Barge-Hits-Bridge-Texas

(SeaPRwire) –   (GALVESTON, Texas) — Sebuah tongkang menabrak jambatan di Galveston, Texas, pada Rabu, menumpahkan minyak ke dalam perairan sekitar dan menutup jalan tunggal ke pulau kecil, menurut pegawai.

Jambatan yang menuju Pulau Pelican, terletak di utara Galveston, telah ditabrak oleh sebuah tongkang sekitar pukul 9:30 pagi, kata Ronnie Varela, dari Pejabat Pengurusan Kecemasan Galveston.

Varela tidak mempunyai maklumat segera tentang kerosakan kepada jambatan atau jika terdapat sebarang kecederaan. Video udara menunjukkan bahagian landasan kereta api yang berjalan selari dengan jambatan di atas tongkang. Landasan kereta api ini tidak lagi beroperasi.

Varela berkata perlanggaran itu menyebabkan tumpahan minyak dan krew sedang bekerja untuk membersihkannya.

Pejabat Sheriff Daerah Galveston memberitahu KTRK bahawa sebahagian besar jambatan runtuh.

Dalam kenyataan dalam talian, Universiti Texas A&M di Galveston berkata: “Jambatan Pulau Pelikan ditutup kepada semua lalu lintas pada masa ini kerana serangan tongkang. Elektrik telah dipulihkan dan maklumat tambahan akan diberikan apabila situasi berkembang.”

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.