SEOUL, Korea Selatan, 14 Sept. 2023 — The Mars, sebuah pembangun permainan metaverse terkemuka, baru-baru ini mengumumkan permulaan Ujian Beta Tertutup (CBT) pertamanya untuk permainan metaverse yang sangat dinantikan, ‘Mellow’. CBT dijadualkan bermula pada 19 September.


'Mellow': Metaverse Game by The Mars Begins its First Closed Beta Test on September 19th

Awal tahun ini pada bulan Mac, The Mars telah menjalankan ujian tekanan yang berjaya dikenali sebagai ‘Ekspedisi Pertama’. Berdasarkan pemahaman yang diperoleh daripada ujian awal ini, CBT skala penuh yang akan datang berjanji untuk menawarkan pelbagai pengalaman dan interaksi yang dipertingkatkan untuk para pemain.

Berlangsung dari 19 September hingga 13 Oktober, CBT akan menampilkan pelbagai kandungan utama termasuk elemen gaya hidup dan permainan mini. Para pemain akan berpeluang mengalami kehidupan di koloni Marikh; mereka boleh menyesuaikan ruang peribadi dan avatar unik, menggunakan pelbagai kenderaan untuk eksplorasi atau pengangkutan, berinteraksi dengan pemain lain melalui animasi sosial, menyertai permainan bola keranjang masa nyata, mengekspresikan kreativiti melalui lukisan dan banyak lagi.

‘Mellow’ adalah permainan metaverse multiplayer imersif, yang berlatarbelakangkan Marikh, yang menjemput pengguna untuk mengalami masyarakat Marikh yang unik. Pasukan di The Mars bertujuan untuk merangkumi rasa tenang dan kadar santai dalam metaverse mereka, mewujudkan persekitaran yang menawarkan ketenangan dan keselesaan kepada semua pengguna – dunia maya yang “Lebih Baik daripada Bumi”, seperti slogan baru mereka. Dalam latar yang tenang ini, para pemain boleh meneroka “koloni” bandar di planet merah dan terlibat dalam pelbagai aktiviti. Sama ada menjadi pemilik bangunan, bermain sukan dengan kawan-kawan atau hanya menikmati hobi di sekitar api unggun – ‘Mellow’ menawarkan sesuatu untuk semua orang.

Sepanjang tempoh CBT, sesiapa sahaja boleh memuat turun dan bermain Mellow melalui kedua-dua app store. Selain mendapat akses awal ke dunia baru yang menarik ini, para pemain juga akan ditawarkan pelbagai manfaat seperti kostum edisi terhad dan pertandingan dengan hadiah – butiran mengenai faedah ini akan tersedia di halaman panduan kami pada tarikh kemudian.

Seorang jurucakap dari The Mars menyatakan keghairahan mengenai acara akan datang ini: “Kami telah menyediakan pelbagai acara untuk CBT ini yang lebih pelbagai daripada ujian terakhir kami – kami menantikan minat dan penyertaan aktif anda.”

SUMBER The Mars