(SeaPRwire) –   HONG KONG, 28 Mac 2024 — NASDAQ-listed, AGBA Group Holding Limited (“AGBA” atau “Syarikat”) penyedia perkhidmatan kewangan secara menyeluruh terkemuka di Hong Kong telah mengumumkan keputusan kewangannya untuk suku keempat 2023.

Syarikat telah menjana $48.9 juta dalam komisen daripada Perniagaan Pengedaran semasa suku keempat 2023, yang merupakan dua kali ganda berbanding jumlah yang dijana semasa tempoh yang sama pada tahun 2022. Peningkatan mendadak ini mencerminkan kemajuan syarikat. Walau bagaimanapun, syarikat percaya bahawa ini hanyalah sebahagian kecil daripada apa yang pasukan jualan mampu lakukan memandangkan ekonomi Hong Kong terus pulih dan kembali ke landasan.

Di sebelah Perniagaan Platform, platform tunggal kami OnePlatform kini merangkumi 90 penyedia insurans yang menawarkan 1,152 produk insurans dan 53 syarikat dana yang menyediakan akses kepada 1,137 produk pelaburan. Kami sentiasa memperkenalkan produk baru untuk memenuhi keperluan pelanggan perseorangan dan komersial kami, termasuk penyelesaian insurans dan pelaburan inovatif.

Serentak, kami komited untuk mengubahsuai jenama Perniagaan Kesihatan kami, Dr. Jones Fok & Associates Medical Scheme Management Limited (“JFA”) menjadi institusi penjagaan kesihatan terkemuka di Asia menjelang 2025. Matlamat kami adalah untuk menetapkan piawaian industri dengan menyediakan penjagaan pelanggan dan infrastruktur terunggul di pasaran, disokong oleh kuasa analisis data.

Satu pencapaian penting yang dicapai baru-baru ini adalah penyempurnaan penempatan swasta yang melibatkan saham biasa dan waran. Penempatan ini termasuk penyertaan pelabur institusi serta pengurusan kanan AGBA. Penempatan ini disempurnakan pada premium yang ketara berbanding harga pasaran semasa, menunjukkan keyakinan terhadap Perniagaan Semasa Syarikat dan gambaran perniagaan masa depan, memperkukuh kedudukan kewangan Syarikat dan menyokong inisiatif pertumbuhannya.

AGBA telah berjaya walaupun di tengah cabaran makroekonomi, dengan menyesuaikan model perniagaannya dan meletakkannya untuk terus berkembang. Pelancaran produk baharu, perkongsian strategik, dan pencapaian platform semuanya telah mengukuhkan kehadiran pasaran Syarikat. Apabila pasaran Hong Kong menunjukkan tanda-tanda pemulihan, seperti yang dibuktikan dengan peningkatan perbelanjaan pada produk dan perkhidmatan kewangan semasa Tahun Baru Cina, AGBA berada dalam kedudukan yang sesuai untuk memanfaatkan peluang-peluang menggalakkan di pasaran domestiknya dan luar negara.

Encik Wing-Fai Ng, Presiden Kumpulan AGBA Group Holding Limited berkata, “Dalam tempoh 12-18 bulan lepas, kami telah bekerja dengan gigih untuk menyempurnakan model perniagaan kami dan meletakkannya untuk memanfaatkan peluang pertumbuhan dalam industri inti kami. Kami memegang pandangan optimis terhadap persekitaran makroekonomi, serta faktor asas yang memacu pertumbuhan dalam industri perkhidmatan kewangan dan kesihatan. Dengan kedudukan pasaran kami yang kukuh di Hong Kong, Kawasan Teluk Raya (GBA), dan kehadiran akan datang di Singapura, kami benar-benar bersemangat tentang masa depan. Pasukan kami yang komited sepenuhnya untuk menghasilkan keputusan cemerlang dan mencipta nilai untuk pemangku kepentingan kami pada 2024 dan seterusnya.”

Untuk melihat analisis terperinci keputusan kewangan suku keempat kami dan gambaran masa depan, sila lawati . Untuk maklumat lanjut, sila rujuk laporan Syarikat pada Borang 10-K yang difailkan dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Pertukaran pada 28 Mac 2024.

# # #

Tentang Kumpulan AGBA:

Ditubuhkan pada 1993, AGBA Group Holding Limited (NASDAQ: “AGBA”) adalah penyedia perkhidmatan kewangan secara menyeluruh terkemuka berpusat di Hong Kong yang menawarkan set paling lengkap perkhidmatan kewangan dan kesihatan di Kawasan Teluk Raya Guangdong-Hong Kong-Macao (GBA) melalui ekosistem bimbingan teknologi, membolehkan pelanggan memanfaatkan pilihan yang terbaik mengikut keperluan mereka. Dipercayai oleh lebih 400,000 pelanggan perseorangan dan korporat, Kumpulan ini dibahagikan kepada empat perniagaan terkemuka: Perniagaan Platform, Perniagaan Pengedaran, Perniagaan Kesihatan, dan Perniagaan Fintech.

Untuk maklumat lanjut mengenai AGBA, sila lawati

Hubungan Pelabur dan Media:

Puan Bethany Lai

+852 5529 4500

Saluran Media Sosial:
agbagroup
| | | |

Kenyataan Selamat

Kenyataan berita ini mengandungi kenyataan prospektif seperti yang ditakrifkan oleh Akta Pembaharuan Tuntutan Penipuan Sekuriti Persendirian 1995. Kenyataan prospektif termasuk kenyataan berkenaan rancangan, objektif, strategi, peristiwa masa depan atau prestasi, dan andaian asas dan kenyataan lain selain kenyataan fakta sejarah. Apabila Syarikat menggunakan perkataan seperti “mungkin”, “akan”, “bertujuan”, “yakin”, “jangka”, “projek”, “anggar” atau ungkapan serupa yang tidak berkaitan semata-mata dengan perkara sejarah, ia membuat kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif bukanlah jaminan prestasi masa depan dan melibatkan risiko dan ketidakpastian yang mungkin menyebabkan keputusan sebenar Syarikat berbeza secara material daripada jangkaan yang dibincangkan dalam kenyataan prospektif. Kenyataan ini tertakluk kepada ketidakpastian dan risiko termasuk tetapi tidak terhad kepada berikut: matlamat dan strategi Syarikat; pembangunan perniagaan masa depan Syarikat; permintaan dan penerimaan produk dan perkhidmatan; perubahan teknologi; keadaan ekonomi; hasil sebarang tindakan undang-undang yang mungkin dimulakan terhadap kami berikutan penyelesaian perniagaan; jangkaan berkenaan strategi dan prestasi kewangan masa depan kami, termasuk rancangan perniagaan masa depan atau objektif, prestasi prospektif dan peluang, hasil, produk, harga penjualan, perbelanjaan pengendalian, trend pasaran, likuiditi, aliran tunai dan penggunaan tunai, belanjaw modal, dan keupayaan kami untuk melabur dalam inisiatif pertumbuhan dan peluang pengambilalihan; reputasi dan jenama; impak persaingan dan penentuan harga; peraturan kerajaan; perubahan am dalam keadaan ekonomi dan perniagaan di Hong Kong dan pasaran antarabangsa yang dirancang untuk disediakan dan andaian di sebalik atau berkaitan dengan mana-mana yang tersebut di atas dan risiko-risiko lain yang terkandung dalam laporan yang dikemukakan oleh Syarikat kepada SEC, tempoh dan keparahan wabak coronavirus terbaru, termasuk impaknya di seluruh perniagaan dan operasi kami. Oleh kerana sebab-sebab ini, antara lain, pelabur dinasihatkan untuk tidak menumpukan terlalu banyak keyakinan terhadap mana-mana kenyataan prospektif dalam kenyataan akhbar ini. Faktor-faktor tambahan dibincangkan dalam laporan Syarikat kepada SEC, yang boleh ditinjau di . Syarikat tidak menanggung sebarang kewajipan untuk secara awam menyemak semula kenyataan prospektif ini untuk memantau peristiwa atau keadaan yang timbul selepas tarikh ini.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.