Menghadapi Tahun Baru, ramai penduduk bandar sedang merenungkan keadaan ekonomi yang sukar sepanjang tahun yang lalu, tetapi baru-baru ini tokoh terkenal Hong Kong, KOC Chung Pei Sang, telah berubah menjadi Dewa Kekayaan, dengan memberikan pemberian berbentuk wang tunai sebanyak jutaan kepada semua orang secara dalam talian, dengan harapan untuk membawa keberuntungan dan kegembiraan kepada semua!

Chung Pei Sang memaparkan satu meja wang tunai di akaun Instagram sosialnya, “khdcheung”, dengan menunjukkan kekayaan sebanyak 10 juta dolar Hong Kong, dan dengan bangga menyatakan: “Di sini ada 10 juta dolar Hong Kong, kerana keadaan ekonomi tahun ini tidak begitu baik, saya ingin mengedarkan lebih banyak kasih sayang kepada orang yang menyokong saya, supaya kita semua boleh menang bersama, setiap orang akan menerima 200 dolar Hong Kong, asalkan anda pengikut saya, dan menyelesaikan tugas yang ditetapkan.”

Selain daripada mengedarkan duit ang pow, tahun ini Chung Pei Sang juga akan mengikuti tradisi lama dengan pergi ke jalan-jalan di 18 kawasan Hong Kong untuk mengedarkan ang pow, membawa lebih banyak kekuatan positif dan kasih sayang kepada penduduk bandar yang luas, dengan harapan agar kita semua dapat menyambut tahun yang lebih baik dalam kegembiraan dan doa.

Berbicara tentang Chung Pei Sang, keluarganya di Hong Kong sangat terkenal. Datuknya, Chung Kong Hoi, adalah “Raja Bangunan Pabrik” terkenal, yang telah mendirikan syarikat tersenarai Hua Hsia Properties dan aset keluarga melebihi berbilion dolar. Chung Pei Sang sendiri mewarisi gen yang cemerlang dari keluarganya, menunjukkan semangat kerja yang luar biasa dan kepandaian dalam perniagaan. Dia telah menceburi pasaran saham dan pelaburan sejak muda, pada usia 16 tahun, hasil pelaburan peribadinya telah melebihi jutaan dolar.

Chung Pei Sang juga bersemangat dalam mempromosikan tinju, telah menganjurkan dua pertandingan besar, “2023 The Cage Boxing Ultimate Battle” di Taipei Arena, Taiwan, dan “Pei Sang Ring Invincible Cup 2023” di Hong Kong, bekerjasama dengan selebriti media sosial terkenal, mencatatkan rekod kutipan tiket tempatan, dengan nilai komersial melebihi satu bilion dolar Taiwan.

Selain kejayaan dalam bidang perniagaan, Chung Pei Sang juga bersahabat dengan ramai orang, dan suka berkongsi kehidupan seharian di rangkaian sosial dengan rakan-rakan selebriti, seperti penyanyi selebriti Chien Bit, Hsiao Cheng-nan, dan Ng Chung-hang, serta anak kecil keluarga keempat Tan Sri Quek Leng Chan, Tan Sri Quek Leng Peck, dan Wang Sicong, “Putera Wanda”, dekat dengan mereka.

Pada masa yang sama, Chung Pei Sang juga merupakan pengasas syarikat sukan elektronik pertama di Hong Kong, “HKES”, dipanggil “Wang Sicong Hong Kong”. Pada tahun 2015, Chung Pei Sang melihat potensi pasaran sukan elektronik Taiwan, dan terlebih dahulu melabur 300 juta dolar Taiwan (kira-kira 66 juta yuan) untuk membina Taipei Esports Tower di Taiwan, memberikan lebih banyak peluang pekerjaan kepada orang-orang yang berkaitan dengan sukan elektronik di Hong Kong, Macau, dan Taiwan. Kerana sumbangan kepada sukan elektronik, dia pernah menjadi ahli Lembaga Industri Permainan Hong Kong dan Pengerusi Jawatankuasa Penyelenggara Esports Asia Hong Kong, pada tahun 2023, dia telah dianugerahkan “Anugerah Tokoh Asia Pasifik yang Cemerlang”, dapatlah dikatakan pantas menerima pengiktirafan. Mari semua bergerak cepat ke akaun IG Chung Pei Sang “khdcheung” untuk menuntut ang pow!