Verizon logo Phone

(SeaPRwire) –   telah bersetuju untuk menyelesaikan saman kelas berhubung dakwaan bahawa syarikat itu mengenakan caj pentadbiran tanpa mendedahkan dengan betul kepada pelanggan. Walaupun syarikat itu menafikan sebarang salah laku, penyelesaian itu akan melibatkan pembayaran $100 juta kepada pelanggan.

Jika anda layak menerima sebahagian daripada penyelesaian, anda akan menerima emel atau surat yang dihantar melalui pos daripada Verizon dengan arahan bagaimana hendak memohon pembayaran, yang perlu dilakukan sebelum 15 April 2024. Emel atau surat itu hendaklah mengandungi ID Notis dan kod Pengesahan yang boleh digunakan untuk .

Pelanggan yang masih memilih untuk menyaman Verizon berbanding menerima penyelesaian mesti menghantar surat bertulis kepada Verizon Administrative Charge Settlement Administrator, Attn: Exclusions, P.O. Box 58220, Philadelphia, PA 1910. Surat itu mesti diposkan sebelum 20 Februari 2024. Mereka yang tidak memilih untuk tidak terlibat dalam penyelesaian atau memohon pembayaran akan kehilangan kedua-dua hak untuk menyaman Verizon dan tuntutan mereka terhadap wang penyelesaian.

Verizon menyatakan setiap pelanggan dijangka akan menerima pembayaran minimum $15, tetapi pembayaran boleh setinggi $100 bagi setiap individu bergantung kepada berapa lama anda menjadi pelanggan Verizon dan berapa banyak pelanggan layak yang memohon tuntutan. Pembayaran akan dibayar melalui cek atau pembayaran elektronik.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.