(SeaPRwire) –   TIME100 AI Impact Awards akan FOKUS pada AI buat pertama kalinya dengan kembali ke Dubai untuk kali ketiga, mengiktiraf individu yang telah berusaha secara luar biasa untuk memajukan industri mereka—dan dunia—dalam bidang AI

Acara ini akan menghadirkan penampilan-penampilan oleh Hos Sara Murad, Penyaji Esai Morales, Penerima Anugerah TIME100 AI Impact Yann LeCun, Sougwen Chung, Kay Firth-Butterfield dan Karim Beguir, selain persembahan muzik istimewa oleh Dana Hourani dan Reeps One

Hari ini, TIME mengumumkan penerimanya bagi Anugerah TIME100 AI Impact, mengiktiraf individu yang telah berusaha secara luar biasa untuk memajukan industri mereka—dan dunia—dalam bidang AI. Penerima anugerah 2024 ialah: Yann LeCun, naib presiden dan ketua saintis AI, Meta; Sougwen Chung, artis, penyelidik dan pengasas, Studio Scilicet; Kay Firth-Butterfield, Ketua Pegawai Eksekutif, Good Tech Advisory LLC; dan Karim Beguir, pengasas bersama & Ketua Pegawai Eksekutif, InstaDeep.

Bagi meraikannya, TIME menganjurkan majlis gala jemputan sahaja pada hari Ahad, 11 Februari, di Museum of the Future, dengan menampilkan semua empat penerima Anugerah TIME100 AI Impact, selain hos Sara Murad, penyaji Esai Morales dan pemimpin, influencer, visionari lain serta ahli komuniti TIME100 global, selain persembahan muzik istimewa oleh Dana Hourani dan Reeps One.

“TIME teruja untuk kembali ke Dubai buat tahun ketiga dengan fokus baharu untuk memberi tumpuan kepada individu yang bekerja di barisan hadapan AI,” kata Jessica Sibley, Ketua Pegawai Eksekutif di TIME. “Penerima anugerah yang diiktiraf dalam Anugerah TIME100 AI Impact 2024 memacu perubahan luar biasa dalam bidang ini, dan kami tidak sabar untuk meraikan mereka di majlis gala tahun ini dengan sokongan daripada rakan kongsi kami di Sidang Kerajaan Dunia, AI71, Northern Data Group serta Museum of the Future.”

“Anugerah Impak TIME diwujudkan untuk mengiktiraf individu yang telah membina legasi pengaruh dan yang karyanya membentuk masa depan industri mereka dan dunia. Buat masa ini, tidak ada daya yang lebih hebat terhadap masa depan kita selain kebangkitan AI, dan orang yang menjadikannya mungkin,” kata Dan Macsai, Editor Eksekutif dan Ketua Pegawai Acara di TIME. “Kami teruja untuk mengiktiraf pemimpin luar biasa ini yang memajukan dunia kita.”

Kemunculan buat pertama kalinya Anugerah TIME100 AI Impact mengikuti tahun yang sangat penting dalam liputan TIME mengenai AI—dari TIME di ChatGPT dan melancarkan yang pertama, yang mengiktiraf 100 orang paling berpengaruh dalam AI, kepada penamaan Ketua Pegawai Eksekutif OpenAI Sam Altman sebagai .
Anugerah TIME100 AI Impact di Dubai dipersembahkan oleh rakan pengasas Sidang Kerajaan Dunia, rakan tandatangan AI71 dan Northern Data Group dan rakan tempat Museum of the Future.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.