US-LIFESTYLE-LOTTERY

(SeaPRwire) –   DES MOINES, Iowa — Seseorang di New Jersey telah mengatasi rintangan pada Selasa malam dan memenangi jackpot Mega Millions bernilai $1,12 miliar dan memecahkan rekor tanpa kemenangan sejak Desember yang lalu.

Angka yang diambil adalah: 7, 11, 22, 29, 38 dan 4. Tiket yang menang telah dijual di New Jersey, menurut situs web Mega Millions.

Sampai dengan undian terakhir, tidak ada orang yang menyamakan keenam angka dan memenangkan jackpot Mega Millions sejak 8 Desember. Itu artinya 30 undian berturut-turut tidak menghasilkan pemenang besar.

Sulit untuk memenangkan jackpot Mega Millions karena peluangnya sangat kecil, yakni 1 banding 302,6 juta.

Hadiah tersebut adalah yang terbesar ke-8 dalam sejarah lotere AS.

Jackpot senilai $1,12 miliar adalah untuk pemenang yang dibayar melalui anuitas, dengan pembayaran awal dan kemudian 29 pembayaran tahunan. Kebanyakan pemenang memilih pembayaran tunai, yang akan bernilai $537,5 juta.

Undian lotere AS besar berikutnya adalah pada Rabu malam dengan jackpot Powerball senilai $865 juta. Tidak ada orang yang memenangkan hadiah tersebut sejak Hari Tahun Baru, artinya 36 undian tidak menghasilkan pemenang.

Mega Millions dimainkan di 45 negara bagian ditambah Washington, D.C., dan Kepulauan Virgin AS. Powerball juga dimainkan di negara-negara bagian tersebut serta Washington, D.C., Kepulauan Virgin AS dan Puerto Rico.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.