Posisi lanjut memperkukuh Atria dan profesional kewangan subsidiari serta programnya untuk berkembang dalam landskap persaingan hari ini

NEW YORK, 5 Sept. 2023 — Atria Wealth Solutions, Inc. (Atria), sebuah syarikat pegangan pengurusan kekayaan pelbagai saluran yang terkemuka, mengumumkan penyelesaian pengambilalihan Grove Point Financial, LLC (Grove Point). Pengambilalihan Grove Point membawa kira-kira 400 profesional kewangan bebas dengan aset di bawah pentadbiran sebanyak $15 bilion kepada Atria yang berkembang pesat. Atria kini melayani hampir 2,700 profesional kewangan dengan hampir $120 bilion aset di bawah pentadbiran.

Grove Point adalah firma pengurusan kekayaan bebas terkemuka dengan sejarah kaya yang boleh ditelusuri kembali ke penubuhannya pada tahun 1984 sebagai H. Beck, Inc. Profesional kewangan Grove Point akan terus melayani dan menyokong para pelanggan mereka tanpa gangguan, memandangkan platform penjagaan dan penjelasan Grove Point sudah terbenam dalam infrastruktur multi-penjelasan dan multi-penjagaan yang dibina Atria untuk firma anak syarikatnya. Melalui persejajarannya dengan Atria, profesional kewangan Grove Point akan mendapat manfaat daripada sokongan yang dipertingkatkan dan rangkaian penyelesaian yang lebih luas untuk memenuhi tuntutan para pelanggan mereka yang semakin meningkat.

Doug Ketterer, Ketua Pegawai Eksekutif dan Rakan Pengasas Atria, berkata, “Hubungan baru kami dengan Grove Point pasti akan menjadi kejayaan yang tidak dapat disangkal bagi semua yang terlibat. Saya sangat bertuah dapat bertemu dengan banyak profesional kewangan Grove Point sejak mengumumkan pengambilalihan, dan mereka benar-benar kumpulan individu yang luar biasa. Semangat, keprihatinan dan komitmen mereka kepada para pelanggan sangat jelas dan nyata. Inilah daya penggerak utama yang telah menjadi teras Atria sejak penubuhannya dan, apabila digabungkan dengan pasukan Grove Point, ia mencipta sesuatu yang unik dan istimewa.”

Michelle Barry, Presiden Grove Point, berkata, “Kami beroperasi dalam persekitaran yang sangat kompleks dan menuntut dan cabaran itu hanya akan terus meningkat pada masa depan. Adalah sangat menarik untuk memberi profesional kewangan kami satu set alat, penyelesaian dan rakan sejawat yang lebih luas supaya mereka dapat melayani keperluan para pelanggan dengan sebaik mungkin. Hubungan baru kami dengan Atria akan membantu kami menyokong profesional kewangan dan kakitangan Grove Point yang bersemangat untuk melayani para pelanggan dan komuniti mereka. Kami bersemangat untuk memulakan perjalanan ini dengan Atria dan menyumbang kepada perkara hebat yang akan datang pada masa depan.”

Sejak penubuhannya, Atria telah melabur secara agresif dalam orang, penyelesaian dan perkhidmatan yang memacu skala dan kecekapan bagi profesional kewangan bebas dan program institusi kewangan, memastikan mereka dapat memenuhi keperluan pelanggan yang kompleks dan membantu mereka kekal di barisan hadapan persekitaran persaingan yang tinggi. Tawaran proprietari Atria yang memenangi anugerah, termasuk Unio, platform profesional kewangan, Clear1, portal pelanggan, dan Contour, platform penasihat yuran, menyelesaikan cabaran hari ini dan meletakkan pengguna dalam kedudukan terbaik untuk merebut peluang esok. Tawaran ini, digabungkan dengan platform produk yang komprehensif, sumber pengurusan amalan yang luas dan pelbagai alat pemasaran, akan meletakkan profesional kewangan Grove Point untuk berjaya hari ini dan esok.

Eugene Elias, Jr., Ketua Pegawai Operasi dan Rakan Pengasas Atria, menambah, “Kesesuaian adalah kritikal untuk kejayaan setiap kali dua firma bergabung. Seluruh pasukan di Grove Point, profesional kewangan dan pasukan ibu pejabat, sesuai dengan siapa dan apa kami di Atria. Kami adalah kumpulan orang yang berfikiran sama yang berkongsi falsafah yang sama – komitmen yang tidak berbelah bagi untuk menjadi yang terbaik untuk para pelanggan kami. Ini adalah tonggak kejayaan kami, dan saya tidak boleh lebih teruja untuk secara rasmi mengalu-alukan profesional kewangan dan pekerja Grove Point ke dalam keluarga Atria.”

Grove Point Financial menyertai CUSO Financial Services, Sorrento Pacific Financial, Cadaret Grant, NEXT Financial Group, Western International Securities dan SCF Securities sebagai anak syarikat Atria.

Perihal Atria Wealth Solutions, Inc.

Atria Wealth Solutions, Inc. (Atria), beribu pejabat di New York City, adalah syarikat pegangan penyelesaian pengurusan kekayaan yang memberi tumpuan kepada menyediakan laluan yang jelas ke masa depan nasihat kewangan untuk profesional kewangan, institusi kewangan dan para pelanggan mereka. Anak-anak syarikat broker-dealer dan RIA Atria, yang terletak di seluruh AS, memberi kuasa kepada profesional kewangan bebas dan institusi kewangan dengan satu set alat, perkhidmatan dan keupayaan canggih yang memperdalam hubungan pelanggan dan memaksimumkan kecekapan dalam amalan mereka.

Atria mengendalikan anak-anak syarikat pengurusan kekayaan berikut yang menyediakan perkhidmatan broker dan penasihat: CUSO Financial Services, Sorrento Pacific Financial, Cadaret Grant, NEXT Financial Group, Western International Securities, SCF Securities dan Grove Point Financial. Anak-anak syarikat Atria secara kolektif menyokong hampir 2,700 profesional kewangan dengan hampir $120 bilion aset di bawah pentadbiran. Setiap broker/dealer adalah ahli FINRA/SIPC, dan setiap firma penasihat adalah penasihat pelaburan berdaftar persekutuan. Untuk maklumat lanjut, sila layari atriawealth.com.

Perihal Grove Point Financial, LLC

Grove Point Financial, LLC (Grove Point) beroperasi dari ibu pejabatnya di Rockville, Maryland. Firma ini menyediakan perkhidmatan broker-dealer dan RIA kepada kira-kira 400 profesional kewangan di seluruh AS. Grove Point dipandu oleh misi untuk memberikan kecemerlangan perkhidmatan berdasarkan hubungan, di mana semua profesional kewangan berkembang dalam budaya intim dan boleh diakses yang menghargai perkongsian melebihi segalanya.

Sekuriti yang ditawarkan melalui Grove Point Investments, LLC, ahli FINRA/SIPC. Perkhidmatan penasihat pelaburan yang ditawarkan melalui Grove Point Advisors, LLC.

Media Contact untuk Atria Wealth Solutions
Haven Tower Group
Julian Arenzon
424 317 4865
jarenzon@haventower.com

SUMBER Atria Wealth Solutions