Presiden Kelestarian TIME, Simon Mulcahy menghantar nota berikut kepada kakitangan pada hari Selasa:

Pasukan,

Hari ini, saya dengan sukacitanya mengumumkan matlamat dan perjalanan iklim Shyla sendiri.

Shyla telah menghabiskan seluruh kerjayanya bekerja ke arah penyelesaian iklim dan menyokong tindakan iklim. Dia membawa 15 tahun pengalaman dalam dasar perubahan iklim, kewangan iklim antarabangsa, pembinaan gabungan, dan pemuliharaan alam semula jadi.

Semasa waktunya di TIME sebagai Ketua Pegawai Portfolio dan Perkongsian TIME CO2, Shyla telah memainkan peranan penting dalam mereka bentuk dan melancarkan produk yang mencabar sempadan, Portfolio Planet TIME CO2, yang menggabungkan projek iklim, alam semula jadi, dan komuniti ke dalam satu portfolio tunggal untuk membantu menyalurkan dana ke program berkualiti tinggi sebagai alternatif kepada imbangan.

Dia juga telah berjaya mewujudkan pelbagai perkongsian dan Majlis Penasihat pakar untuk membimbing program iklim TIME CO2.

Sebelum menyertai TIME, beliau berkhidmat sebagai Naib Presiden Perubahan Iklim di Conservation International, di mana beliau bertanggungjawab untuk strategi organisasi mengenai perubahan iklim dan gabungan tindakan iklim. Ini termasuk menyokong Maldives, pemimpin Perikatan Negara Pulau Kecil, semasa rundingan mengenai Perjanjian Iklim Paris. Sebelum itu, beliau menjalankan penyelidikan mengenai perubahan iklim di Dominica, Belize dan Thailand, di samping pengalaman profesional di UN Framework Convention on Climate Change, UN Development Programme, Caribbean Community Climate Change Center, dan Adaptation Fund.

Shyla disenaraikan dalam InStyle Magazine sebagai “Wanita Berani” dan merupakan duta peranan model dan mentor AAAS IF/Then kepada wanita muda yang mengejar kerjaya dalam STEM. Beliau juga menyampaikan ceramah TEDx yang popular mengenai membayangkan semula perubahan iklim dan pengorbanan.

Saya tahu kepakaran beliau dalam bidang ini akan menjadi kritikal untuk mencapai matlamat bersama kami membina program iklim yang memberi impak dan berkembang di TIME, dan membantu memastikan kami mencapai matlamat kami dalam perjalanan iklim TIME sendiri.

Sila sertai saya mengucapkan tahniah kepada Shyla atas kenaikan pangkatnya.

Yang terbaik,

Simon