(SeaPRwire) –   Universiti Pennsylvania kehilangan sumbangan $100 juta selepas presiden sekolah memberi keterangan di Kongres.

Universiti Pennsylvania kehilangan wang sumbangan sebanyak $100 juta selepas presiden universiti, Liz Magill memberi keterangan mengenai antisemitism di kampus universiti semasa perbicaraan Kongres pada Selasa.

Dalam surat, yang dikongsi secara dalam talian oleh Axios, Ross Stevens, CEO syarikat perkhidmatan kewangan, berkata beliau dengan komen presiden universiti Liz Magill di Kongres.

Magill merupakan antara tiga orang presiden universiti yang memberi keterangan bagaimana lembaga sekolah masing-masing menangani peningkatan insiden antisemitik di kampus berikutan peperangan Israel-Hamas. Terdapat peningkatan dilaporkan oleh pelajar berikutan serangan Hamas pada 7 Oktober terhadap Israel.

Bersama-sama dengan Claudine Gay dari Universiti Harvard dan Sally Kornbluth dari Institut Teknologi Massachusetts, Magill hadir di hadapan Jawatankuasa Pendidikan dan Buruh Dewan untuk menjawab soalan.

Semasa perbicaraan, Ahli Kongres Elise Stefanik bertanya kepada presiden universiti sama ada “menyeru pembunuhan beramai-ramai orang Yahudi” melanggar “kod tingkah laku atau peraturan mengenai buli atau gangguan” setiap universiti.

Stefanik meminta jawapan ya atau tidak, tetapi setiap presiden memberi jawapan yang lebih panjang. Magill berkata “jika ucapan berubah menjadi tindakan ia boleh menjadi gangguan,” tambahnya bahawa ucapan itu perlu “terarah, teruk, dan berleluasa” tetapi ia adalah keputusan “bergantung kepada konteks”.

Jawatankuasa Pendidikan dan Buruh Dewan mengumumkan bahawa ia akan melancarkan siasatan rasmi Kongres berikutan keterangan presiden universiti.

Sumbangan Stevens kepada UPenn diberikan melalui bentuk perkongsian terhad dengan unit, yang memberi universiti pegangan dalam aliran pendapatan syarikat. Tetapi untuk mengekalkan itu, universiti perlu mematuhi amalan anti-diskriminasi dan gangguan Stone Ridge sendiri.

“Tuan Stevens dan Stone Ridge terkejut dengan pendirian Universiti terhadap antisemitism di kampus,” peguam Steven’s . “Pendekatannya yang longgar terhadap ucapan benci yang menyeru keganasan terhadap orang Yahudi dan sikap laissez-faire terhadap gangguan dan diskriminasi terhadap pelajar Yahudi” melanggar dasar, surat itu jelaskan.

Dana itu digunakan untuk membantu sekolah perniagaan universiti mencipta pusat kewangan inovasi,

Peguam Stevens menunjukkan beliau bersedia untuk membincangkan isu itu lebih lanjut dan memberi universiti peluang untuk menukar pendiriannya jika, dan bila, terdapat presiden universiti baharu. Tetapi penarikan balik wang sumbangan adalah sebahagian daripada balasan berterusan yang Magill hadapi kerana ucapannya. Lembaga Penasihat Wharton, yang memberi nasihat kepada universiti, kemudian meminta perubahan kepimpinan.

“Berikutan keterangan anda semalam di hadapan Kongres, kami menuntut Universiti menjelaskan pendirian mengenai sebarang seruan untuk mencederakan mana-mana kumpulan orang dengan serta merta, menukar sebarang dasar yang membenarkan tingkah laku sedemikian dengan kesan serta merta, dan menghukum semua penjenayah dengan segera,” surat itu, yang , kata.

Senator Negeri Pennsylvania Steve Santarsiero dan telah ke atas Magill untuk meletak jawatan.

Magill menanggapi kritikan pada Rabu, dengan video yang dikongsi di laman web universiti dan , dengan berkata beliau menjawab kerana di bawah perlembagaan, “ucapan sahaja tidak boleh dihukum.” Beliau berkata bahawa jawapannya seharusnya menyentuh “fakta yang tidak dapat dinafikan bahawa seruan untuk pembunuhan beramai-ramai orang Yahudi adalah seruan untuk beberapa keganasan paling teruk manusia boleh lakukan.”

Pada Selasa, dua pelajar Universiti Pennsylvania saman terhadap sekolah itu, dengan mendakwa ia menjadi “makmal pengeraman untuk kebencian, gangguan dan diskriminasi Yahudi yang ganas.”

Sementara itu, semasa temubual pada Khamis dengan akhbar pelajar The Harvard Crimson, Gay .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.