Dubai bersiap untuk masa depan Web3 dengan rangka kerja peraturan baru untuk aset digital dan penerbitan lesen komersial untuk projek Web3.

DUBAI, EAU, 14 Sept. 2023 — World Blockchain Summit, sebuah acara oleh Trescon, kembali ke Dubai pada 1-2 November 2023 di Address Dubai Marina, dengan rakan strategik seperti Dubai AI & Web3 Campus oleh DIFC, kluster terbesar Syarikat Kecerdasan Buatan dan Web3 di MENA.

Meet enterprise elites, government officials & global crypto & Web3 community

World Blockchain Summit berfungsi sebagai nukleus inovasi blockchain dan Web3, menghimpunkan pelabur, inovator, perusahaan, pemikir, pengasas, dan pengaruh utama di bawah satu bumbung untuk membincangkan inovasi dan teknologi terkini yang mengubah ekosistem blockchain dan Web3.

Dengan landskap digital yang mapan, ekosistem pelaburan yang subur dan tenaga kerja yang inovatif, Dubai menawarkan asas yang sempurna untuk pengasas dan inovator blockchain ketika kita melihat melampaui musim sejuk kripto 2022. Kerajaan UAE juga mengambil langkah-langkah penting dengan inisiatif seperti, Strategi Mata Wang Digital Bank Pusat – Dirham Digital, penubuhan Pihak Berkuasa Peraturan Aset Maya (VARA) Dubai, Strategi Blockchain Dubai dan Dubai AI & Web3 Campus oleh DIFC, yang mengumumkan lesen komersial khusus untuk projek AI dan Web3, yang seterusnya meningkatkan pelaksanaan penyelesaian berasaskan blockchain dan proliferasi aset digital dalam ekonomi.

Persidangan ini mengumpulkan lebih daripada 2,000 pembuat keputusan web3 dan juga menampilkan peringkat akhir serantau Piala Dunia Permulaan yang dianjurkan oleh firma modal teroka AS yang ternama Pegasus Ventures, memberi pemenang peluang untuk membuat pembentangan di peringkat akhir global yang dihoskan di San Francisco dan peluang untuk memenangi pembiayaan AS$ 1 juta.

#WBSDubai menawarkan ucapan utama yang menarik, presentasi kes penggunaan oleh pemimpin visi blockchain dan pakar terkemuka, serta perbincangan panel mendalam tentang topik kritikal yang mendominasi ruang masa kini. Tiang perbincangan utama di persidangan termasuk peraturan Web3, NFT dalam muzik dan hiburan, permainan Web3, privasi dalam blockchain, tokenomics dan banyak lagi.

Antara pembentang terkenal di acara ini adalah:

  • Julian Banks, CEO, Univox
  • Amna Al Owais, Ketua Pendaftar, Mahkamah DIFC
  • William Bao Bean, Pengarah Pengurusan, Orbit Startups
  • Miriam Kiwan, Naib Presiden, MEA, Circle
  • Hasnae Taleb, Ahli Dewan Perdagangan Amerika Syarikat| Rakan Kongsi & CIO – Ento Capital |Personaliti TV & Pengaruh, AmCham Abu Dhabi
  • Arpit Sharma, Pengarah Pengurusan, Timur Tengah, India, Asia Tenggara
  • Bill Qian, Pengerusi, Cypher Capital
  • Aly Madhavji, Rakan Kongsi Pengurusan, Blockchain Founders Fund

Dubai telah membuktikan dirinya sebagai hab inovasi dan teknologi global, dan galakan serta pelaksanaan penyelesaian berasaskan blockchain utama ditetapkan untuk memacu ekonomi negara ke hadapan. Di Trescon, kami komited untuk menyokong kohort pengasas, permulaan dan inovator global kami dan memudahkan akses mereka kepada pelabur, pemegang taruh perusahaan dan pengawal selia yang layak menerusi inisiatif seperti World Blockchain Summit. Persidangan ini adalah peluang sempurna bagi pemimpin blockchain dan pakar terkemuka untuk berkongsi wawasan dan inovasi terbaru mereka yang boleh mendefinisikan semula landskap blockchain,” catat Sharath Ravi, CMO, Trescon.

Pendaftaran untuk World Blockchain Summit Dubai kini dibuka. Jangan lepaskan peluang untuk menebus tiket awal burung hari ini dan bersedia untuk acara blockchain dan kripto tahunan yang menarik.

Mengenai World Blockchain Summit (WBS)

World Blockchain Summit (WBS) adalah acara oleh Trescon yang menyokong pertumbuhan ekosistem blockchain, kripto dan Web3 secara global.

WBS adalah siri persidangan berfokus blockchain, kripto, dan web 3 paling lama di dunia. Sejak penubuhan kami pada tahun 2017, kami telah menganjurkan lebih daripada 20 edisi di 11 negara ketika kami berusaha untuk mewujudkan platform rangkaian dan aliran urusan yang unggul untuk ekosistem Web3.

Mengenai Trescon

Trescon adalah kekuatan perintis dalam sektor perniagaan dan perkhidmatan acara dan perkhidmatan global, memacu penggunaan teknologi baru sambil menggalakkan kelestarian dan kepimpinan inklusif. Dengan pemahaman mendalam tentang realiti dan keperluan pasaran pertumbuhan yang kami beroperasi, kami berusaha untuk menyampaikan platform perniagaan inovatif dan berkualiti tinggi untuk klien kami.

Untuk menebus tiket anda, layari: https://bit.ly/special-access-wbs-dxb-pr1

Untuk pertanyaan, hubungi: comms@worldblockchainsummit.com

Untuk pertanyaan media dan maklumat lanjut, sila hubungi:
Shadi Dawi
Pengarah, Perhubungan Awam & Perkongsian – MENA
shadi@tresconglobal.com
+971 55 498 4989

Foto: https://www.klweek.com/wp-content/uploads/2023/09/cc0b5cfb-world_blockchain_summit_dubai_2023.jpg
Logo: https://www.klweek.com/wp-content/uploads/2023/09/cc0b5cfb-trescon_logo.jpg
Logo: https://www.klweek.com/wp-content/uploads/2023/09/cc0b5cfb-wbs_summit_dubai_logo_logo.jpg

Trescon_Logo
WBS SUMMIT DUBAI Logo