Presiden Biden Menyampaikan Sambutan Penyampaian Ijazah Universiti Howard

(SeaPRwire) –   Artikel ini adalah sebahagian daripada The D.C. Brief, surat berita politik TIME. Daftar untuk menerima berita seperti ini ke dalam peti surat anda.

Bahkan sebelum Rumah Putih mengumumkan pada bulan lalu bahawa Presiden Joe Biden akan memberikan salah satu daripada dua ucapan penyampaian ijazah musim ini di Kolej Morehouse di Atlanta, kolej bersejarah hitam yang terkemuka ini telah melihat tanda-tanda ketegangan politik yang sama yang sedang bergejolak di puluhan kolej dan universiti di seluruh negara.

Tetapi Morehouse tidak seperti itu. Tidak ada kem penentangan pro-Palestin yang besar, tidak ada pertembungan antara penunjuk perasaan dan polis bersenjata api. Ketegangan itu wujud di sana juga, kebanyakannya hanya satu inci di bawah permukaan, dan Demokrat takut ia mungkin meletus pada Ahad ini apabila Biden memakai jubah ijazah untuk berucap kepada badannya pelajar.

Sejak sekolah dan Rumah Putih mengumumkan pada 23 April bahawa Biden akan menjadi penceramah penyampaian ijazah sekolah, fakulti, dan pelajar telah terlibat dalam perdebatan yang sangat intensif mengenai noda dalam rekod Biden—bukan sahaja pengendalian beliau terhadap konflik di Gaza dan sikap kritisnya terhadap penunjuk perasaan pro-Palestin, tetapi juga dasar beliau yang berkaitan dengan penjara berlebihan dan penguatkuasaan undang-undang. Secara terang-terangan: Semua ketidakpuasan Biden dengan pengundi hitam—dan sekutu persimpangan mereka—yang datang ke permukaan di Atlanta, apabila Biden tiba untuk ucapan penting di sebuah HBCU utama. Ia merupakan mikrokosmos keretakan yang meletakkan Biden di kuasa pada 2020, trend yang rakan White House pun mengakui mengancam untuk menjadikan bos mereka seorang presiden satu penggal.

Rakan White House dan rakan kongsi—dan ada perbezaan antara sokongan sah dan kegunaan bersama—berkata Biden tidak akan pernah mempertimbangkan untuk menarik diri daripada ucapan kolej. Dari segi tafsiran tulen, ia akan menjadi hadiah kepada kempen Trump. “Bagaimana kita boleh mengatakan beliau layak untuk empat tahun lagi menghadapi Putin, mempertahankan NATO, menentang China, melindungi hak mengundi, dan bekerja untuk memastikan kesihatan reproduktif adalah hak apabila beliau tidak dapat menangani protes kampus?” kata seorang penasihat luaran Biden. “Joe Biden tidak akan menulis skrip untuk pihak lawan mereka.”

Tetapi lebih dalam lagi, Biden sendiri mencari sesuatu yang sangat memuaskan tentang memberikan ucapan penyampaian ijazah. Walaupun sebagai senator pertama, beliau dengan gembira akan memberikan ucapan penyampaian ijazah kepada pelajar yang tidak jauh lebih tua daripada dirinya pada hampir setiap hari yang akan membawa beliau. Selama bertahun-tahun, Biden telah datang untuk menghargai format dan keadaan berucap kepada graduan baru pada hari yang kebanyakan akan lama diingati.

“Beliau suka perkara ini,” kata bekas staf Biden yang tidak lagi bekerja secara aktif dalam orbitnya. “Beliau merasakan ini adalah cara beliau mengubah setiap hidup dalam bilik itu, membuat perbezaan untuk satu generasi, meninggalkan tandanya pada hari paksi. Beliau tidak dapat berbuat runcit sebanyak dahulu, jadi ini adalah yang terdekat beliau akan dapat.”

Pihak dalam Biden mengatakan penyampaian ucapan beliau kepada audiens berbagai-bagai pendapat politik mencerminkan kebenaran lebih besar: beliau kekal tidak tergoyahkan dalam kepercayaannya bahawa apabila seseorang yang baik membuat hujah moral kepada audiens jujur, perubahan adalah mungkin dan lawan pun akan condong ke arah kehendaknya. Jika tidak, Biden percaya sekurang-kurangnya beliau berhutang untuk menyampaikan pandangan lawan secara jujur. Walaupun ramai daripada pengurus upahannya yang lebih sarkastik mencari pemikiran sedemikian naif, mereka juga mengakui rasa hormat terpaksa bahawa politikus lama itu tidak tercemar oleh sikap sarkastik yang melanda banyak bahagian Washington. Tiada yang lebih percaya kepada Biden daripada Biden sendiri, untuk lebih baik atau lebih buruk.

Pendekatan Biden terhadap perkompromian dan rayuan, ditambah dengan rekodnya dalam perundingan berduri, memberinya sebab untuk berfikir secara rasional bahawa beliau betul. Apabila pengkritik berkata agenda berani beliau untuk , , dan, lebih baru-baru ini, menghantar lebih , menghadapi pengkritik berdaya kuat, Biden terus mendorong sehingga terdapat upacara menandatangani di Rumah Putih. Keseluruhan alasan pemilihan semula beliau tertanam dalam undang-undang itu, dan menang atau kalah pada November ini, penggantinya akan mencari kesukaran untuk mengubah mereka. Biden juga sama sekali tidak berminat untuk mendengar bahawa beliau tidak boleh berbuat sesuatu, sama ada itu memenangi bilik penuh pengkritik berisik atau menyingkirkan bulan berbulan tentangan politik yang keras yang berdiri di pintu depan Bilik Barat.

Jadi, dengan kesedaran situasi ini Rumah Putih menghantar Biden ke Morehouse untuk ucapannya pada Ahad. Sebelum itu, Rumah Putih pada Jumaat lalu menghantar Steve Benjamin, bekas datuk bandar Columbia, S.C., yang kini memimpin Pejabat Engagement Awam Rumah Putih, untuk mendengar kebimbangan pelajar. Antara yang utama: Biden akan menukar lawatannya ke sebuah HBCU legendara menjadi lawatan kempen; Benjamin menjamin kepada mereka bahawa Biden akan berada di sana untuk merayakan graduan, bukan mencari undi di Georgia.

Tetapi sebelum ucapan datang undian fakulti yang dijadualkan untuk Khamis untuk mengesahkan ijazah kehormat Biden. Undian sedemikian biasanya formaliti. Apabila Obama melawat kampus pada 2013 dan menerima ijazah kehormatnya, undian sama sekali tidak menarik perhatian. Namun Pasukan Biden akan memantau undian itu dengan teliti, kerana tiada yang boleh mengatakan sama ada beliau akan menerima tandatangan karet sama dalam momen yang dicaj ini.

Morehouse secara rasmi menjemput Biden kembali pada September untuk menjadi Presiden AS kedua dalam sejarah untuk berucap kepada graduan. Beliau tidak mengesahkan jemputan itu sehingga April, mungkin tidak kebetulan sekitar masa bekas Presiden Donald Trump berhenti untuk makan tengah hari tidak jauh dari kampus.

Pentadbiran Morehouse telah menjelaskan bahawa membatalkan jemputan Presiden bukanlah pilihan: Presiden Morehouse David A. Thomas telah memberitahu pelajar, alumni dan aktivis bahawa tidak ada peluang kolej akan “mengubah arah”.

Ia adalah tekad yang sama di Rumah Putih, yang menghubungkan pendekatan Biden ke lawatan Morehouse dengan memenangi undi yang meragukan untuk pemilihan semula.

Seperti yang dinyatakan Timbalan Setiausaha Akhbar Rumah Putih Andrew Bates pada 23 April: “Apabila orang berucap di acara kami, beliau menunjukkan empati. Beliau menunjukkan belas kasihan. Beliau menghormati hak mereka untuk membuat suara mereka didengari. Dan saya fikir itu banyak mengenai bagaimana beliau mendekati situasi yang sangat kompleks.”

Rumah Putih cuba menyampaikan empati untuk apa yang dikatakan pelajar Morehouse tanpa mengakui bahawa mereka benar, tambah Setiausaha Akhbar Karine Jean-Pierre sehari kemudian. “Kami faham. Ia menyakitkan,” katanya.

Tetapi tiada yang tahu sama ada semua usaha itu dalam mengakui pengkritik Biden akan meyakinkan fakulti dan pelajar Morehouse yang akan berkumpul pada akhir minggu ini untuk menerima Presiden dengan cara yang teratur dan dengan sedikit gangguan. Bekas Ahli Parlimen Cedric Richmond, alumni Morehouse dan pengerusi bersama kempen pemilihan semula Biden, memantau situasi dan dengan senyap bekerja dalam rangkaian untuk mengingatkan pemimpin bahawa kecaman Biden di venue terkemuka sedemikian menjelang pilihan raya sukar yang diakui mungkin terasa baik untuk aktivis pada masa itu tetapi akhirnya hanya membantu peluang Trump untuk kembali berkuasa. Ia tidak elegan, tetapi ia realiti yang dihadapi pelajar di kampus yang mendidik Dr. Martin Luther King Jr.—dan mungkin mempunyai dua petunjuk untuk Biden pada akhir minggu ini juga.

Fahami apa yang penting di Washington. .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.