley yang sudah mengundi Joe Biden,” katanya.

Namun, ia akan mengambil masa untuk menangani penilaian yang berlaku, yang pada 2016 dan dalam pusingan semasa ini menelan banyak bakat politik yang sedang naik. Gabenor, Senator, diplomat dan aktivis sama-sama ditumbangkan oleh pengacau MAGA yang berperangai dan ketuanya.

“Ini bukan Parti Republikan yang mereka sertai,” Longwell meratapi.

Ataupun yang dia mahu ia berakhir.

Fahami apa yang penting di Washington. .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.