(SeaPRwire) –   Tahun ini, TIME melancarkan senarai inaugural , dengan kerjasama , penyedia data pasaran dan pengguna serta penarafan antarabangsa yang terkemuka. Keputusan kajian kuantitatif ini: 250 syarikat yang menerajui perjalanan menuju masa depan yang lebih hijau. Berikut adalah cara pemenang dipilih.

Metodologi

Projek penyelidikan “Syarikat GreenTech Terkemuka Amerika 2024” adalah analisis komprehensif yang dijalankan untuk mengenal pasti syarikat greentech yang mencatat prestasi terbaik di Amerika Syarikat. Pertama, syarikat-syarikat ini perlu memberi tumpuan utama kepada pembangunan dan penyediaan teknologi hijau, produk atau perkhidmatan yang membantu mengurangkan atau membalikkan impak aktiviti manusia terhadap alam sekitar, dan syarikat-syarikat ini perlu beribu pejabat di Amerika Syarikat

Kemudian, kajian ini dibina atas tiga tonggak: impak alam sekitar yang positif, dorongan inovasi dan kekuatan kewangan. Dalam setiap tiga dimensi ini, syarikat menerima skor yang dimasukkan ke dalam skor akhir. Statista mengumpulkan dan meneliti data dari lebih 4,600 syarikat melalui kajian meja, borang permohonan dalam talian, dan kolaborasi dengan syarikat data dan kecerdasan pasaran.

Untuk mengukur dimensi pertama, impak alam sekitar yang positif, Statista bekerjasama dengan HolonIQ untuk menilai syarikat berdasarkan kualiti dan impak portfolio produk/perkhidmatan mereka berdasarkan KPI yang khusus kepada setiap industri, seperti penangkapan karbon, imbangan karbon, dan tenaga boleh diperbaharui yang dijana.

Untuk dimensi kedua, kekuatan kewangan, Statista menganalisis data pendapatan, pekerja dan pembiayaan, yang diperoleh dari sumber yang tersedia untuk umum seperti laporan tahunan, laman web syarikat, melalui pemantauan media, dan melalui pangkalan data. Di samping itu, pendedahan syarikat yang diserahkan melalui borang permohonan dalam talian, yang boleh diakses secara percuma melalui laman web TIME, turut diambil kira.

Dan untuk dimensi ketiga, dorongan inovasi, Statista bekerjasama dengan LexisNexis PatentSight dan menggunakan platform mereka untuk menganalisis kuantiti dan nilai portfolio harta intelek (IP) syarikat.

Sebaik sahaja data dikumpulkan dan dinilai, data tersebut dikonsolidasikan dan diwajaran dalam model pemarkahan. Skor akhir dikira seperti berikut: 45% x Skor impak + 45% x Skor kekuatan kewangan + 10% x Skor inovasi. Syarikat dengan skor tertinggi .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.