(SeaPRwire) –   Menyambut Jason Sarria-Solis untuk Memimpin Usaha Tersebut. Dilaporkan kepada Jason akan menjadi ketua produk untuk barisan perniagaan Encik Dinesh Kr

SINGAPURA, 3 Mei 2024 — WadzPay, sebuah syarikat fintech terkemuka yang mengkhususkan dalam teknologi blok rantai berdasarkan untuk penyelesaian pembayaran aset maya, bangga mengumumkan rancangannya untuk memasuki perniagaan Stablecoin, menandakan pengembangan tawaran yang signifikan. Dengan komitmen teguh terhadap inovasi dan menangani permintaan pasaran yang berkembang, syarikat telah meletakkan dirinya dengan strategik untuk memanfaatkan peluang yang berkembang dalam ruang perkhidmatan kewangan aset maya.

Ini juga menandakan perubahan strategi Wadzpay daripada menjadi syarikat pembayaran aset maya berdasarkan teknologi blok rantai untuk menjadi penyedia penyelesaian perkhidmatan kewangan berdasarkan teknologi blok rantai. Keputusan untuk memasuki pasaran Stablecoin datang sebagai tindak balas kepada permintaan yang semakin meningkat untuk penyelesaian pembayaran digital yang selamat, telus dan cekap di seluruh dunia.

Menurut kajian pasaran terkini oleh , pasaran global untuk stablecoins diramalkan akan berkembang daripada $125 bilion ke hampir $3 trilion dalam tempoh 5 tahun akan datang. Pertumbuhan ini didorong oleh faktor seperti peningkatan aplikasi kewangan terdesentralisasi (DeFi), penghantaran wang antarabangsa, dan keperluan untuk aset digital yang stabil untuk mengurangkan risiko volatiliti dalam pasaran mata wang kripto.

Dengan memanfaatkan teknologi blok rantai, WadzPay bertujuan untuk menyediakan pengguna dengan alternatif yang boleh dipercayai kepada mata wang fiat tradisional, menawarkan kestabilan, kemudahan, dan kelajuan pada kos yang lebih rendah dalam transaksi untuk pedagang, perniagaan dan individu di seluruh dunia. Dengan fokus kepada pematuhan dan peraturan, WadzPay bersedia untuk memenuhi permintaan yang semakin meningkat untuk stablecoins sambil memastikan keselamatan dan pematuhan peraturan dalam operasinya. Selain daripada kes tradisional, WadzPay akan menambah beberapa penggunaan baru dan inovatif stablecoins ke dalam campuran.

WadzPay akan memperkenalkan dua produk utama: Stable Coin sebagai Perkhidmatan dan stablecoin USD$ teratur sendiri, direka untuk pembayaran tempatan dan antarabangsa, penghantaran wang antarabangsa, dan penyelesaian transaksi rantai-atas berkaitan dengan RWA.

Penyelesaian baru ini akan dianjurkan sebagai perniagaan dan jenama baru. Untuk memastikan pematuhan peraturan, WadzPay akan menubuhkan entiti baru dan akan mengejar kelulusan di Emiriah Arab Bersatu, Hong Kong dan Singapura.

Dengan langkah strategik ini, WadzPay bertujuan untuk memperkenalkan inovasi dalam menyelesaikan masalah pertukaran asing dan akan memperkenalkan model perniagaan inovatif pertama di pasaran, memisahkan dirinya daripada pesaing. WadzPay akan membina pasukan kelas dunia di bawah kepimpinan baru untuk memacu perniagaan ini.

menekankan kepentingan strategik peluasan ini, dengan berkata: “Kepasukan kami ke dalam perniagaan stablecoin mencerminkan komitmen kami untuk memenuhi keperluan berubah pelanggan kami dan terus berada di garis hadapan inovasi teknologi. Dengan penggunaan semakin meluas aset maya, terutamanya stablecoins, kami melihat potensi pertumbuhan yang besar dan bersemangat untuk menawarkan kepakaran kami dalam ruang ini, sambil terus komited kepada pematuhan dan peraturan.”

Untuk memimpin inisiatif strategik ini, WadzPay dengan sukacitanya menyambut untuk memimpin perniagaan stablecoin. Dengan pengalaman lebih 20 tahun dalam industri teknologi dan fintech, Encik Jason membawa kekayaan pengetahuan dan rekod terbukti memacu pertumbuhan perniagaan dan inovasi. Beliau telah memimpin pelbagai projek daripada pengasasan dan mengukuhkan startup telekomunikasi yang berjaya di UK hingga memimpin projek perbankan digital, kewangan terbina dan blok rantai di Asia.

Mengenai pelantikannya, Encik Jason Sarria-Solis menyatakan semangatnya dengan berkata: “Saya gembira menyertai WadzPay pada saat penting dalam perjalanan syarikat. Pasaran stablecoin menawarkan peluang besar untuk gangguan dan pembangunan dalam ruang pembayaran, penghantaran wang dan penyelesaian rantai-atas, dan saya bersemangat untuk memimpin pasukan kami dalam menyampaikan penyelesaian inovatif yang memenuhi keperluan pengguna kami dan memacu pertumbuhan syarikat.”

WadzPay terus komited kepada misinya untuk merevolusikan landskap perkhidmatan kewangan aset maya dengan teknologi blok rantai, dan peluasan ke perniagaan stablecoin menandakan tonggak penting dalam perjalanan ini. Dengan fokus kepada kecemerlangan teknologi, kepuasan pelanggan dan perkongsian strategik, syarikat bersedia untuk muncul sebagai pemain kunci dalam ekosistem perkhidmatan kewangan.

WadzPay ditubuhkan pada 2018 di Singapura dengan komitmen untuk memacu kemasukan kewangan dan merevolusikan landskap perkhidmatan kewangan aset maya. Ia adalah pembekal teknologi global terkemuka berdasarkan teknologi blok rantai untuk aset maya. Platform inovatif syarikat yang tersedia sebagai penawaran SaaS menyediakan penyelesaian teknologi yang selamat, cekap dan telus, menyasarkan perniagaan (B2B) dan pengguna (B2B2C). WadzPay bekerjasama dengan syarikat antarabangsa besar, bank dan fintech untuk membolehkan pemprosesan, penjagaan dan penyelesaian transaksi berasaskan aset maya. Ia beroperasi merentasi geografi yang merangkumi Asia Pasifik, Timur Tengah, Afrika, Eropah dan Amerika.

Untuk maklumat lanjut, lawati

Maklumat Media

Hubungan Awam dan Komunikasi

arijit.das@wadzpay.com

+919654930523

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.