(SeaPRwire) –   (NEW ORLEANS) — Badai yang menghantam beberapa negeri di Selatan telah menambah kemusnahan dan kematian berkaitan cuaca di rantau ini baru-baru ini, termasuk kematian seorang wanita di Louisiana yang sedang mengandung sembilan bulan.

Wanita itu terbunuh selepas menjatuhkan pokok ke dalam rumah di West Baton Rouge Parish, menurut pihak berkuasa.

Kristin Browning, 31, sedang mengandung sembilan bulan, dan bayinya yang belum lahir tidak terselamat. Suami Browning dan anak perempuannya yang berusia 5 tahun juga cedera tetapi dijangka dapat pulih.

Kematian lain berlaku berhampiran bandar Henderson di Louisiana, menurut kenyataan pihak berkuasa di media sosial. Tornado kelihatan telah melanda kawasan itu, tetapi tiada butiran diberikan mengenai bagaimana mangsa meninggal dunia. Henderson berjarak kira-kira 160 kilometer barat New Orleans.

Di Mississippi, seorang mangsa terbunuh di Wilkinson County semasa ribut yang melanda kawasan itu Ahad dan Isnin, menurut pengumuman Selasa. Butiran tidak segera boleh didapati.

Badai-badai itu merentasi banyak kawasan semasa salah satu tempoh yang paling aktif untuk angin puting beliung yang pernah dicatat. Sekurang-kurangnya 267 angin puting beliung disahkan oleh Perkhidmatan Cuaca Kebangsaan dari 25 April hingga 10 Mei.

Florida dan bahagian Georgia selatan sekali lagi di bawah ancaman cuaca buruk Selasa, dengan angin puting beliung masih mungkin, menurut Pusat Ramalan Badai Kebangsaan. Kawasan lain yang berisiko berdepan ribut Selasa meliputi bahagian Tennessee, Georgia utara dan Alabama utara.

Di Oklahoma, pihak berkuasa berkata mereka mendapati mayat seorang lelaki di kawasan yang sedang dicari satu mangsa sejak . Jabatan Sherif Osage County berkata dalam kenyataan bahawa mayat lelaki itu dijumpai di anak sungai Sabtu petang. Kenyataan itu tidak mengenal pasti lelaki tersebut.

Sebelum ini pihak berkuasa menyatakan satu mangsa terbunuh dalam angin puting beliung itu, yang perkhidmatan cuaca melaporkan mempunyai kelajuan sehingga 282 kilometer sejam.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.