(SeaPRwire) –   TOKIO, 13 Mei 2024 — Earlyworks Co., Ltd. (Nasdaq: ELWS) (syarikat “Earlyworks” atau “Syarikat”), sebuah syarikat Jepun yang mengendalikan teknologi blockchain persendirian miliknya, Grid Ledger System (“GLS”), mengumumkan rancangan untuk mengubah nisbah Saham Depositori Amerika (“ADS”) kepada saham biasa daripada satu (1) ADS, mewakili satu (1) saham biasa, kepada satu (1) ADS mewakili lima (5) saham biasa ( “Nisbah ADS”). Perubahan dalam Nisbah ADS dijangka berkuat kuasa pada atau sekitar 16 Mei 2024 (“Tarikh Kuat Kuasa”).

Bagi pemegang ADS Syarikat, perubahan dalam Nisbah ADS mempunyai kesan yang sama seperti pecah saham ADS satu untuk lima dan tidak akan memberi kesan kepada faedah ekuiti pemegang ADS secara proporsional dalam Syarikat. Perubahan dalam Nisbah ADS bertujuan untuk terus menyokong likuiditi dalam ADS Syarikat dan untuk membolehkan Syarikat memenuhi keperluan harga tawaran minimum Nasdaq.

Pada Tarikh Kuat Kuasa, pemegang berdaftar ADS Syarikat yang dipegang dalam bentuk sijil akan dikehendaki secara wajib menyerahkan ADS sijil mereka kepada Bank of New York Mellon, bank depositari (“Depositari”), untuk dibatalkan dan akan menerima satu (1) ADS baru untuk setiap lima (5) ADS sedia ada yang diserahkan. Pemegang ADS tidak sijil dalam Sistem Pendaftaran Terus (DRS) dan The Depository Trust Company (DTC) akan mempunyai ADS mereka ditukar secara automatik dan tidak perlu mengambil sebarang tindakan.

Pertukaran setiap lima (5) ADS yang dipegang (sedia ada) untuk satu (1) ADS baru akan berlaku secara automatik pada Tarikh Kuat Kuasa, dengan ADS sedia ada dibatalkan dan ADS baru dikeluarkan oleh Depositari. ADS Syarikat akan terus diperdagangkan di Pasaran Modal Nasdaq di bawah tanda dagangan “ELWS”.

Tiada ADS baru pecahan akan dikeluarkan berkaitan dengan perubahan dalam Nisbah ADS. Sebaliknya, hak pecahan kepada ADS baru akan digabungkan dan dijual, dan hasil tunai bersih daripada jualan hak pecahan ADS (selepas pengurangan yuran, cukai, dan perbelanjaan) akan didagangkan kepada pemegang ADS berkenaan oleh Depositari.

Akibat perubahan dalam Nisbah ADS, harga perdagangan ADS dijangka meningkat secara berkadaran, walaupun Syarikat tidak boleh memberi jaminan bahawa harga perdagangan ADS selepas perubahan dalam Nisbah ADS akan sama berkadar atau lebih besar daripada harga perdagangan ADS sebelum perubahan atau bahawa perubahan dalam Nisbah ADS akan memberi kesan kepada likuiditi dalam ADS Syarikat.

Earlyworks merayu Keputusan Penyingkiran Nasdaq

Seperti yang didedahkan sebelum ini dalam kenyataan akhbar Syarikat bertarikh 6 Mei 2024, Syarikat menerima surat notis keputusan staf, pada 1 Mei 2024, daripada Jabatan Kelayakan Senarai Pasaran Modal Nasdaq LLC (“Nasdaq”) memberitahu Syarikat bahawa disebabkan kegagalan Syarikat untuk mendapatkan semula pematuhan dengan keperluan harga tawaran minimum $1.00 setiap saham untuk terus disenaraikan di Pasaran Modal Nasdaq, seperti yang ditetapkan dalam Peraturan Senarai Saham Nasdaq 5550 (a) (2), Nasdaq telah memutuskan (“Keputusan”) bahawa sekuriti Syarikat akan dijadualkan untuk penyingkiran daripada Nasdaq kecuali Syarikat meminta rayuan Keputusan kepada Panel Mendengar (“Panel”). Pada 7 Mei 2024, Syarikat merayu keputusan penyingkiran dan meminta perbicaraan di hadapan Panel. Permintaan sedemikian secara automatik menangguhkan sebarang tindakan penggantungan atau penyingkiran yang tertunggak kepada keputusan bertulis muktamad oleh Panel. Pada 7 Mei 2024, Syarikat dimaklumkan bahawa perbicaraan di hadapan Panel telah dijadualkan pada 18 Jun 2024.

Mengenai Earlyworks Co., Ltd.

Earlyworks Co., Ltd. adalah sebuah syarikat Jepun yang mengendalikan teknologi blockchain persendirian miliknya, GLS, untuk memanfaatkan teknologi blockchain dalam pelbagai aplikasi dalam pelbagai industri. GLS adalah blockchain hibrid yang menggabungkan kelebihan teknikal blockchain dan teknologi pangkalan data. GLS menampilkan pemprosesan berkelajuan tinggi yang boleh mencapai 0.016 saat setiap transaksi, ketahanan terhadap penipuan, keselamatan, tiada masa tidak beroperasi pelayan, dan aplikasi yang pelbagai. Kepentingan GLS disahkan dalam pelbagai domain termasuk hartanah, iklan, telekomunikasi, metaverse, dan perkhidmatan kewangan. Misi Syarikat adalah untuk terus mengemas kini GLS dan membuatnya sebagai infrastruktur dalam masyarakat data masa depan Web3/metaverse seperti.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web Syarikat: https://ir.e-arly.works/.

Untuk pertanyaan mengenai penerbitan ini, sila hubungi:

Earlyworks Co., Ltd.
E-mel Hubungan: ew-ir@e-arly.works

Pernyataan Prospektif

Beberapa kenyataan dalam pengumuman ini adalah pernyataan prospektif. Pernyataan prospektif ini melibatkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui dan berdasarkan jangkaan semasa Syarikat tentang peristiwa masa depan yang Syarikat percaya boleh mempengaruhi keadaan kewangan, keputusan operasi, strategi perniagaan dan keperluan kewangan. Pelabur boleh mencari banyak (tetapi bukan semua) pernyataan ini dengan menggunakan perkataan seperti “anggaran”, “percaya”, “harap”, “jangka”, “menganggarkan”, “merancang”, “akan”, “hendak”, “boleh”, atau ungkapan serupa. Syarikat tidak menanggung kewajipan untuk mengemas kini atau meninjau semula secara awam sebarang pernyataan prospektif untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan selepas, atau perubahan dalam jangkaan, kecuali diperlukan oleh undang-undang. Walaupun Syarikat percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam pernyataan prospektif ini adalah munasabah, ia tidak dapat menjamin bahawa jangkaan tersebut akan menjadi tepat, dan Syarikat memberi amaran kepada pelabur bahawa keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada yang dijangka dan menggalakkan pelabur untuk memeriksa faktor lain yang mungkin mempengaruhi keputusan masa depannya.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.