(SeaPRwire) –   SINGAPURA, 16 November 2023 — (NYSE American: GNS) (“Genius Group” atau “Syarikat”), kumpulan pendidikan edtech dan keusahawanan terkemuka, hari ini mengumumkan pelancaran Anugerah Keusahawanan Exponen Global bersama OpenExO.

OpenExO, diasaskan oleh Salim Ismail, pengarang utama buku antarabangsa terlaris “Organizations Exponential” dan “Exponential Organisations 2.0, The New Playbook for 10x Growth & Impact”, telah melaksanakan model ExO Salim selama satu dekad terakhir dalam syarikat-syarikat Fortune 500, institusi dan kerajaan untuk membina pasukan keusahawanan, pertumbuhan tinggi menggunakan teknologi dan amalan terkini yang mengganggu.

Salim merupakan Ahli Lembaga XPRIZE Foundation, yang menggunakan persaingan insentif global berskala besar untuk mencari sumber penyelesaian kepada cabaran besar dunia. Beliau juga Pengarah Eksekutif Pengasas Singularity University, dan baru-baru ini menyertai Lembaga Pengarah Kumpulan Genius.

Perkongsian yang ditandatangani antara Kumpulan Genius dan OpenExO membuka jalan kepada inisiatif global, dihoskan di platform edutech Genius Group, GeniusU, untuk mengiktiraf, melatih dan melengkapkan keusahawan menggunakan prinsip pertumbuhan eksponen dan teknologi untuk mengembangkan perniagaan mereka dengan pantas. Komponen perkongsian termasuk:

  • Akses kepada komuniti dan sumber OpenExO kepada pelajar keusahawan Kumpulan Genius sebagai sebahagian daripada program keahlian tahunan Genius Metaversity GeniusU.
  • Integrasi sumber dan prinsip OpenExO ke dalam program Sijil Keusahawan Kumpulan Genius, berkaitan dengan biasiswa keusahawan $1 juta Kumpulan Genius untuk pelajar siswazah dan pascasijil.
  • Integrasi program Sijil OpenExO dengan Portal Rakan Kongsi GeniusU, membolehkan komuniti rakan kongsi global GeniusU disahkan untuk menyampaikan latihan dalam Model ExO.
  • Pelancaran dan pengurusan Anugerah Keusahawan Exponen Tahunan, yang akan mengiktiraf dan memberi anugerah kepada keusahawan di 200 negara yang diliputi di GeniusU yang mengembangkan perniagaan mereka dengan berkesan menggunakan 11 prinsip model ExO.

Finalis Anugerah Keusahawan Exponen, yang semuanya akan memanfaatkan teknologi terkini termasuk alat AI dan Web3, akan dipamerkan sebagai kajian kes berjaya bagi orang lain belajar, sambil mendapat manfaat daripada perkongsian pengetahuan dan sumber dengan finalis lain di seluruh dunia.

Roger Hamilton, Ketua Pegawai Eksekutif Genius Group berkata “Daya kuasa komuniti global kami sentiasa didorong oleh kajian kes dan perkongsian pengetahuan keusahawan kami ketika mereka melaksanakan alat pertumbuhan yang dipelajari melalui platform edutech GeniusU kami. Dalam Era AI baharu ini, tiada toolkit yang lebih tepat untuk ditambah ke GeniusU berbanding Model ExO. Kami gembira melancarkan inisiatif ini secara global melalui perkongsian dengan OpenExO dan menyerlahkan kajian kes terbaik dari seluruh dunia keusahawan yang memanfaatkan teknologi eksponen hari ini.”

Salim Ismail, Pengasas OpenExO berkata “Selama sepuluh tahun kebelakangan ini kami telah membawa model ExO ke syarikat-syarikat Fortune 500 terkemuka, serta kepada kerajaan dan institusi yang mengakui keperluan untuk mengambil model baharu untuk menyesuaikan diri dengan pertumbuhan eksponen teknologi dan kadar perubahan yang semakin pesat. Melalui perkongsian ini dengan Kumpulan Genius, kami berharap untuk membawa prinsip-prinsip terbukti yang sama kepada keusahawan di seluruh dunia, dari syarikat permulaan hingga syarikat pertumbuhan pesat. Kami percaya bahawa perkongsian ini meletakkan Kumpulan Genius sebagai halaman pertama bagi keusahawan yang mencari strategi terkini dan sambungan untuk tumbuh secara eksponen.”

Tentang Kumpulan Genius

Kumpulan Genius merupakan kumpulan pendidikan edtech dan keusahawanan terkemuka, dengan misi untuk mengganggu model pendidikan semasa dengan kurikulum pembelajaran seumur hidup berpusatkan pelajar yang menyediakan pelajar dengan kepimpinan, keusahawanan dan kemahiran hidup untuk berjaya. Melalui platform pembelajarannya, GeniusU, Kumpulan Genius mempunyai anggota sebanyak 5.4 juta pengguna di 200 negara, daripada usia awal hingga 100 tahun.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati

Notis Pelabur

Pelaburan dalam sekuriti kami membabitkan risiko tinggi. Sebelum membuat keputusan pelaburan, anda perlu mempertimbangkan dengan teliti risiko, ketidakpastian dan kenyataan prospektif yang dinyatakan dalam Laporan Tahunan Kami pada Formulir 20-F, sebagaimana diubahsuai untuk tahun kewangan berakhir 31 Disember 2022, yang difailkan dengan SEC pada 6 Jun 2023 dan 3 Ogos 2023. Sekiranya berlaku sebarang risiko tersebut, perniagaan, keadaan kewangan atau keputusan operasi kami mungkin mengalami kesan buruk. Dalam hal itu, nilai sekuriti kami mungkin akan merosot, dan anda mungkin kehilangan sebahagian atau keseluruhan pelaburan anda. Risiko dan ketidakpastian yang kami huraikan bukanlah satu-satunya yang dihadapi kami. Risiko tambahan yang tidak diketahui oleh kami atau dianggap tidak material oleh kami juga boleh menjejaskan operasi perniagaan kami. Selain itu, prestasi kewangan masa lalu mungkin bukan penunjuk yang boleh diharapkan untuk prestasi masa depan, dan corak sejarah tidak boleh digunakan untuk meramalkan keputusan di masa depan. Lihat “Kenyataan Prospektif” di bawah.

Kenyataan Prospektif

Kenyataan yang dibuat dalam kenyataan akhbar ini termasuk kenyataan prospektif dalam maksud Seksyen 27A Akta Sekuriti 1933, sebagaimana yang diubahsuai, dan Seksyen 21E Akta Bursa Sekuriti 1934. Kenyataan prospektif boleh dikenal pasti melalui penggunaan perkataan seperti “mungkin”, “akan”, “merancang”, “harus”, “dijangka”, “menganggarkan”, “terus”, atau ungkapan berbanding. Walaupun demikian, kenyataan prospektif ini melibatkan faktor-faktor tertentu risiko, corak dan ketidakpastian yang mungkin menyebabkan keputusan sebenar dan hasil kami berbeza secara material daripada yang diramalkan atau disangka. Pembaca dinasihatkan untuk tidak bergantung berlebihan kepada kenyataan prospektif ini dan dinasihatkan untuk mempertimbangkan faktor-faktor yang kami huraikan bersama-sama dengan faktor-faktor tambahan di bawah tajuk “Faktor Risiko” dalam Laporan Tahunan Kami pada Formulir 20-F, sebagaimana mungkin ditambah atau diubahsuai oleh Laporan Syarikat Asing Kami pada Formulir 6-K. Kami tidak menanggung sebarang obligasi untuk mengemaskini atau menyokong kenyataan prospektif yang menjadi tidak benar kerana peristiwa, maklumat baharu atau sebaliknya.

Hubungan Media

Pelabur:
Flora Hewitt, Naib Presiden Hubungan Pelabur dan Penggabungan dan Pengambilalihan
E-mel:

Pelabur AS:
Dave Gentry
RedChip Companies Inc
1-800-RED-CHIP

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa (Hong Kong: HKChacha , BuzzHongKong ; Singapore: SingdaoPR , TodayinSG , AsiaFeatured ; Thailand: THNewson , ThailandLatest ; Indonesia: SEATribune , IndonesiaFolk ; Philippines: PHNewLook , EventPH , PHBizNews ; Malaysia: BeritaPagi , SEANewswire ; Vietnam: VNFeatured , SEANewsDesk ; Arab: DubaiLite , ArabicDir , HunaTimes ; Taiwan: TWZip , TaipeiCool ; Germany: NachMedia , dePresseNow )