(SeaPRwire) –   Lixiang Education Holding Co., Ltd. (syarikat tersebut atau NASDAQ: LXEH), pembekal perkhidmatan pendidikan swasta yang terkemuka di China, hari ini mengumumkan bahawa ia menerima notis bertulis (Notis) daripada Bahagian Kelayakan Senarai Pasaran Global Nasdaq pada 7 Mei 2024 menunjukkan bahawa Syarikat tidak mematuhi Peraturan Senarai 5450 (a) (1) (Peraturan Harga Tawaran Minimum), yang memerlukan Syarikat untuk mengekalkan harga tawaran minimum AS $ 1.00 setiap saham.

Peraturan Harga Tawaran Minimum memerlukan sekuriti senaraian untuk mengekalkan harga tawaran minimum AS $ 1.00 setiap saham, dan Peraturan Senarai 5810 (c) (3) (A) menyatakan bahawa kegagalan untuk memenuhi keperluan ini wujud jika kekurangan itu berterusan untuk tempoh 30 hari perniagaan berturut-turut. Berdasarkan harga tawaran penutupan Syarikat dari 21 Mac 2024 hingga 6 Mei 2024, Syarikat tidak lagi memenuhi keperluan Peraturan Harga Tawaran Minimum. Menurut Peraturan Senarai 5810 (c) (3) (A), Syarikat telah diberi 180 hari kalendar, atau sehingga 4 November 2024, untuk memulihkan pematuhan dengan Peraturan Harga Tawaran Minimum. Untuk memulihkan pematuhan, sekuriti Syarikat mesti mempunyai harga tawaran penutupan sekurang-kurangnya AS $ 1.00 selama 10 hari perniagaan berturut-turut semasa tempoh 180 hari atau sebelum 4 November 2024. Sekiranya Syarikat tidak memulihkan pematuhan dengan Peraturan Harga Tawaran Minimum menjelang 4 November 2024, Syarikat mungkin layak untuk masa tambahan.

Syarikat bercadang untuk terus memantau harga tawaran penutupan sekuritinya antara sekarang dan 4 November 2024.

Notis ini hanyalah notifikasi kekurangan, bukan penyingkiran segera, dan tidak mempunyai kesan semasa terhadap senarai atau perdagangan sekuriti Syarikat di Pasaran Global Nasdaq.

Mengenai Lixiang Education Holding Co., Ltd.

Ditubuhkan di Bandar Lishui, China, Lixiang Education Holding Co., Ltd. adalah pembekal perkhidmatan pendidikan swasta yang terkemuka di Wilayah Zhejiang. Falsafah pendidikan Syarikat adalah untuk membimbing perkembangan sihat pelajar dan menubuhkan asas kukuh untuk kemajuan sepanjang hayat dan kebahagiaan mereka. Untuk maklumat lanjut, sila lawati: .

Kenyataan Selamat

Kenyataan pers ini mengandungi pernyataan yang mungkin merupakan “pernyataan prospektif” menurut “perlindungan selamat” di bawah Akta Reformasi Litigasi Sekuriti Swasta Amerika Syarikat tahun 1995. Pernyataan prospektif ini boleh dikenal pasti dengan istilah seperti “akan”, “dijangka”, “mengharapkan”, “bertujuan”, “berhasrat”, “merancang”, “percaya”, “menganggarkan”, “cenderung”, dan ungkapan serupa. Syarikat juga mungkin membuat pernyataan prospektif secara lisan atau bertulis dalam laporan suku tahunan dan tahunan kepada SEC, dalam laporan tahunan kepada pemegang saham, dalam rilis akhbar, dan dalam pernyataan lisan yang dibuat oleh pegawai, pengarah atau pekerjanya kepada pihak ketiga. Pernyataan yang bukan merupakan fakta sejarah, termasuk pernyataan mengenai kepercayaan, rancangan dan jangkaan Syarikat, adalah pernyataan prospektif. Pernyataan prospektif melibatkan risiko dan ketidakpastian inherent. Beberapa faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa pernyataan prospektif, termasuk tetapi tidak terhad kepada faktor-faktor berikut: strategi, pembangunan perniagaan masa depan dan keadaan kewangan dan keputusan operasi Syarikat; pertumbuhan yang dijangka pasaran pendidikan swasta China; dasar-dasar kerajaan China berkaitan perkhidmatan dan pembekal pendidikan swasta; keupayaan Syarikat untuk mengekalkan dan meningkatkan brandnya. Maklumat lanjut mengenai risiko dan ketidakpastian ini termasuk dalam laporan Syarikat kepada SEC. Semua maklumat yang diberikan dalam kenyataan akhbar ini adalah pada tarikh kenyataan akhbar ini, dan Syarikat tidak menanggung sebarang obligasi untuk mengemas kini sebarang pernyataan prospektif, kecuali yang diperlukan di bawah undang-undang yang berkuat kuasa.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Siyi Ye
Tel: +86-578-2267142
E-mel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.