Nahas Pesawat Maut Florida

(SeaPRwire) –   CLEARWATER, Fla. — Sebuah kapal terbang kecil terhempas di sebuah taman rumah mudah alih Florida pada hari Khamis, membunuh beberapa orang di atas kapal terbang dan di sebuah rumah, menurut pegawai bomba.

Juruterbang Beechcraft Bonanza V35 enjin tunggal melaporkan kerosakan enjin sejurus sebelum pesawat itu terhempas sekitar pukul 7 malam, lapor Pentadbiran Penerbangan Persekutuan.

Ia terhempas di taman rumah mudah alih Bayside Waters di Clearwater, lalu melanggar sebuah rumah dan menyebabkan kebakaran sekurang-kurangnya pada tiga rumah, meskipun api itu segera dipadamkan, kata Ketua Bomba Clearwater, Scott Ehlers pada suatu .

“Kapal terbang itu ditemui di dalam satu struktur,” kata Ehler.

Ehlers tidak memberitahu jumlah sebenar orang yang terbunuh, sebaliknya hanya mengatakan bahawa beberapa orang di atas kapal terbang dan di sebuah rumah meninggal dunia. FAA berkata tidak jelas berapa ramai orang yang berada di dalam pesawat.

Ehlers berkata juruterbang itu melaporkan kecemasan ke Lapangan Terbang Antarabangsa St. Pete–Clearwater sejurus sebelum pesawat itu hilang dari radar kira-kira 3 batu (5 kilometer) di utara landasan.

Lapangan terbang itu terletak sekitar 7 batu (11 kilometer) di tenggara Clearwater.

Pihak berkuasa berkata penyiasat persekutuan akan memeriksa tempat kejadian.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.