(SeaPRwire) –   Bintang pop terkemuka Beyoncé memberikan tiket bernilai $1,656 kepada Naib Presiden Kamala Harris untuk salah satu persembahannya pada tahun 2023, menurut pengumuman kewangan yang dikeluarkan oleh Rumah Putih yang memberikan maklumat terperinci mengenai kewangan Presiden Joe Biden, rakan kerjanya, pertama isteri Jill Biden dan Second Gentleman Doug Emhoff.

Dokumen itu senaraikan nilai aset mereka dan memberikan pendapatan dan hutang mereka dalam julat yang luas. Pegawai juga mendedahkan maklumat lain, termasuk penyertaan berterusan dalam skim persaraan majikan terdahulu dan hadiah yang mereka terima.

Pendedahan itu tidak menyatakan konsert mana yang dihadiri Harris, tetapi naib presiden memposting gambar dirinya dan Emhoff di Instagram Ogos lalu mengucapkan terima kasih kepada Beyoncé “untuk malam keluar yang menyenangkan.” Penyanyi itu berada di bandar itu pada hari pos, membawa Konsert Dunia Renaissance ke apa yang ketika itu dikenali sebagai FedEx Field di Landover, Maryland, berhampiran Washington, DC.

Naib presiden juga melaporkan bahawa rangkaian sukan kabel ESPN memberinya tiket – bernilai $1,890 – untuk melihat Universiti Howard, alma maternya, menentang Pasukan Bola Sepak Universiti Florida A&M dalam perlawanan kejohanan pada Disember lalu.

Bidens melaporkan tidak menerima sebarang hadiah, dan senaraikan aset bernilai antara $1 juta dan $2.6 juta dalam pendedahan mereka. Pendapatan luar mereka di luar gaji kerajaan presiden dan gaji pertama isteri dari kolej komuniti adalah tidak lebih daripada $64,000. Mereka mendedahkan hutang sekurang-kurangnya $375,000, kebanyakannya adalah hipotek rumah.

Sumber pendapatan terbesar presiden adalah akaun bank AS yang menghasilkan antara $15,000 dan $50,000 dalam faedah. Beliau mempunyai sekurang-kurangnya $700,000 dalam tunai yang dipegang dalam pelbagai akaun bank, jauh lebih besar daripada pegangannya. Beliau juga melaporkan $1,678 dalam pembahagian tunai daripada pasangan akaun persaraan individu.

Jill Biden mendedahkan menerima gaji dari Kolej Komuniti Virginia Utara, di mana beliau menjadi profesor, tetapi tidak dikehendaki untuk memberikan jumlahnya.

Harris mempunyai antara $550,000 dan $1.1 juta dalam tunai di akaun bank AS. Beliau juga memegang antara $775,000 dan $1.8 juta dalam dana persaraan.

Undang-undang persekutuan memerlukan pegawai kanan untuk mendedahkan maklumat kewangan secara awam untuk mencegah konflik kepentingan. Dokumen itu ditinjau dan disahkan oleh Pejabat Etika Kerajaan AS.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.