• Eli ZERO akan memasuki pasaran AS dengan versi terbaru kenderaan LSV jalan raya yang direka untuk perjalanan harian, berdasarkan kejayaan syarikat di pasaran Eropah
 • Eli Electric Vehicles mendefinisikan semula kategori mobiliti yang menghubungkan jurang antara kenderaan dua- dan empat-roda dan memasukkan teknologi automotif canggih dan ciri-ciri premium yang biasanya tidak dijumpai dalam micro-EV
 • Tempahan boleh dibuat hari ini untuk hanya deposit terbalik sepenuhnya $200. Ketersediaan Eli ZERO akan terhad kepada pemegang tempahan sahaja pada 2024.

(SeaPRwire) –   LOS ANGELES, Mei 07, 2024 — (Eli), syarikat kenderaan elektrik yang mencipta kategori baru micro-EV canggih, cekap dan mampan, telah membuka tempahan untuk kenderaan terasnya, di AS. Dengan membawa kenderaan yang sangat dinanti ini ke AS, Eli mendefinisikan semula mobiliti harian dan mencipta kategori sepenuhnya baru kenderaan mini yang memasukkan teknologi yang biasanya dijumpai dalam kereta lebih mahal secara murah dan praktikal.

Eli ZERO akan memasuki pasaran AS sebagai micro-EV sah jalan raya yang direka untuk memudahkan perjalanan seharian sambil mengurangkan kesesakan lalu lintas, ketidakefisyenan dan pencemaran yang disebabkan oleh kenderaan lebuh raya besar. Penggiat Eli di AS dibina berdasarkan kejayaannya di Eropah dan Polinesia Perancis di mana ratusan kenderaan telah dijual dan digunakan untuk pengangkutan peribadi, pelancongan ekologi dan armada kerajaan.

Dengan deposit terbalik sepenuhnya $200, pelanggan AS boleh tempah Eli ZERO mereka sendiri dengan jualan dijangka bermula pada suku ketiga 2024 dan penghantaran menyusul. Eli merancang untuk menjual melalui pembekal dan rakan niaga tempatan di seluruh negara, dengan barisan pengeluaran berkapasiti lebih 4,000 kenderaan setahun.

Seperti dilaporkan oleh Micromobility Industries, di AS kira-kira 75% perjalanan adalah kurang daripada 10 batu dan dengan purata kereta baru melebihi $48,000, jelas bahawa banyak kenderaan di jalan raya AS tidak perlu mahal dan terlalu besar untuk perjalanan harian pendek. Eli ZERO menghubungkan jurang antara kenderaan dua-roda dan kereta konvensional, menjadikan perjalanan harian mudah dengan tambahan keselesaan sambil membolehkan penjimatan yang besar.

“Pasaran micro-EV terbesar ialah AS, dengan pasaran boleh alih lebih $120 bilion, mewakili peluang yang signifikan bagi Eli untuk memimpin dalam segmen ini,” kata Marcus Li, CEO dan pengasas Eli Electric Vehicles. “Matlamat kami ialah untuk mentransformasikan perjalanan bandar, memberdayakan penunggang untuk menyambung semula dengan masyarakat mereka melalui EV mini dan lincah yang membolehkan penggunaan ruang bandar yang lebih baik, kesesakan yang berkurangan, kemudahan meletak dan akhirnya kualiti hidup yang dipertingkatkan di bandar.”

CIKIRI ELAN ELI ZERO – CIKIRI dan HARGA
Hanya 4.5 kaki lebar dan 7.4 kaki panjang, Eli ZERO yang terkenal ini selesa duduk dua orang dan menawarkan teknologi automotif premium dan ciri-ciri, termasuk:

 • Jarak jauh bertambah sehingga 90 batu
 • Akaun masuk tanpa kunci dan mulakan
 • Pintu tutup lembut
 • Steering bantuan kuasa (EPS), sistem brek anti kunci (ABS) dan brek elektronik parking (EPB)
 • Pilihan sistem hiburan SONY dengan CarPlay dan Android Auto
 • Kamera belakang dan pengesan parking radar
 • Bumbung matahari boleh condong
 • Pemanasan dan penyaman udara
 • dan banyak lagi

Versi AS Eli ZERO akan datang akan mempunyai penambahbaikan yang ditingkatkan berbanding model Eropah semasa. Ini termasuk ABS, EPB, dan jarak jauh maksimum bertambah sehingga 90 batu, sesuai untuk pelbagai aplikasi seperti pengangkutan bandar, perkongsian kenderaan, pelancongan, penghantaran terakhir dan masyarakat pinggir bandar suburban.

Beberapa ciri inovatif baru, yang akan menjadi pertama dalam industri LSV, bersama-sama dengan konfigurasi dan spesifikasi akhir, akan diumumkan semasa pelancaran penuh nanti tahun ini. Eli ZERO mempunyai harga permulaan $11,990, menjadikannya salah satu micro-EV paling menarik.

Tempah Eli ZERO anda hari ini di

Tentang Eli Electric Vehicles
Beribu pejabat di Los Angeles, Eli Electric Vehicles adalah syarikat awal tahap dengan ribuan pelabur awal. Eli mendefinisikan semula mobiliti harian untuk menjadikan bandar lebih mampan dan adil dengan micro-EVnya yang mini, cekap dan mampu milik. Dengan licin menggabungkan kelincahan pengangkutan dua-roda dengan keselesaan kereta empat-roda, kenderaannya menyederhanakan setiap perjalanan sambil mengurangkan kesesakan lalu lintas dan pelepasan karbon dioksida. Model teras Eli, Eli ZERO, telah memenangi anugerah untuk reka bentuk inovatif, teknologi automotif maju dan ciri-ciri premium, semuanya dibungkus dalam ruang kecil untuk memudahkan pemanduan dan meletak. Micro-EV Eli menyasarkan pelbagai kes penggunaan, dari pengangkutan bandar dan pinggir bandar ke perkhidmatan sewa, aktiviti riadah dan penggunaan armada korporat atau awam. Untuk maklumat lanjut, lawati .

Hubungan Media
Allie Potter
Skyya PR untuk Eli Electric Vehicles
218-766-8856

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.