The Princess Of Wales Delivers Keynote Speech At The Shaping Us National Symposium

(SeaPRwire) –   Kate Middleton mengumumkan pada Jumaat bahawa beliau didiagnosis dengan kanser berikutan pembedahan awal tahun ini dan sedang menjalani apa yang dipanggilnya “rawatan pencegahan” kemoterapi.

Dalam mesej video yang dikeluarkan oleh Istana Kensington, Putera Wales berterima kasih kepada orang ramai atas mesej sokongan semasa pemulihan beliau daripada pembedahan, berkongsi bahawa walaupun doktor fikir keadaannya yang memerlukan beliau menjalani pembedahan perut, “uji kaji selepas operasi mendapati kanser telah hadir.” Kate berkata beliau masih dalam peringkat awal rawatan.

Putera Wales menambah bahawa berita itu datang sebagai “kejutan besar” dan bahawa beliau dan William telah berusaha sedaya upaya untuk memproses dan mengurus berita secara peribadi.

Dalam video itu, Kate berkata bahawa beliau menyepikan diri daripada perkara itu sebahagiannya untuk mempunyai peluang untuk menjelaskan diagnosisnya kepada tiga anaknya secara peribadi. “Ia mengambil masa bagi saya untuk pulih daripada pembedahan besar untuk memulakan rawatan saya,” katanya. “Tetapi yang paling penting, ia mengambil masa bagi kami untuk menerangkan segala-galanya kepada George, Charlotte dan Louis dengan cara yang sesuai untuk mereka dan untuk meyakinkan mereka bahawa saya akan baik-baik sahaja.”

Istana Kensington menyatakan bahawa Putera Wales menjalani “pembedahan perut yang dirancang” dan mungkin tidak akan mengambil bahagian dalam sebarang tugas awam sehingga selepas Easter, pada 31 Mac. Kate terakhir kali dilihat secara awam pada Hari Krismas, apabila beliau menghadiri perkhidmatan gereja bersama keluarganya.

Tetapi dalam minggu berikutnya, spekulasi berputar di akhbar British dan dalam talian, kerana orang ramai bertanya-tanya apa yang berada di sebalik ketiadaan yang berpanjangan daripada tugas diraja.

Pada 10 Mac, Kate memaparkan foto di media sosial untuk menandakan Hari Ibu UK, menandakan gambar rasmi pertama yang dikongsi sejak pembedahan Januari beliau. Tetapi gambar itu dengan cepat ditarik daripada edaran selepas agensi berita menentukan bahawa ia telah dimanipulasi.

Akaun media sosial Istana Kensington kemudian mengeluarkan kenyataan yang dikreditkan kepada Kate di mana beliau mengakui menyunting gambar itu dan meminta “maaf atas sebarang kekeliruan” yang disebabkan oleh gambar itu.

Baru-baru ini, selepas tabloid Inggeris mengeluarkan video yang mendakwa menunjukkan Putera William dan Putera Wales sedang membeli-belah pada Sabtu, 16 Mac, pengguna media sosial dengan cepat menyatakan keraguan bahawa itu adalah ratu masa depan dalam video itu.

Dalam mesej video yang dikeluarkan Jumaat, Kate membuat rayuan untuk privasi yang berterusan. “Kami berharap anda akan memahami bahawa sebagai sebuah keluarga, kami kini memerlukan masa, ruang dan privasi sementara saya menyempurnakan rawatan saya,” katanya. “Kerja saya sentiasa membawa saya rasa gembira yang mendalam, dan saya menantikan untuk kembali apabila saya sihat sepenuhnya. Tetapi untuk sekarang, saya perlu memberi tumpuan untuk pulih sepenuhnya.”

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.