Rangkuman berita kesihatan paling berita minggu ini daripada Siaran Akhbar PR Newswire, termasuk kemas kini musim selesema dan pelan kesihatan baharu untuk orang dewasa berusia 60 tahun ke atas

NEW YORK, 8 Sept. 2023 — Dengan beribu-ribu siaran akhbar diterbitkan setiap minggu, ia boleh menjadi sukar untuk mengikuti segala-galanya di PR Newswire. Untuk membantu wartawan yang meliputi industri penjagaan kesihatan kekal mengikuti siaran akhbar paling berita dan popular minggu ini, berikut adalah rangkuman cerita dari minggu yang tidak boleh terlepas.

Senarai di bawah termasuk tajuk (dengan pautan ke teks penuh) dan petikan daripada setiap cerita. Klik pada tajuk siaran akhbar untuk mengakses aset multimedia yang menyertai yang boleh dimuat turun.

Kajian CVS Health mendapati lebih dua pertiga rakyat Amerika merancang untuk mendapatkan suntikan selesema musim ini“Menerima vaksin untuk penyakit biasa seperti selesema dan RSV adalah tonggak penjagaan pencegahan, dan membantu melindungi bukan sahaja diri mereka, tetapi juga kesihatan komuniti yang lebih luas,” kata Sree Chaguturu, Naib Presiden Eksekutif dan Ketua Pegawai Perubatan, CVS Health.

Cigna Healthcare Melancarkan Pelan Manfaat Kesihatan Global Baharu untuk Orang Dewasa Berusia 60+Selain daripada pelbagai perkhidmatan kesihatan, kesejahteraan dan penjagaan pencegahan, ‘Cigna Healthcare Global Plan for Seniors’ menyediakan perlindungan penting untuk kemasukan hospital, rawatan pesakit luar dan pesakit dalam kesihatan mental, dan vaksinasi. Perawatan perubatan dan farmasi untuk hipertensi, diabetes jenis 2, glaukoma, arthritis, sakit sendi atau belakang, dan osteoporosis/osteopenia juga boleh dimasukkan.

Abbott untuk Membeli Bigfoot Biomedical, Memperkukuh Usaha untuk Membangunkan Penyelesaian Peribadi, Disambungkan untuk Orang dengan DiabetesBigfoot membangunkan Bigfoot Unity®, sistem pengurusan insulin pintar yang menampilkan penutup pen injap insulin disambungkan yang pertama dan satu-satunya yang diluluskan FDA yang menggunakan data pemantauan glukosa berterusan terintegrasi (iCGM) bersama-sama dengan arahan pembekal penjagaan kesihatan untuk memberikan cadangan dos insulin.

Perkongsian Baharu Mengambil Pendekatan terhadap Epidemik Kesihatan Mental yang Semakin Meningkat dalam Kalangan Remaja PerempuanProgram ini akan menawarkan sokongan untuk kebimbangan sosial; kemurungan; tekanan, kebimbangan & kekuatiran; serangan panik; insomnia; penyalahgunaan bahan; dan kemahiran ketahanan kepada lebih 55,000 orang gadis di seluruh Amerika Syarikat dan Kanada.

Yayasan Kanser Pediatrik Kebangsaan Memulakan Bulan Kesedaran Kanser Kanak-Kanak dengan Pengumuman Sumbangan Padanan $1 JutaDengan hanya 4% daripada semua dana persekutuan untuk penyelidikan kanser diperuntukkan kepada projek kanser kanak-kanak, NPCF memohon bantuan anda untuk mengimbangi kekurangan dana ini. Apabila anda menderma kepada NPCF, anda membiayai penyelidikan penting dan kemajuan saintifik untuk mencari pilihan rawatan yang lebih baik melalui doktor dan saintis terbaik di lebih tiga puluh institusi kanser pediatrik terkemuka di Amerika Syarikat.

Lupin Bekerjasama dengan Syarikat Ubat Mark Cuban Kos Tambahan dan Yayasan COPD untuk Memperluas Akses kepada Ubat-Ubatan untuk Pesakit COPDPenyakit paru-paru obstruktif kronik (COPD) menjejaskan lebih 15 juta orang dewasa di Amerika Syarikat dan menduduki tempat keempat sebagai punca kematian utama di negara ini. Kerjasama ini menandakan satu batu loncatan penting dalam melawan beban penyakit dengan meningkatkan akses kepada produk untuk pesakit di Amerika Syarikat.

Signia Memperkenalkan Alat Bantu Dengar yang Menangani Cabaran Paling Sukar bagi Orang yang Mengalami Kehilangan Pendengaran: Perbualan Kumpulan dalam HingarSignia Integrated Xperience memperkenalkan alat bantu dengar pertama di dunia yang mengenal pasti dan mengunci suara setiap orang dalam perbualan, meningkatkan pertuturan mereka dan mengurangkan hingar latar.

1 daripada 3 Veteran Cedera dengan Masalah Kewangan Mempunyai Fikiran Bunuh DiriWounded Warrior Project® (WWP) menyoroti prevalens yang membimbangkan fikiran bunuh diri dalam kalangan veteran yang berjuang secara ekonomi. Penemuan ini menggariskan kepentingan sumber yang membantu veteran tentera menjadi berdikari dan menyara diri mereka sendiri serta keluarga mereka.