(SeaPRwire) –   Syarikat menjangkakan pertumbuhan hasil tahunan dua digit untuk 2023, berkongsi strategi untuk 2024

SINGAPURA, 6 Mei 2024 – (NASDAQ: ESGL) (“ESGL” atau “Syarikat”), pembekal penyelesaian sisa lestari yang misinya adalah untuk menaiktaraf sisa perindustrian ke dalam produk kitar semula menggunakan teknologi inovatif dan tenaga boleh baharu, hari ini mengumumkan ia akan menganjurkan panggilan persidangan untuk membincangkan prestasi kewangan tahunan 2023 pada hari Jumaat, 10 Mei 2024, pada pukul 8:00 pagi EDT.

Syarikat menjangkakan pertumbuhan hasil dua digit untuk 2023, mencerminkan pengembangannya yang ketara dalam kapasiti. Pengurusan merancang untuk berkongsi rancangan mereka untuk mencapai pertumbuhan dan keuntungan yang berterusan serta penjanaan tunai yang dipertingkatkan pada 2024 dengan memanfaatkan kapasiti sedia ada dan daya tarikan dengan produk baharu yang diperkenalkan pada lewat 2023.

“Walaupun ESGL menghadapi beberapa halangan pada 2023 berkaitan dengan permintaan lemah dari sektor semikonduktor dan penangguhan dalam pengembangan kapasiti, kami memasuki 2024 dengan keyakinan tinggi tentang keupayaan kami untuk menghasilkan pertumbuhan secara cekap modal dan memanfaatkan peluang daripada julat produk baharu kami yang semakin meningkat,” kata Quek Leng Chuang, Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif ESGL. “Kami berharap untuk berkongsi butiran dengan pemegang saham kami dalam laporan kewangan dan panggilan persidangan akan datang.”

Penyata kewangan dan slaid pelabur akan tersedia di laman web hubungan pelabur Syarikat di sebelum acara berlangsung.

Webcast panggilan persidangan boleh diakses di bahagian “Acara” di laman web hubungan pelabur Syarikat di bawah tajuk “Berita & Acara” di . Syarikat bercadang untuk menyediakan rakaman selepas panggilan selama 30 hari.

Tentang ESGL Holdings Limited

ESGL Holdings Limited ialah syarikat pegangan yang didaftarkan sebagai syarikat terkecuali di bawah undang-undang Kepulauan Cayman. Di garis hadapan memacu penyelesaian pengurusan sisa lestari, ESGL komited untuk merevolusikan transformasi sisa, menekankan teknologi inovatif dan komitmen untuk memelihara alam sekitar. ESGL menjalankan semua operasinya melalui entiti beroperasinya yang didaftarkan di Singapura, Environmental Solutions (Asia) Pte. Ltd. Untuk maklumat lanjut, termasuk penyataan Syarikat kepada SEC, sila lawati .

Hubungan Pelabur/Media:

Crocker Coulson
Ketua Pegawai Eksekutif, AUM Media, Inc.
(646) 652-7185

Hubungan ESGL:

Lawrence Law
Ketua Pegawai Kelestarian dan Pertumbuhan
ESGL Holdings Limited
(65) 6653 2299

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.