Penarafan mencerminkan komitmen syarikat sebagai penyelamat kewangan pertama

INDIANAPOLIS, 5 Sept. 2023 — OneAmerica® hari ini mengumumkan bahawa A.M. Best dan S&P Global Ratings masing-masing secara berasingan mengiktiraf kekuatan kewangan American United Life Insurance Company® (AUL) dan syarikat sekutunya The State Life Insurance Company® (State Life), kedua-duanya syarikat OneAmerica, untuk kekuatan kewangan mereka.


(PRNewsfoto/OneAmerica)

A.M. Best mengesahkan penarafan A+ (Unggul), yang merupakan kategori penarafan kedua tertinggi daripada 15 kategori penarafan yang diberikan oleh agensi bebas dalam menilai kekuatan kewangan dan prestasi syarikat-syarikat OneAmerica dan keupayaan mereka untuk memenuhi obligasi kewangan sedia ada.

S&P Global Ratings (dahulu Standard and Poor’s) mengesahkan penarafan AA-, penarafan keempat tertinggi daripada 22 penarafan yang mungkin, untuk syarikat insurans hayat OneAmerica, AUL dan State Life.

“Daripada banyak pelaburan kami dalam orang dan proses, kami mempunyai satu matlamat: untuk melayani pelanggan kami dengan lebih baik. Semua yang kami lakukan di OneAmerica berpusat pada mewujudkan keselamatan kewangan untuk ahli dan pemegang polisi kami,” kata Scott Davison, pengerusi, presiden dan CEO OneAmerica. “Struktur bersama kami memastikan sumber kami kekal dalam syarikat sambil melindungi pelanggan kami dan menyediakan produk dan perkhidmatan tambahan.”

“Walaupun kami berbangga dengan keputusan penarafan ini, ukuran kejayaan kami pada 2022 yang paling penting adalah $6 bilion yang kami bayar kepada pelanggan. Angka itu mewakili beribu-ribu kali kami ada apabila mereka paling memerlukan kami dan memberi jaminan bahawa kami boleh menunaikan janji kami dan meneruskan misi kami untuk menyediakan produk yang hebat, perkhidmatan luar biasa dan hubungan yang boleh pelanggan andalkan seumur hidup,” tambah Davison.

Syarikat insurans OneAmerica termasuk dalam 8% daripada syarikat insurans hayat AS dengan penarafan A.M. Best A+ (Unggul) atau lebih tinggi dan penarafan S&P AA- atau lebih tinggi.1

Best Review® juga melaporkan bahawa 2023 menandakan tahun ke-73 berturut-turut AUL menerima penarafan “A” atau lebih tinggi, meletakkannya dalam kalangan 35 kumpulan hayat/kesihatan teratas dengan penarafan tinggi berturut-turut.2

A.M. Best menentukan penarafannya melalui Metodologi Penarafan Kredit Terbaiknya, yang menyediakan penjelasan komprehensif tentang proses penarafan A.M. Best dan mengandungi kriteria penarafan yang digunakan dalam proses penarafan.

OneAmerica adalah nama pemasaran untuk syarikat-syarikat OneAmerica. Produk dikeluarkan dan ditaja jamin oleh AUL dan State Life.

1 Dikira oleh OneAmerica berdasarkan data yang diberikan oleh S&P Global Market Intelligence, data dipaut, 31/8/23
2
Standing the Test of Time,” Best’s Review Julai 2023

Mengenai OneAmerica®

Penyedia perkhidmatan insurans dan kewangan selama 145 tahun, syarikat-syarikat OneAmerica membantu pelanggan membina dan melindungi masa depan kewangan mereka. OneAmerica menawarkan pelbagai produk dan perkhidmatan untuk memenuhi keperluan kewangan pemegang polisi dan pelanggan mereka. Produk-produk ini termasuk produk pelan persaraan dan perkhidmatan penyimpanan rekod, insurans hayat individu, anuiti, penyelesaian penjagaan jangka panjang berasaskan aset dan produk manfaat pekerja. Produk dikeluarkan dan ditaja jamin oleh syarikat-syarikat OneAmerica dan diedarkan melalui rangkaian seluruh negara pekerja, ejen, broker dan sumber lain yang komited untuk memberi nilai kepada pelanggan kami. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang produk, perkhidmatan dan syarikat-syarikat OneAmerica, layari oneamerica.com/companies.

OneAmerica® adalah nama pemasaran untuk syarikat-syarikat OneAmerica.

Mengenai Syarikat A.M. Best

Syarikat A.M. Best adalah sumber penarafan dan maklumat insurans tertua dan paling berwibawa di dunia. Untuk maklumat lanjut, layari www.ambest.com.

Mengenai Penarafan

AUL dan State Life masing-masing diberi penarafan A+ oleh A.M. Best pada 31 Ogos 2023. AUL dan State Life masing-masing diberi penarafan AA- oleh S&P pada 23 Ogos 2023. Penarafan ini mencerminkan penilaian agensi penarafan tentang kekuatan kewangan dan keupayaan membayar tuntutan syarikat-syarikat OneAmerica. Ia bukan bertujuan untuk mencerminkan pengalaman pelaburan atau kekuatan kewangan mana-mana akaun boleh ubah, yang tertakluk kepada risiko pasaran. Oleh kerana tarikh hanya dikemas kini apabila terdapat perubahan dalam penarafan, tarikh di atas mencerminkan penarafan terkini yang kami terima. Sila maklum bahawa penarafan ini boleh berubah pada bila-bila masa.

Hubungi: Danielle Eagleson, pengurus, Perhubungan Awam
Danielle.eagleson@oneamerica.com 317-489-8504

SUMBER OneAmerica